Jump to content
Fiskersiden

GriseFlax

Members
 • Posts

  178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Posts posted by GriseFlax

 1. Nei, dem går ikke tilbake til låst posisjon, du gjør dette manuelt. Dem gamle var bedre, ja, men de nye fungerer og har god brems å kjøre fisk på. Deilig knarr i dem også. Synes det er en helt super snelle til båtfiske, lakse og ørret dorging. Er generelt ikke så glad i å bruke ambassadeur til å kaste med fra land, da det blir et satans virrvarr hvis man hekter sluk i tre når man skal kaste ut f.eks. 

  Men alt i alt smakssak. Når man vender seg til den er den helt kurrant, og man tenker ikke over at man må slå over knappen etter å ha brukt den litt, det går på autopilot. 

 2. Før sankthans går fisket som lyder under ordlyden "gratisfiske" for lokale laksefiskere i Alta. Som kjent er ikke Altaelva "grisebillig" å fiske i, men tidelig på når elva går flomstor som nå, får man muligheten til å fiske for en rimelig slant. Det store lakseinnsiget kommer som kjent i juli, men mulighetene for at man treffer på er alikavel tilstede, og det er vel gjerne slik at dem store kommer først :showoff:

  I denne forbindelse var jeg ute for å prøve å lure min første laks i Alta, som jeg enda ikke har klart i hverken sjø eller elv. Har alltid måttet ta til takke med brutale bifangster som kveite og Sjø-ørret, noe jeg feller tårer for hver gang. Gledestårer, vel og merke, for ingen ting er mer gøy enn å få fisk :D

  Etter å ha fisket i timevis med tradisjonell teknikker på tverrstrøms, la sluken flyte nedover, og nærmest droppe og veive inn mot slutten, måtte jeg prøve på min superteknikk som har gitt hell før. Kaste rett opp mot strømmen, og sveive helt sinnsykt fort med stangtuppen NED mot vannskorpen. Sveive i sånn tempo at sluken klarer å danse i vannet selv om den går i medstrøm.  Tips: Kast kort og se og observe sluken når den har medstrøm, må sveive FORT, avhegning av strøm. Kastet sluken "Langt oppover" men NÆRE land. Da smalt det.  Ble ingen laks som jeg håpet på men nedstrømsteknikken, gav meg 2 flotte sjørreter på 1,8 og 1,1 kg , på slutten av en 12timersøkt. Kanskje kan dette være teknikken på å lure laksen også, skal prøve videre i morgen.  I dag var det ingen andre ringrever enn møresilda 32G sølv og rød som gav fangst, men jeg tror teknikken er mer avgjørende enn slukvalget når det blir sånn her. (Under gratisfisket er sluk og "alt mulig" lov i altaelva). Nedstrømsteknikken funker sålangt det er tyngde på sluken, Tassere og metallskjeder av ymse slag er supert. Vanskelig med wobblere i mye strøm.  

   

   

   

  62140927_449664732513754_8915357417840050176_n.jpg

 3. KVEITETROLLING TIPS?

  Noen som har noen gode tips om typiske oppholdsplasser på høsttid, trekker den dypere eller kan jeg risikere å få på dorg som i Mai? Funnet noen plasser det kryr av små/mellomsei, er dette lure plasser? 

  Fikk tak  westlin jigger 300g og 400g lik den på bildet med mørke og blå rygger i stedenfor. Kan man dorge med disse ute? Eller må man bare stå rolig og jigge? 

   

   

  6911082D-8F3C-4D8B-BBE3-5C64021886E8.png

 4. Hei, elvene er greie å lese. Biter best der hvor det er litt dypt og en del strøm, elvene er så små nå at i dypkulpene er fisket best. Fiskekort for atna kan du kjøpe på Atnasjø kafe, fiskekort for fluefiskesona i Grimsa kan du kjøpe på Grimsbu camp. 
  Flue fisker desidert best i år, gullfarget sluk med tøff gange på 2.plass.  Prøv deg frem med det du tror på, men husk å hold deg innenfor de sære fiskereglene for bestemte plasser. 

  • Thanks 1
 5. Kan ikke annet enn å poste disse bildene. 1985 modell Mariner, gått non stop til forleden dorgetur. Jeg og kompis lo høyt når vi fant årsaken til startproblematikk....

