Gå til innhold
Fiskersiden

larsjorgen

Medlemmer
  • Innholdsteller

    19
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av larsjorgen

  1. Makrell neste gang da. :) Men hvor store biter bør man bruke? En av grunnene til at jeg kjøpte surfstang var jo for å kunne kaste langt uti bekken her, på dypet, der de store fiskarna bur.. 

    Edit: Er forresten makrell i blokk fra Kiwi helt på trynet, eller burde det funke? Sjelden å få makrell på kroken her omkring..

  2. Ikke fra båt, nei, siden det er snakk om kystmeite.. 8-) 

    Er varianten med to opphengere jeg brukte.. Men ikke perler og slikt da, bare en reke. Glidebom/slep er oppskrift på å sette fast i fjorden her - har prøvd det før og mistet en del utstyr. 7-er krok, er det så stort da? Jeg er jo ute etter fisk med litt størrelse, og det er jo tatt veldig stor fisk i fjorden her - har da også fått en del på denne krokstørrelsen.

    Hvor stort agn bruker du når du fisker med makrell? Har tatt lange på makrellbiter på 20-22 cm, med 3 stk 7-er kroker langs fisken.
     

  3. Var ute med splitter ny stang i dag, men så ikke snurten av en tørrfisk en gang. 

    Men så er jeg ikke så dreven på dette her heller da - lodd nederst, 60-70 cm snøre, krok med en svær reke, nye 60-70 cm, ny krok med reke, en halv meter snøre til, og så overgang til multien på stanga. 

    Er dette heeeelt på bærtur?

  4. Bruker nøyaktig samme oppsett som jeg gjorde i fjor da jeg fisket etter sei i Skarnsundet/Trondheimsfjorden. I fjor fikk jeg fisk, mens i år har jeg vært ute 5-6 turer og hatt napp én gang.

    Fisker ikke akkurat etter monstre, så bruker en sjøstang kjøpt på Europris. Gulle god for mitt bruk. Snella er den som fulgte med. Ikke fullt så gull-god, men holder greit. Bruker dette snøret, bare et som tåler noen kg mindre: http://www.ebay.co.uk/itm/100-PE-DYNEEMA-SPECTRA-EXTREME-BRAID-FISHING-LINE-100M-300M-500M-1000M-C-/390574103894?ssPageName=ADME:L:OU:US:3160

    Tåler utrolig mye, anbefales. MEN! Det bråker ganske mye når man sveiver inn. Merkelig om det plutselig skal ha betydning, for i fjor fikk jeg jo fisk, men ikke i år. (Fisker for det meste i sommerferier, for er så kaldt å ut i de andre feriene, og jeg har som regel tid bare i feriene)..

    Nuhvel - ca 700 gr lodd nederst, 5-6 røde og ganske store gummimarker oppgjennom med ca en meters avstand, fordelt på 6-7 meter mono. Andre båter på fjorden får fisk med nesten nøyaktig samme utstyr.

    Føler det er en slags "ser ikke skogen for bare trær"-situasjon. Forslag til hva jeg gjør feil?

  5. Var ute i for noen dager siden, og i dag. Fikk ingen ting, men nå har jeg ikke motor så jeg må ro. Litt langt å ro helt til sundet der alle fiskene er. Men klør etter å fiske, så da ror man. hehe :) Måkene der skulle tilsi at folk fikk fisk, og onkelen min tok opp ca 60 kg torsk, sei osv for ei ukes tid siden, lenger inne i sundet..

  6. Mye bra her, takk for alle tips. Har ikke ekkolodd, men mulig jeg må gå til innkjøp av det etter hvert. Har planer om å fiske mye og stort i sommer.. ^_^

    Bra sted å fiske i Skarnsundet... hmm de fleste båtene står et stykke uti der mot Mosvik-sida, så du vil fort se hvor andre får fisk. Men disse går jo etter sei for matauk, og det er jo ikke den helt voldsomme størrelsen. Type 5-7 kg, der omkring.. Selv har jeg fått brukbar lange ca 2.5 km fra brua, også det mot Mosvik-sida, men en kar som driver med no turistfiske på Inderøy har fått ganske stor lange ca 1.5-2 km fra brua på den sida. Han var også 2 kg eller noe fra å ta verdensrekorden med en lange på 180 cm. Jeg har også fått lange lenger uti fjorden, utafor brua, så det virker jo som om det er lange rundt om i hele fjorden langs sidene. Sikkert på midten og, men der er det litt dypt. Hva annet stort som finnes der nede er uvisst, men noe må det være - fikk et ganske stort bitemerke på et makrell-agn i fjor sommer, men fikk aldri se fisken. Fikk litt "hvithai-bitemerke i surfebrett"-vibber av hele greia..

