GriseFlax

Medlemmer
 • Innholdsteller

  175
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  4

GriseFlax last won the day on July 29 2018

GriseFlax had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

39 Excellent

Om GriseFlax

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 13. feb. 1998

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  jakt og fiske

Nylige profilbesøk

1 804 profilvisninger
 1. GriseFlax

  Trollingfiske i Altafjorden

  KVEITETROLLING TIPS? Noen som har noen gode tips om typiske oppholdsplasser på høsttid, trekker den dypere eller kan jeg risikere å få på dorg som i Mai? Funnet noen plasser det kryr av små/mellomsei, er dette lure plasser? Fikk tak westlin jigger 300g og 400g lik den på bildet med mørke og blå rygger i stedenfor. Kan man dorge med disse ute? Eller må man bare stå rolig og jigge?
 2. GriseFlax

  Atnaelva / Grimsa / Folldal omegn

  Hei, elvene er greie å lese. Biter best der hvor det er litt dypt og en del strøm, elvene er så små nå at i dypkulpene er fisket best. Fiskekort for atna kan du kjøpe på Atnasjø kafe, fiskekort for fluefiskesona i Grimsa kan du kjøpe på Grimsbu camp. Flue fisker desidert best i år, gullfarget sluk med tøff gange på 2.plass. Prøv deg frem med det du tror på, men husk å hold deg innenfor de sære fiskereglene for bestemte plasser.
 3. GriseFlax

  Markfiske i Tynset + teltplass

  Går ut ifra at det er ørret du er ute etter. Hadde det vært litt tidligere på ville jeg anbefalt Glomma, mange gode plasser men mest gjedde å få nå, men hvis du aksepterer det som bifangst kan jeg anbefale noen plasser.
 4. GriseFlax

  Trollingfiske i Altafjorden

  Kan ikke annet enn å poste disse bildene. 1985 modell Mariner, gått non stop til forleden dorgetur. Jeg og kompis lo høyt når vi fant årsaken til startproblematikk.... SJEKK DENNE STARTMOTOREN Anbefaler alle med eldre 2t å ta en sjekk av startmotor og rense for børstestøv en gang. Det skader ikke!! Kom ut sikkert en halvliter av denne, som sikkert aldri har vært åpna.
 5. GriseFlax

  Trollingfiske i Altafjorden

  ATTER EN KANON BIFANGST UNDER SØ FISKE!!!!!! Dagens fisketur startet med at hovedmotoren min ikke startet, og med dorgemotoren på 6hk, kom jeg meg ikke til planlagte fiskeplass. Vurderte å gi blaffen i hele greia men tok en kortere tur, det var lurt! Nok ei kveite over minstemålet, denne dog litt større, og jeg noterte stolt båtpers på kveite, 6,5kg. Blir nydelige middager. Nok en gang tar jeg kveite nesten i overflata på 4» tomic, bak pæresøkke. Tomic er tydeligvis noe kveita her liker! Rigget en ny 428 med gamakatsu krok før jeg dei ut, sildelignende med oransje buk, den ble en killer i gråværet.
 6. GriseFlax

  Trollingfiske i Altafjorden

  JAGGU ble det blankfisk i båten, på liten formiddagstur. 1,2kg SØ på nøyaktig samme oppskrift som kveita, samme Tomic med pærebly foran. Denne skal jeg fortsette å vaske til den store sitter. Fremdeles supert grillvær i Nord.
 7. GriseFlax

  Trollingfiske i Altafjorden

  Trollingen er igang, første tur idag. En kamerat fikk veive inn 6kg’s kveite, tatt i 4knop på tomic bak 30bly i overflata, tror det bryter alle fysiske lover, men helt rått. Dorget rundt en niesestim hvor måkene var helt gærne. Skikkelig morro å få kveite i flata på dorging, skikkelig fart i den. Full av tobis i magen sin så at en 4» tomic falt i smak var nok flaks. Ekstra stas med to kompiser på besøk, så det ble grilling av fersk kveite, kan trygt si det smakte fortreffelig med ei pilsner til !!
 8. GriseFlax

