Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

GriseFlax

Medlemmer
 • Innholdsteller

  167
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  3

GriseFlax last won the day on May 4 2017

GriseFlax had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

30 Excellent

Om GriseFlax

 • Rang
  Medlem
 • Bursdag 13. feb. 1998

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  jakt og fiske

Nylige profilbesøk

1 291 profilvisninger
 1. Sjøørretfiske i Hammerfestområdet

  Hvis du har vært i Alta og prøvd, hører jeg gjerne om dine erfariger herfra. Fikk så vidt fisket litt i fjorhøst uten uttelling. Kan desverre ikke hjelpe deg med gode fiskeplasser i Hammerfest, men en ting kan jeg fortelle deg. Det begynner å skje ting i vannet her i nord. Vært flere fisketurer uten hell, men jobber maritimt, og har sett noe jeg ikke har sett så langt i år. Flotte sø hoppet i Altafjorden, nå de to siste dagene.
 2. Små fordeler er det som har bragt, OG fremdeles bringer oss fremover. Plutselig var fordelene med egenskaper i gruntvannsområdene så store at en slimete skate tok seg en løpetur på land.
 3. Mest lønnsomme sommerjobb til sjøs?

  Høysesongen er mellom juli og oktober så du kan fint fiske fra Juli. Før det er det som regel så lite mat i dem tidelig at det ikke er noe å stå etter. Der ute skal det være mye kveite, kan hobbyfiske med 300krokers line, og da blir det litt annen uttelling enn med en mini på 20 kroker. Riktig dybde og bunnforhold er vikitg, omeråde med mye renner og mye strøm 30-70m og gjerne blanding mellom myk og hard bunn er susen.
 4. Mest lønnsomme sommerjobb til sjøs?

  Hvor du holder til, og hvor godt du kjenner til fiskeplasser, vil være sammen med en rekke tilfeldigheter og fiskelykke være avgjørende for fangst og eventuelt overskudd. Med den båten du beskriver ser jeg for meg at det mest aktuelle er linefiske, garnfiske eller krabbefiske. Kongekrabbe er godt betalt men krever muligens litt tyngre utstyr enn båten er egnet for. Bedrev selv linefiske med håndegnet kveiteline noen somrer, og siden vi fikk veldig gode fangster, gav det et godt overskudd, husker ikke eksakt i kr. , men mer enn en vanlig sommerjobb. Godt initiativ fra ungdommen.
 5. Fargevalg dorging etter laks

  Kan jeg skape aggresjon og provokasjon i form av å kombinere skrikfarger og heftig gange som i tomic eller apex? Det synes jeg var en spennende teori. Har forøvrig brukt det velkjente fargekartet til ørret på innlandet og det har gitt gode resultater å følge det, men så er det når det oppstår rare lysforhold at de største avvikene kommer, eks den «røde time» og det er jo gjerne da det biter best.... kan være at laksen er sær når det kommer til farger, men når jeg hører hva de fisker med i Altaelva, hvor den heller ikke skal ha mat , er meningene meget delte. Personlig tror jeg man kan finne den perfekte agnfarge til riktig lysforhold av å se på himmelen og lyset. Mye tyder på at det også er tilfelle i lakseverden siden det er klare meninger blandt elvefiskere hva som er best. En godt voksen kar med mange hundre elvelakser på samvittigheten jeg snakket med, fisket med «svart flue». Ingen unntak, ble nesten forskrekket av svaret. Kanskje er agnets gange, og garantert til syvende og sist antall timer med snøret uti det viktigste, men jeg skal nok følge fargetabellen også når jeg skal prøve meg på sjødorging etter laks til våren.
 6. Live undervanns kamera til Trolling

  Ikke et prosjekt for den med dårlig hjerte dette, kan fort føre til både oljetrykksfall og motorhavari.
 7. Hammerfest som base for kveitefiske på sørøya?

  Sørøya er bra fiske men ikke nødvendigvis bedre enn Hammerfest. Man skal bare se på dybdekart, og finne gode bunnforhold med overgang fra dypere til passe grundt vann. Skal være en del forballer å se på ekoloddet i området der man prøver.
 8. Farge og størrelse på wobbler til dorging.

  Hva som er mest effektivt kommer veldig an på både fiskevann og dagsføre, lysforhold, og ikke minst tilfeldigheter. I vann hvor det finnes byttefisk som sik, krøkle, ørekyt, røye og lignende kan wobblere som minner og dem i fargespekter fungere. I kanibalistiske eller grunne vannsamfunn, hvor fiskene ser ut til å krige om standplassene, fisker jeg gjerne med ørretfarger. Man har et hav av muligheter mtp merker, rapala, bomber, strikepro, lappia med masse mer er gode wobblere. Hvis du har mer info om vannene du skal fiske i er det lettere å gi et godt svar, men en ting er sikkert, og det er at fasiten på den beste wobbleren, er det kun fisken som vet.
 9. "Miljøvennlig" laks/ørret i butikken?

  Smaken er som baken (deilig...)
 10. Trollingfiske i Altafjorden

  Den ser ut til å ha meget god linekapasitet og virker kurant, så spørs om det blir å prøve. Er jo snelle og ikke smykke jeg er ute etter, sånt kjøper jeg til min bedre halvdel og ikke meg selv
 11. Trollingfiske i Altafjorden

  Finnes det noe greit og rimelige alternativ i 1000-2000kr klassen? Er for ung til å unne meg sånn luksus, noen gleder må jeg spare på til jeg blir pensjonist.
 12. Trollingfiske i Altafjorden

  Noen som har anbefale en snelle til kystdorging? 0.35 250m+ senekapasitet eneste kriterie, telleverk er også kjekt men ikke absolutt kriterie. Er vel kanskje noen gode høstkupp å komme over nå..
 13. Trollingfiske i Altafjorden

  Tok meg selv på ordet og laget en mal, som alle kan skrive i. Håper det funker som jeg håper. Skal i utgangspunktet kun funke for dere her inne. https://docs.google.com/document/d/1lYIfSPrddiYaSztFW-0woB58tT-JVlK67HVm2z8uL0g/edit?usp=sharing
 14. Choke som ikke funker

  Noen med litt tekniske kunnskaper her inne? Træler med en litt eldre påhenger, Mariner 3sylindra 2takter fra 1986. Før hørte jeg tydelig at choke slo inn når jeg klemte inn nøkkel og vred på tenninga, men nå er godlyden borte og den er blitt fryktelig tungstartet. Noen som har vært borti lignende eller kan komme med noen innspill på hva løsningen KAN være? Frister å løsne på noen bolter å lempe i havet..
 15. Biltema multifilament

  Får det man betaler for, men den er fult brukelig. Men hvis det er prisen på fireline som avskrekker ville jeg heller valgt en god monosene om det ikke står på senekapasitet.