Eirik S.

Members
 • Content Count

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Eirik S. last won the day on December 25 2015

Eirik S. had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About Eirik S.

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

286 profile views
 1. Har noen en forklaring på hvorfor det ikke finnes tang og tare i strandsonen i indre Oslofjord ? Det gjelder ihvertfall øyene utenfor Sandvika, Bunnefjorden og rundt Nesodden.
 2. Ja helt klart mindre fisk nå. Like klart at selen har mye av skylden
 3. Har fisket på Telemarkskysten i 30 år. I de første årene var det lite sel å se, kun sporadisk på de ytterste skjærene. Men de siste 5-10 årene sees det sel på skjæra nesten opptil fastlandet. Selbestanden gjør utvilsomt stort innhogg i fiskebestanden. Vet det drives jakt på sel men kvotene er altfor små. Nå er det på tide at kvotene økes !!!. Andre som har synspnkt på dette ?
 4. Hvorfor så mye 'slit' for å få tak i agnsild ? Fisk makrell først. Skjær av små strimler av den lyse buksiden. Vips så har du perfekt agn for både sjøørret og annen fisk.
 5. Men hvorfor bruke brisling eller sild som agn ? Vanskelig å få tak i. Følgende er mye enklere: Fisk makrell selv. Dette er jo den enkleste fisken å få tak i. Skjær av små strimler av den LYSE buksiden på makrellen. Vips så har du perfekt agn.
 6. Hvordan man kan si at Oslofjorden er blant Norges beste fjorder , kan jeg ikke skjønne. Jeg vil påstå at hver eneste fjord fra Stavanger og nordover hele kysten levere betydelig bedre enn Oslofjorden.
 7. Det frister å prøve seg på juletorsken i fjorden. Men best fra båt. Hvor kan man sette ut en 14 fots båt i Osloområdet. ? Jeg vet om Halden brygge på Snarøya. Finnes det andre plasser ?
 8. I dette området er jeg ganske lommekjent selvom det sikkert er en del plasser jeg ikke kjenner. I dypet av Eksefjorden (nedtil 130m) fisker jeg ikke av den enkle grunn at jeg har hørt at der er vannet oksygenfattig pga terskelen ved Flesa. Det er så mange andre plasser som historisk sett har vært veldig bra selvom spesiellt torskefisket de siste 4-5 årene har vært dårlig innaskjærs. Sommermakrellen finnes sort sett overalt. Høstmakrellen fisker jeg ved Svartskjæret. Og det har vært veldig mye makrell. Fisker mye ved toppene på utsiden av Stråholmen. Der kan det fortsatt være ganske fin torsk før sjøen blir for varm. Senere må man lenger ut på dypere vann. Seien er typisk vinter/vår når det kan være sild i sjøen og den kan man også få innaskjærs.
 9. Hei. Litt merkelig å lese at det er nok av fisk i fjorden, når forskerne skriver at det er omtrent tomt for torsk innafor Drøbak. Selv fisker jeg veldig lite i fjorden av den enkle årsak at jeg omtrent ikke har fått fisk (og da mener jeg torsk og sei) de få gangene jeg har prøvd. Men ingen regel uten unntak.... de 2 største torskene har vært på 9 og 7 kg tatt ved nordspissen av Håøya. Men når det gjelder antall fisk har det vært elendig. Noen vil kanskje si at da kan jeg ikke fiske, vet ikke om fiskeplassene, eller fisker feil. Fisker mye på Telemarkskysten og der er det fortsatt ganske bra så jeg vil påstå at jeg 'kan' fiske. Nysjerrig på tips om fiskemetode og steder.
 10. Hei. Nysjerrig på fangtsrapport fra denne turen.