  Sjøørretfiske i Hammerfestområdet

  Spennende absolutt!! Skal sørpå å hente båten min opp nesteuke, og gleder meg helt sinnsykt til å få den på fjorden. kommer garantert til å dorge både i fjorden her, og ut mot sørøya omegn. Håper å knekke den berømte SØ koden, og at det blir litt fangst. Blir veldig spennende å utforske hva dem tar, og ikke minst når. Ble forøvrig vitne til en stor stim med det jeg tror var brisling??(skulle gjerne visst mer om byttefisk i området?) og rovfisk som jaget ute her idag innerst i fjorden. Kan trygt si det rykket i fiskeabstinensene, vet hva helga går til.
 9. GriseFlax

  Sjøørretfiske i Hammerfestområdet

  Hvis du har vært i Alta og prøvd, hører jeg gjerne om dine erfariger herfra. Fikk så vidt fisket litt i fjorhøst uten uttelling. Kan desverre ikke hjelpe deg med gode fiskeplasser i Hammerfest, men en ting kan jeg fortelle deg. Det begynner å skje ting i vannet her i nord. Vært flere fisketurer uten hell, men jobber maritimt, og har sett noe jeg ikke har sett så langt i år. Flotte sø hoppet i Altafjorden, nå de to siste dagene.
 10. Små fordeler er det som har bragt, OG fremdeles bringer oss fremover. Plutselig var fordelene med egenskaper i gruntvannsområdene så store at en slimete skate tok seg en løpetur på land.
 11. GriseFlax

  Mest lønnsomme sommerjobb til sjøs?

  Høysesongen er mellom juli og oktober så du kan fint fiske fra Juli. Før det er det som regel så lite mat i dem tidelig at det ikke er noe å stå etter. Der ute skal det være mye kveite, kan hobbyfiske med 300krokers line, og da blir det litt annen uttelling enn med en mini på 20 kroker. Riktig dybde og bunnforhold er vikitg, omeråde med mye renner og mye strøm 30-70m og gjerne blanding mellom myk og hard bunn er susen.
 12. GriseFlax

  Mest lønnsomme sommerjobb til sjøs?

  Hvor du holder til, og hvor godt du kjenner til fiskeplasser, vil være sammen med en rekke tilfeldigheter og fiskelykke være avgjørende for fangst og eventuelt overskudd. Med den båten du beskriver ser jeg for meg at det mest aktuelle er linefiske, garnfiske eller krabbefiske. Kongekrabbe er godt betalt men krever muligens litt tyngre utstyr enn båten er egnet for. Bedrev selv linefiske med håndegnet kveiteline noen somrer, og siden vi fikk veldig gode fangster, gav det et godt overskudd, husker ikke eksakt i kr. , men mer enn en vanlig sommerjobb. Godt initiativ fra ungdommen.
 13. GriseFlax

  Fargevalg dorging etter laks

  Kan jeg skape aggresjon og provokasjon i form av å kombinere skrikfarger og heftig gange som i tomic eller apex? Det synes jeg var en spennende teori. Har forøvrig brukt det velkjente fargekartet til ørret på innlandet og det har gitt gode resultater å følge det, men så er det når det oppstår rare lysforhold at de største avvikene kommer, eks den «røde time» og det er jo gjerne da det biter best.... kan være at laksen er sær når det kommer til farger, men når jeg hører hva de fisker med i Altaelva, hvor den heller ikke skal ha mat , er meningene meget delte. Personlig tror jeg man kan finne den perfekte agnfarge til riktig lysforhold av å se på himmelen og lyset. Mye tyder på at det også er tilfelle i lakseverden siden det er klare meninger blandt elvefiskere hva som er best. En godt voksen kar med mange hundre elvelakser på samvittigheten jeg snakket med, fisket med «svart flue». Ingen unntak, ble nesten forskrekket av svaret. Kanskje er agnets gange, og garantert til syvende og sist antall timer med snøret uti det viktigste, men jeg skal nok følge fargetabellen også når jeg skal prøve meg på sjødorging etter laks til våren.
 14. GriseFlax

  Live undervanns kamera til Trolling

  Ikke et prosjekt for den med dårlig hjerte dette, kan fort føre til både oljetrykksfall og motorhavari.
 15. GriseFlax

  Hammerfest som base for kveitefiske på sørøya?

  Sørøya er bra fiske men ikke nødvendigvis bedre enn Hammerfest. Man skal bare se på dybdekart, og finne gode bunnforhold med overgang fra dypere til passe grundt vann. Skal være en del forballer å se på ekoloddet i området der man prøver.