  SJEKK DENNE STARTMOTOREN:blink:

  E6C6DB71-FFB9-4B25-994D-6C4F9E6B0223.jpeg

  3D93AC55-7BF4-4023-8452-226C4779C269.jpeg

  Anbefaler alle med eldre 2t å ta en sjekk av startmotor og rense for børstestøv en gang. Det skader ikke!! Kom ut sikkert en halvliter av denne, som sikkert aldri har vært åpna. 

  • Like 1
 6. ATTER EN KANON BIFANGST UNDER SØ FISKE!!!!!! 

  Dagens fisketur startet med at hovedmotoren min ikke startet, og med dorgemotoren på 6hk, kom jeg meg ikke til planlagte fiskeplass. Vurderte å gi blaffen i hele greia men tok en kortere tur, det var lurt!

  Nok ei kveite over minstemålet, denne dog litt større, og jeg noterte stolt båtpers på kveite, 6,5kg. Blir nydelige middager.

  Nok en gang tar jeg kveite nesten i overflata på 4» tomic, bak pæresøkke. Tomic er tydeligvis noe kveita her liker! Rigget en ny 428 med gamakatsu krok før jeg dei ut, sildelignende med oransje buk, den ble en killer i gråværet. 

  5D9F030E-B613-46D3-95E2-DC7D328801B2.jpeg

  3BD0BFAC-DA8E-47EF-99B3-86B01A3E14D4.jpeg

  • Like 4
 7. JAGGU ble det blankfisk i båten, på liten formiddagstur. 1,2kg SØ på nøyaktig samme oppskrift som kveita, samme Tomic med pærebly foran. Denne skal jeg fortsette å vaske til den store sitter.  Fremdeles supert grillvær i Nord.

  512E95A1-1F8F-4E2B-B445-F3935522D782.jpeg

  9B3F1236-6A1C-4FC1-B37B-3336575B53A3.jpeg

  0753874C-90C4-4647-8A94-A4E1FC170170.jpeg

  • Like 2
 8. Trollingen er igang, første tur idag. En kamerat fikk veive inn 6kg’s kveite, tatt i 4knop på tomic bak 30bly i overflata, tror det bryter alle fysiske lover, men helt rått. Dorget rundt en niesestim hvor måkene var helt gærne. Skikkelig morro å få kveite i flata på dorging, skikkelig fart i den. Full av tobis i magen sin så at en 4» tomic falt i smak var nok flaks. Ekstra stas med to kompiser på besøk, så det ble grilling av fersk kveite, kan trygt si det smakte fortreffelig med ei pilsner til !!

   

  962360AC-6875-4F8C-87DE-CCDFEF4E25E3.jpeg

  • Like 1
 9. Spennende absolutt!! Skal sørpå å hente båten min opp nesteuke, og gleder meg helt sinnsykt til å få den på fjorden. kommer garantert til å dorge både i fjorden her, og ut mot sørøya omegn. Håper å knekke den berømte SØ koden, og at det blir litt fangst. Blir veldig spennende å utforske hva dem tar, og ikke minst når.

  Ble forøvrig vitne til en stor stim med det jeg tror var brisling??(skulle gjerne visst mer om byttefisk i området?) og rovfisk som jaget ute her idag innerst i fjorden. Kan trygt si det rykket i fiskeabstinensene, vet hva helga går til. 

 10. Hvis du har vært i Alta og prøvd, hører jeg gjerne om dine erfariger herfra. Fikk så vidt fisket litt i fjorhøst uten uttelling. Kan desverre ikke hjelpe deg med gode fiskeplasser i Hammerfest, men en ting kan jeg fortelle deg. Det begynner å skje ting i vannet her i nord. Vært flere fisketurer uten hell, men jobber maritimt, og har sett noe jeg ikke har sett så langt i år. Flotte sø hoppet i Altafjorden, nå de to siste dagene.  

 11. Høysesongen er mellom juli og oktober så du kan fint fiske fra Juli. Før det er det som regel så lite mat i dem tidelig at det ikke er noe å stå etter. 

