Jump to content
Fiskersiden

GriseFlax

Members
 • Posts

  178
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

GriseFlax last won the day on July 29 2018

GriseFlax had the most liked content!

1 Follower

About GriseFlax

 • Birthday 02/13/1998

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  jakt og fiske

Recent Profile Visitors

3158 profile views

GriseFlax's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

39

Reputation

 1. Sånn her gjennomføres nedstrømsteknikken med en enkel skisse (haha rå kvalitet på skissen ja)
 2. Nei, dem går ikke tilbake til låst posisjon, du gjør dette manuelt. Dem gamle var bedre, ja, men de nye fungerer og har god brems å kjøre fisk på. Deilig knarr i dem også. Synes det er en helt super snelle til båtfiske, lakse og ørret dorging. Er generelt ikke så glad i å bruke ambassadeur til å kaste med fra land, da det blir et satans virrvarr hvis man hekter sluk i tre når man skal kaste ut f.eks. Men alt i alt smakssak. Når man vender seg til den er den helt kurrant, og man tenker ikke over at man må slå over knappen etter å ha brukt den litt, det går på autopilot.
 3. Før sankthans går fisket som lyder under ordlyden "gratisfiske" for lokale laksefiskere i Alta. Som kjent er ikke Altaelva "grisebillig" å fiske i, men tidelig på når elva går flomstor som nå, får man muligheten til å fiske for en rimelig slant. Det store lakseinnsiget kommer som kjent i juli, men mulighetene for at man treffer på er alikavel tilstede, og det er vel gjerne slik at dem store kommer først I denne forbindelse var jeg ute for å prøve å lure min første laks i Alta, som jeg enda ikke har klart i hverken sjø eller elv. Har alltid måttet ta til takke med brutale bifangster som kveite og Sjø-ørret, noe jeg feller tårer for hver gang. Gledestårer, vel og merke, for ingen ting er mer gøy enn å få fisk Etter å ha fisket i timevis med tradisjonell teknikker på tverrstrøms, la sluken flyte nedover, og nærmest droppe og veive inn mot slutten, måtte jeg prøve på min superteknikk som har gitt hell før. Kaste rett opp mot strømmen, og sveive helt sinnsykt fort med stangtuppen NED mot vannskorpen. Sveive i sånn tempo at sluken klarer å danse i vannet selv om den går i medstrøm. Tips: Kast kort og se og observe sluken når den har medstrøm, må sveive FORT, avhegning av strøm. Kastet sluken "Langt oppover" men NÆRE land. Da smalt det. Ble ingen laks som jeg håpet på men nedstrømsteknikken, gav meg 2 flotte sjørreter på 1,8 og 1,1 kg , på slutten av en 12timersøkt. Kanskje kan dette være teknikken på å lure laksen også, skal prøve videre i morgen. I dag var det ingen andre ringrever enn møresilda 32G sølv og rød som gav fangst, men jeg tror teknikken er mer avgjørende enn slukvalget når det blir sånn her. (Under gratisfisket er sluk og "alt mulig" lov i altaelva). Nedstrømsteknikken funker sålangt det er tyngde på sluken, Tassere og metallskjeder av ymse slag er supert. Vanskelig med wobblere i mye strøm.
 4. KVEITETROLLING TIPS? Noen som har noen gode tips om typiske oppholdsplasser på høsttid, trekker den dypere eller kan jeg risikere å få på dorg som i Mai? Funnet noen plasser det kryr av små/mellomsei, er dette lure plasser? Fikk tak westlin jigger 300g og 400g lik den på bildet med mørke og blå rygger i stedenfor. Kan man dorge med disse ute? Eller må man bare stå rolig og jigge?
 5. Hei, elvene er greie å lese. Biter best der hvor det er litt dypt og en del strøm, elvene er så små nå at i dypkulpene er fisket best. Fiskekort for atna kan du kjøpe på Atnasjø kafe, fiskekort for fluefiskesona i Grimsa kan du kjøpe på Grimsbu camp. Flue fisker desidert best i år, gullfarget sluk med tøff gange på 2.plass. Prøv deg frem med det du tror på, men husk å hold deg innenfor de sære fiskereglene for bestemte plasser.
 6. Går ut ifra at det er ørret du er ute etter. Hadde det vært litt tidligere på ville jeg anbefalt Glomma, mange gode plasser men mest gjedde å få nå, men hvis du aksepterer det som bifangst kan jeg anbefale noen plasser.
 7. Kan ikke annet enn å poste disse bildene. 1985 modell Mariner, gått non stop til forleden dorgetur. Jeg og kompis lo høyt når vi fant årsaken til startproblematikk.... SJEKK DENNE STARTMOTOREN Anbefaler alle med eldre 2t å ta en sjekk av startmotor og rense for børstestøv en gang. Det skader ikke!! Kom ut sikkert en halvliter av denne, som sikkert aldri har vært åpna.
 8. ATTER EN KANON BIFANGST UNDER SØ FISKE!!!!!! Dagens fisketur startet med at hovedmotoren min ikke startet, og med dorgemotoren på 6hk, kom jeg meg ikke til planlagte fiskeplass. Vurderte å gi blaffen i hele greia men tok en kortere tur, det var lurt! Nok ei kveite over minstemålet, denne dog litt større, og jeg noterte stolt båtpers på kveite, 6,5kg. Blir nydelige middager. Nok en gang tar jeg kveite nesten i overflata på 4» tomic, bak pæresøkke. Tomic er tydeligvis noe kveita her liker! Rigget en ny 428 med gamakatsu krok før jeg dei ut, sildelignende med oransje buk, den ble en killer i gråværet.
 9. Hei! For første gang i mitt liv skal jeg gå fra å være landkrabbe til å bli en sjøape, satt det litt på spissen. Tar selvfølgeig med båten. Veldig lite erfaring med havfiske generelt, og enda mindre rundt havfiske så langt nord. Etter å ha "trollet" mjøsa og dratt opp mange fine ørreter der, ønsker jeg å teste fiske etter sjøørret og muligens laks, om dette er mulig, lov, sosialt akseptert og så videre. Er det lov/vanlig å utøve trollingfiske med flere stenger etter laks/SØ, eller er det noen begrensninger? Når, hvor, hvordan, hva er ganske sentrale spørsmål i mitt hode. Om du lurer på hva jeg mener med det, kan jeg utdype med at jeg lurer på når jeg skal fiske hvor, hvordan jeg skal fiske og med hva. Har forstått at å lete opp sildestimer skal være riktig, men før jeg bruker for mye tid er det greit å vite om det er prøvd med suksess i det heletatt, før jeg kjører båten nærmere 200mil og skaffer båtplass til noen tusen. Regner med noen lokale kan svare meg på mye jeg lurer på når jeg kommer opp, men siden avstanden er så stor, hadde det vært brillijant om noen her inne på forumet hadde villet hjulpet meg litt i starten. Så kommer jeg garantert tilbake og deler kunnskap, etter jeg får bygget opp litt erfaring, om vi kommer så langt.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.