emitop

Members
 • Content Count

  13
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About emitop

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Hei. Jeg skriver i denne delen av forumet, men ønsker også å inkludere nord Norge i posten her. Jeg er kanskje litt seint ute allerede, men jeg sitter å ser på muligheter for fiskeferie i sommer. Jeg bor på Østlandet. Jeg er litt usikker på hvor jeg skal dra. Jeg har hatt Mausund i tankene. Noen med erfaring herfra? Føler kanskje Hitra og Frøya er litt "brukt opp". Ja, Mausund er ikke så langt unna, men ihvertfall litt lenger ut. Hvilke andre steder anbefales å tilbringe en uke for fiske? Er ikke ute etter noen spesielle arter. Og ønsker tilgang til sjødyktige båter med ekkolodd og kartplotter ombord. La meg se deres anbefalinger og erfaringer om hvor det er verdt å tilbringe en uke i sommer med godt fiske! ;)
 2. emitop

  "ål jigg"

  Takker for svar. Da vet jeg!
 3. emitop

  "ål jigg"

  Hei! Kom over disse "jiggene" om jeg kan kalle disse for det. (vedlagt bilde) Er det noen som har erfaring med dette? Hva brukes de til og hvordan brukes de? Blir det på samme måte som man bruker en jigg? Og vil samme fisken som biter på en jigg bite på her også? Disse virket for meg så store på et vis.. Del gjerne erfaringene med disse, da jeg er interessert i å få prøvd de ut
 4. Lurer på det samme. Fangstrapporter fra Skjerstadfjorden i år?
 5. Hvordan går man frem for å fiske akkar/blekksprut? Agner man en vanlig pilk, slipper ned på dypet og håper på at den er i nærheten? Tar den på vanlig pilk uten agn? Hvordan finner man den? Noen som har litt erfaring og info rundt fiske av denne?
 6. Da blir den den snellen, så handlet jeg også snøre fra han selgeren på ebay. Ble 500m 0.37 Dette bør vel duge til mye variert.
 7. Hei! Forbereder en tur nordover, og siden den snella jeg hadde har tatt kvelden og takket for seg så må jeg ha noe nytt før turen oppover. Har en Okuma Cortez havfiskestang hvor jeg hadde en Okuma Classic xpd snelle på fra før. Nå må jeg bytte og lurer på å gå for denne snellen: http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FISKEUTSTYR/Sneller/Havfiskesneller/Okuma/Cortez/Okuma-Cortez-Black-CZ-12CSa-Havfiskesnelle169307-p0000196224 Er det noen som kan anbefale denne for greit fiske. Eller ville folket gått for noe annet? Med tanke på hvor mye line den kan ta, ville dere gått for en større snelle med tanke på at dette er redskap som skal brukes til havfiske? Har også vurdert Senator 4/0 113H2 fra XXL.. Litt usikker på hva jeg skal gå for. Lurer på å kle snella med denne "lina" fra ebay: http://www.ebay.com/itm/100-PE-DYNEEMA-SPECTRA-EXTREME-BRAID-FISHING-LINE-100M-300M-500M-1000M-C-/390574103894?pt=UK_SportsLeisure_Fishing_Line_JN&var=&hash=item99b28925f0 Er det noen som har erfaring med kjøp av utstyr og liner fra ebay? Fungerer det eller er det mye rart ute å går? Takker for tips!
 8. Takk for tips og info! Ser frem til turen. Skal tilbringe en uke på Saltstraumen brygge, så håper på litt action, fint vær og lite vind den uka... hehe, her krysser vi fingrene for at alt skal klaffe på en gang Forresten! Er det noen som vet om det er noen i området eller innover mot Bodø som arrangerer havfisketurer?
 9. Er det bare agn som gjelder når det kommer til steinbit? Hvordan agn bør man i tilfelle bruke? Går det godt med en fersk bit av sei f.eks? Hvor langt ned bør man gå for å "finne" brukbar uer? 250m +? Ja, jeg har tilgang på båt der oppe. Forventninger det har jeg, håper og tror dette byr på litt mer action enn Oslofjorden gjør til vanlig. Men ettersom jeg har lest så har Saltstraumen med årene blitt en litt utvannet fiskeplass i forhold til hvordan det var. Men det gjelder jo flere andre områder og steder i Norge også da.
 10. Hei! Da var tur til Saltstraumen sikret. Riktig nok bærer det ikke oppover før i juli, men kjenner allerede nå at det klør i fingrene etter å komme i gang... Denne turen skal planleges nøye, ettersom jeg prøver å lære alt jeg kan om fiske, og spesielt havfiske. Har søkt opp mange tråder og innlegg som omhandler Saltstraumen på forumet her, og lest det jeg kan, er mange gode tips og hente frem bare ved det. Det hadde vært utrolig moro å få breiflabb på kroken, dette er noe jeg har hatt lyst til å fiske i mange år. Så til de av dere som har litt erfaring med Saltstraumen og områdene rundt, hvordan er muligheten for å fange denne arten her? Ser på kartet at det blir veldig dypt innover i Skjerstadfjorden, hvordan påvirker det fiske etter denne arten? Ser for meg at det i tilfelle på dette dypet vil bli mye bifangst med brosme og lange.. Fine fisker det også, men brosme er ikke alltid like spennende som breiflabb.. Hvordan går man frem for å fiske breiflabb? Må man ha flaks å senke pilken ned i umiddelbar nærhet til der fisken oppholder seg? Eller kan man eventuelt fiske den med agn muligens? Litt usikker på akkurat dette.. Med tanke på dette dypet, hvordan er det med uer i dette området? Ser at det er mange som får ørret i fjorden der, så det blir også spennende! Ellers er det vel mye sei og litt torsk i strømmen i nærhet av brua ettersom jeg har fått med meg? Er man heldig så kanskje det går å få noen sei med størrelse også. Prøver å lære så mye jeg kan om fiske, utstyr, teknikker og alt som hører med. Leser rundt på forum blant annet for å få med meg så mye jeg kan. Så er det noen som har tips og triks som er verdt å nevne er jeg takknemlig for det! Er lenge til turen oppover ennå ja, men klarer så vidt å vente.. hehe, blir forhåpentligvis litt mer action enn fisket i Oslofjorden