GriseFlax

Medlemmer
 • Innholdsteller

  155
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

GriseFlax last won the day on May 4

GriseFlax had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

30 Excellent

Om GriseFlax

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 13. feb. 1998

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  jakt og fiske

Nylige profilbesøk

1 000 profilvisninger
 1. Trollingfiske i Altafjorden

  Tok meg selv på ordet og laget en mal, som alle kan skrive i. Håper det funker som jeg håper. Skal i utgangspunktet kun funke for dere her inne. https://docs.google.com/document/d/1lYIfSPrddiYaSztFW-0woB58tT-JVlK67HVm2z8uL0g/edit?usp=sharing
 2. Choke som ikke funker

  Noen med litt tekniske kunnskaper her inne? Træler med en litt eldre påhenger, Mariner 3sylindra 2takter fra 1986. Før hørte jeg tydelig at choke slo inn når jeg klemte inn nøkkel og vred på tenninga, men nå er godlyden borte og den er blitt fryktelig tungstartet. Noen som har vært borti lignende eller kan komme med noen innspill på hva løsningen KAN være? Frister å løsne på noen bolter å lempe i havet..
 3. Biltema multifilament

  Får det man betaler for, men den er fult brukelig. Men hvis det er prisen på fireline som avskrekker ville jeg heller valgt en god monosene om det ikke står på senekapasitet.
 4. Trollingfiske i Altafjorden

  Er det noen som har, eller vet om en oversikt over beten og hastighet? Som en hastighetstabell? Hadde vært interessant å hatt, eller samlet sammen en veileder for ulike "vanlige" agn og så kunne man fylt på, kanskje vi skulle lagd et felles dokument her inne!... Tror ikke jeg klarer å plotte inn alle agntyper selv, men med en god mal og struktur kunnet jeg laget online dokument, som alle kunne blitt med og formet med å plotte inn agntyper og hastighet, med kommentar og hastighet ved andre oppsett osv. Hvis det ikke allerede fins noe brukende. Noen tanker om den ideen? Hvis det blir dårlig respons lurer jeg på beten/flashere som kan brukes i 3,5-5knop for så fort har jeg nesten aldri kjørt...
 5. Trollingfiske i Altafjorden

  Veldig gode muligheter, et eldorado for variert fiske. Fiskestang her oppe, skulle vært som våpen på svalbard - påbudt med i turutrustningen!
 6. tolgafallene

  Enda viktigere er VERDIER for fastboende. Vi som kommer fra området, vet hvor mye jakt og fiske har å si. Alle har en nabo eller slektning, eller er selv veldig veldig jakt og fiske intressert, og har dette mer som en livsstil enn hobby. Mulighetene som er der for å utøve sin største interesse er for mange eneste årsak til å bo der, og dette er et stort overtrakk mot folket. Det vet jeg fordi jeg er fra området og har stor kjennskap til lokalsamfunnet der. Østerdalen ligger tungvindt til midt mellom alt, jeg tror en konsekvens blir ytterligere økning, av det som allerede er å regne som stor fraflytting i Tolga, samt en ringvirkning på nærliggende områder i hele nord østerdalen
 7. Trollingfiske i Altafjorden

  Må inrømme jeg ikke vet hva den fancy forkortelsen betyr, men du har helt rett i at jeg egentlig er Mjøsfisker, og elsker blank fin kvalitetsfisk. Rett og slett kastet meg rundt og flyttet et par hundre mil, blitt en såkalt "jævla søring" Gleder meg til kosetimer på sjøen. Dette er ikke fiske, men som en god jakt skal være! Mange takk for meget gode tips, virker som du har praktisk erfaring i bakhånd og DET er gull.
 8. Trollingfiske i Altafjorden

  Helt greit det, ønsker ikke overprøve lovene på noe som helst måte, rar regel men det er helt greit. Men uansett, hvordan er regelen for antall stenger ved trolling etter hvitfisk? Leste 8 på gammel tråd i forumet men finner ikke noe lovbestemt eller troverdig... Når man har redskapen og trollingrigget båt er det jo godt å få prøvd den for det fulle en gang i ny og ne hvis det er lov, skal vistnok være bra med sei i fjorden.
 9. Trollingfiske i Altafjorden

  Har forhørt meg litt og fått innspill, av at ihvertfall sjø ørreten ofte er stappfull med tobis her på våren. Da er jo agnene du nevner på den måte "riktig". Fiske med agn skal vel vanskelig gjøres i store farter men mulig det finnes noe som går i over 3 knop? Har både jackpotskaller og vouksi raksi, kanskje agnfiske med tobis bør prøves. En ting jeg har fundert litt på, er om det er mulig å bedrive seitrolling med 5-6 stenger (om det er lov??) og kanskje få litt bifangst av eventuell laks, som gir meg større statestikk og grunnlag for hva som funker. For deretter gå tilbake med 2 stenger etter hvert, og vurdere da om jeg vil kakke en og annen. Dorger aldri med mer enn en krok per agn og fisken tåler og bli satt ut på riktig måte. Er det innenfor?
 10. Røye, nå.

  Jeg ville prøvd med flue, zulu silver og dupp ved innoset, og deretter spart på kaloriene til seinvinter/vårfiske på isen.
 11. Hvor skal jeg dra på fisketur?

  Saltstraumen
 12. Haspelsett til laks

  Den øverste kombinasjonen ser veldig bra ut, tror det har blitt noe tull med de to nederste som linker til kun samme snella. Viktig med god snørekapasitet, spesielt i elv, da dem kan legge seg på strømmen å dra langt. Jeg ville virdert å valgt en litt større snelle med litt større kapasitet og heller spart inn igjen kronene på en noe rimeligere stang, om du ikke foretrekker fireline (da tror jeg isåfall det du har linket til er helmaks).
 13. Om den er 3delt eller 4delt gjør det lett å få den ned i en kort stangtube (Biltemavare), som igjen gjør den lett å stappe i sekken og transportere, noe jeg personlig vektlegger høyt for en fjellstang. Selv foretrekker jeg mono 0.20-25mm og ganske små haspelsneller. Kjøp rimelig stang og legg heller noen ekstra kroner i en grei Shimanosnelle.
 14. Dyprigg tips?

  Her finner du alt du trenger, se på utløserne litt ned som heter scotty 1171/2 og lodd der.
 15. Dyprigg tips?

  Scotty utløsere er bra. For å komme så dypt holder IKKE et 2kg lodd, kommer an på dorgefart men på sånne dyp bør du minst opp i 7-11 kg klassen. Trolling.no har bra priser