Gå til innhold
Fiskersiden

Eirik S.

Medlemmer
  • Innholdsteller

    12
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Eirik S.

  1. Den 21.9.2019 at 13.03, Tenkaranorway.com skrev:

    Hei!

    Kartplanerer litt inför neste år.. Noen som fesker i Sjaersjöelva? Ser göj ut för litt tenkarafeske :)

    Ny i Oslomarka, kommer ju fra nordligere sted.. :)

    Nei, der er det forbudt å fiske

    • Like 1
  2. Har fisket på Telemarkskysten i 30 år.  I de første årene var det lite sel å se, kun sporadisk på de ytterste skjærene. Men de siste 5-10 årene sees det sel på skjæra nesten opptil fastlandet. Selbestanden gjør utvilsomt stort innhogg i fiskebestanden. Vet det drives jakt på sel men kvotene er altfor små.  Nå er det på tide at kvotene økes  !!!.  Andre som har synspnkt på dette ? 

  3. Den 6/25/2017 at 20.31, bsalte skrev:

    Det er bra med fisk på toppene øst for jomfrulandsgapet. finnes mange,du finner dem på sjøkartet. Agnfiske gir mest variasjon,men regn med å slite med mengder småsei. fisker du nær jomfruland,vær oppmerksom på fjesingene som er der i stort antall nå.

     

  4. Men hvorfor bruke brisling eller sild som agn ? Vanskelig å få tak i. Følgende er mye enklere: Fisk makrell selv. Dette er jo den enkleste fisken å få tak i. Skjær av små strimler av den LYSE buksiden på makrellen. Vips så har du perfekt agn.

  5. I dette området er jeg ganske lommekjent selvom det sikkert er en del plasser jeg ikke kjenner. I dypet av Eksefjorden (nedtil 130m) fisker jeg ikke av den enkle grunn at jeg har hørt at der er vannet oksygenfattig pga terskelen ved Flesa. Det er så mange andre plasser som historisk sett har vært veldig bra selvom spesiellt torskefisket de siste 4-5 årene har vært dårlig innaskjærs. Sommermakrellen finnes sort sett overalt. Høstmakrellen fisker jeg ved Svartskjæret. Og det har vært veldig mye makrell. Fisker mye ved toppene på utsiden av Stråholmen. Der kan det fortsatt være ganske fin torsk før sjøen blir for varm. Senere må man lenger ut på dypere vann. Seien er typisk vinter/vår når det kan være sild i sjøen og den kan man også få innaskjærs.

  6. Hei.

    Litt merkelig å lese at det er nok av fisk i fjorden, når forskerne skriver at det er omtrent tomt for torsk innafor Drøbak. Selv fisker jeg veldig lite i fjorden av den enkle årsak at jeg omtrent ikke har fått fisk (og da mener jeg torsk og sei) de få gangene jeg har prøvd. Men ingen regel uten unntak.... de 2 største torskene har vært på 9 og 7 kg tatt ved nordspissen av Håøya. Men når det gjelder antall fisk har det vært elendig. Noen vil kanskje si at da kan jeg ikke fiske, vet ikke om fiskeplassene, eller fisker feil. Fisker mye på Telemarkskysten og der er det fortsatt ganske bra så jeg vil påstå at jeg 'kan' fiske. Nysjerrig på tips om fiskemetode og steder.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.