  Der ute skal det være mye kveite, kan hobbyfiske med 300krokers line, og da blir det litt annen uttelling enn med en mini på 20 kroker. Riktig dybde og bunnforhold er vikitg, omeråde med mye renner og mye strøm 30-70m og gjerne blanding mellom myk og hard bunn er susen. 

 12. Hvor du holder til, og hvor godt du kjenner til fiskeplasser, vil være sammen med en rekke tilfeldigheter og fiskelykke være avgjørende for fangst og eventuelt overskudd.

  Med den båten du beskriver ser jeg for meg at det mest aktuelle er linefiske, garnfiske eller krabbefiske. Kongekrabbe er godt betalt men krever muligens litt tyngre utstyr enn båten er egnet for.
  Bedrev selv linefiske med håndegnet kveiteline noen somrer, og siden vi fikk veldig gode fangster, gav det et godt overskudd, husker ikke eksakt i kr. , men mer enn en vanlig sommerjobb. 
  Godt initiativ fra ungdommen.

 13. Kan jeg skape aggresjon og provokasjon i form av å kombinere skrikfarger og heftig gange som i tomic eller apex? Det synes jeg var en spennende teori. 

  Har forøvrig brukt det velkjente fargekartet til ørret på innlandet og det har gitt gode resultater å følge det, men så er det når det oppstår rare lysforhold at de største avvikene kommer, eks den «røde time» og det er jo gjerne da det biter best.... kan være at laksen er sær når det kommer til farger, men når jeg hører hva de fisker med i Altaelva, hvor den heller ikke skal ha mat , er meningene meget delte.

  Personlig tror jeg man kan finne den perfekte agnfarge til riktig lysforhold av å se på himmelen og lyset. Mye tyder på at det også er tilfelle i lakseverden siden det er klare meninger blandt elvefiskere hva som er best. En godt voksen kar med mange hundre elvelakser på samvittigheten jeg snakket med, fisket med «svart flue». Ingen unntak, ble nesten forskrekket av svaret. Kanskje er agnets gange, og garantert til syvende og sist antall timer med snøret uti det viktigste, men jeg skal nok følge fargetabellen også når jeg skal prøve meg på sjødorging etter laks til våren.

 14. Hva som er mest effektivt kommer veldig an på både fiskevann og dagsføre, lysforhold, og ikke minst tilfeldigheter. I vann hvor det finnes byttefisk som sik, krøkle, ørekyt, røye og lignende kan wobblere som minner og dem i fargespekter fungere. I kanibalistiske eller grunne vannsamfunn, hvor fiskene ser ut til å krige om standplassene, fisker jeg gjerne med ørretfarger. 

  Man har et hav av muligheter mtp merker, rapala, bomber, strikepro, lappia med masse mer er gode wobblere. Hvis du har mer info om vannene du skal fiske i er det lettere å gi et godt svar, men en ting er sikkert, og det er at fasiten på den beste wobbleren, er det kun fisken som vet.

 15. Den 25.10.2017 at 16.14, TT skrev:

  Okuma Magda Air 30. Den virker kurant nok, men er intet smykke

  Den ser ut til å ha meget god linekapasitet og virker kurant, så spørs om det blir å prøve. Er jo snelle og ikke smykke jeg er ute etter, sånt kjøper jeg til min bedre halvdel og ikke meg selv 

 16. Sitat

   med en god mal og struktur kunnet jeg laget online dokument, som alle kunne blitt med og formet med å plotte inn agntyper og hastighet, med kommentar og hastighet ved andre oppsett 

  Tok meg selv på ordet og laget en mal, som alle kan skrive i. Håper det funker som jeg håper. Skal i utgangspunktet kun funke for dere her inne. 

  https://docs.google.com/document/d/1lYIfSPrddiYaSztFW-0woB58tT-JVlK67HVm2z8uL0g/edit?usp=sharing

 17. Noen med litt tekniske kunnskaper her inne? 

  Træler med en litt eldre påhenger, Mariner 3sylindra 2takter fra 1986. Før hørte jeg tydelig at choke slo inn når jeg klemte inn nøkkel og vred på tenninga, men nå er godlyden borte og den er blitt fryktelig tungstartet.

  Noen som har vært borti lignende eller kan komme med noen innspill på hva løsningen KAN være? 

  Frister å løsne på noen bolter å lempe i havet..

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.