Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Kjell Andreas Oddekalv

Medlemmer
 • Innholdsteller

  9
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om Kjell Andreas Oddekalv

 • Rang
  Nytt medlem
 • Bursdag 18. sep. 1985

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Grønland, Oslo
 • Interesser
  Musikk og matauk (fortrinnsvis urteplantar og fisking)
 1. Kjell Andreas Oddekalv

  Med stang fra land

  Var på Svartkulp på fredag (som er veldig lett tilgjengeleg med T-bane for oss utan bil), og der kunne ein nok kjørt ut eit par lastebiler utan at isen ville gått. Måtte borre til godt under "leddet" på boret for å kome igjennom. Beit godt med abbor.
 2. Kjell Andreas Oddekalv

  Fangst i sandebukta

  Plenty med is, og mange som fiska. Mykje fisk også, men vanvittige mengder mikro-hvitting. Var min første tur utpå der, og eg var imponert over artsrikdomen. Utan å flytte seg får ein fort eit tosifra antall artar om ein fiskar ei stund (og det var utan å få nokon av dei fancy "signaturartane"). Gjekk m.a. veldig fin taggmakrell og skikkeleg diger makrell, i tillegg til veldig fin storleik på sandflyndrene (400g+).
 3. Kjell Andreas Oddekalv

  Fått fisk på Aker Brygge?

  Det var ein kutling, ja? Tøft! Vart usikker pga hovudet, så slo fra meg at det var ein kutling, men då var det vel det allikevel.
 4. Kjell Andreas Oddekalv

  Fått fisk på Aker Brygge?

  Da var det ein vaksen makrell, i alle fall! Gratulerar til vinnaren. Her er min fangst. Kan det stemme at det ei slags kvabbe? Eg er ikkje godt bevandra i mikrofisking og slikt, så slike småtassar har eg aldri lært meg å identifisere.
 5. Kjell Andreas Oddekalv

  Fått fisk på Aker Brygge?

  Var litt makrell til dei heldige få. Trur vinnarfisken var mellom 700 og 800 gram. Eg er skuffa over at det ikkje var ein kategori for minste fisk, då eg drog opp ei bittelita kvabbe(?) (trur det ikkje var ein kutling. Får ikkje til å poste bilete frå telefonen)
 6. Kjell Andreas Oddekalv

  Gode fiskeplassar å nå med kollektivtransport.

  Eg tenkte no først og fremst frå land, ettersom eg ikkje har båt, heller. Men det skal nok ordne seg. No byrjar været å vere meir fiskervenleg heller enn badervenleg også.
 7. Kjell Andreas Oddekalv

  Gode fiskeplassar å nå med kollektivtransport.

  Neida, det er det nok ikkje. Eg har ikkje akkurat prøvd i meir enn ein 7-8 timar med ugunstig varme og tidspunkt enno. Eg er berre litt gira, for eg har aldri fiska etter det før. Skal seie i frå når eg har fått høve til å fiske nokon flate.
 8. Kjell Andreas Oddekalv

  Gode fiskeplassar å nå med kollektivtransport.

  Topp! Takktakk
 9. Kjell Andreas Oddekalv

  Gode fiskeplassar å nå med kollektivtransport.

  Hei! Eg har nettopp teke med meg sommarhobbyen min til kvardagen i Oslo. Eg har alltid fiska mykje på vestlandet, men har aldri heilt teke steget til å fiske her i Oslofjorden. Til no har eg forsøkt meg ved Fiskevollbukta og på Rolfstangen/Snarøya, og har hatt som mål å klare å få fiska meg noko flat fisk. Den gang ei - det har vorte med makrell, knurr og østers(!). Eg har fiska med agn (både glidetackle og paternoster agna med reke, makrell eller blåskjell) og litt med sluk (når eg har sett makrellen koke), og eg skjønar ikkje heilt kvifor eg ikkje har funne flatfisken. Går dei ikkje grunt når det er såpass seint på sommaren og det er sprøtt varmt? I alle høve, hovudpoenget er at eg ikkje har bil, og ei heller sykkel, men har alltid månadskort på buss/trikk/bane/båt (Sone 1), og eg lurer på om de har nokre stadar å tilrå som eg ikkje har funne enno (har søkt rundt plenty, og har http://www.njff.no/portal/pls/portal/docs/1/219011.PDF liggjande også). Nokon tips om kva eg kan ha gjort feil i flyndreleitinga mi tek eg også gjerne i mot, men det høyrer kanskje meir heime i Kystmeite-underforumet? Skitt fiske!