    • Like 1
  7. Bor et par hundre meter unna Skarnsundet, men har enda til overs å pilke der uten å sette fast. Har etter hvert gått over til å fiske med lodd nederst og så feks makrell som agn en meter eller så over, men det hadde nå vært artig å fått en svær torsk eller noe på pilk. Men hvordan i all verden begår de seg alle disse her som pilker i hytt og pine uten å sette fast?

    Fikk forresten anbefalt utstyr til lange-fiske, og mista det på 10 minutter. Var noe a la dette her: http://www.worldseafishing.com/wp-content/uploads/2006/01/WSF-Tope-Rig.jpg

    Forsvant fort, gitt..

  8. Har båten liggende nede ved Trondheimsfjorden, ca en halv km fra Skarnsundet. Fikk en lange med agn her om dagen, så da ble man jo bitt av basillen. Har "fri" noen dager her nå, så skal på fjorden noen turer - men hvor bør jeg kaste ut snøret? Er vel fisk i hele fjorden, men det er sterk strøm under brua og innover i fjorden, så er det andre steder lenger ute der det er bra å fiske stor lange? Kan godt være et stykke å "båte".. Innen rimelighetens grenser, selvsagt. :)

  9. Familien min fisker mye, og det er ikke de helt store kravene til utstyr. Stenger til 200 kr på Europris er som regel plænti godt nok; ørreten vi får i dammene rundt her er som regel maks 3-4 hg, og torsken/seien vi får i fjorden er som regel maks 5-6 kg eller der omkring.

    I fjor kjøpte jeg dog en havstang på Europris (Norsjø, lurer på om det ikke er 600 eller noe). Mer et innfall enn noe annet, for jeg var egentlig gira på litt større fisk og tenkte det var greit med en slik stang for å se om det falt i smak. Kunne jo bare kjøpe en litt bedre om jeg fant det for godt. Stanga er ikke så verst (men hva vet vel egentlig jeg), den er god nok for fjorden, men begynte å fundere på hvor mye de egentlig tåler da jeg så en ganske stor kveite (lurer på om det var rundt 40 kg) som ble tatt på en slik. Usikker på om han brukte snella som følger med, men hva om man setter en bedre snelle på den stanga?

    Ka dåkk trur? Kunne jo ha vært interessant å kjøpt en til og bare testa med å henge på vekter til den knakk eller noe.. Hehe!

  10. Var ute for noen dager siden, fikk de største makrellene jeg noen gang har fått. Så er vel å få enda en stund, vil jeg tro. Vi var ute på ettermiddagen, for det var da det var flo, men vet ikke om det er da det er best å få makrell. Var ikke den vi jakta på heller, så..

  11. Ikke dumt, får prøve det. Hvor langt bør det være mellom opphengerne og pilken?

    Prøvde noe nytt i dag da, selvlysende gummi-blekksprut. Aldri prøvd noe sånt før, og både jeg og brodern klarte å slite hvert vårt sett i løpet av 10 minutter. Lenge siden jeg har følt meg som en så stor amatør, for da har jeg liksom fiska i fjorden her i 25 år. Med sluk, mind you, så ikke akkurat high tech opplegg, men likevel. Mistet mesteparten av snøret, krokene og selvsagt også det nye loddet.. Snålt, er kjempelenge siden jeg satte fast sist med utstyret jeg vanligvis bruker (lodd, og 5-10 gummimark). Var annen type kroker, mulig det spilte inn. Var sterk strøm og, så var vel en dårlig kombo..

    Får se om jeg får testa pilk-greiene i mårra. Skal rapportere om resultatet.

  12. Bor noen hundre meter fra Skarnsundet, så har vært en del ute i båt i det siste og fått noen ganske brukbare seier og makreller (har aldri før sett så store makreller som de jeg har fått de siste par ukene). Nå er jeg gira på litt større fisk, og siden jeg fikk to makreller i kveld kan jeg jo bruke de som agn.

    MEN! Det finnes mange rare og store skapninger i fjorden her, og jeg vil ikke få en av de, eller annen FOR stor fisk. Båten er litt liten, utstyret er ikke topp. Men hadde jeg fått en fisk på 10-12 kg hadde jo det vært konge, og det takler både båt og utstyr. Såeh.. forslag til hvordan jeg kan gå fram for å ikke bite over for mye men samtidig kanskje få inn en brukan fisk? Og da helst med agn og stang.

  13. Hva betyr lbs-betegnelsen på sjøfiskestenger? Når det feks er en Boatmaster AX 20-30 lbs? Det er vel ikke vekten stengene er laget for, er det det? Nå løfter man jo ikke storfisk etter stanga i friluft, men ser liksom for meg at feks kveitefiske krever sterkere stenger enn 50 lbs osv..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.