Gå til innhold
Fiskersiden

JørgenKH

Medlemmer
  • Innholdsteller

    23
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av JørgenKH

  1. Den 5.1.2017 at 11.37, svartfeskarn 2 skrev:

    Hei  artig å lese om fiske fra hjemplassen , har fisket mye i området rundt stokkøya å linesøya mest i båt men blir lit fra land også . Dere har nevnt noen bra plasser ser jeg , men har tips til noen plasser til . Skråfjordstrømmen for eks , her kan det være bra sjøørettfiske til tider med tildels stor fisk . Ellers går det an å stå under stokkøybrua på den sida båtopphugeriet er, der hender det seg at det er stor lyr . Meiter man der kan det hvære mulig å få kveite også men da er det kanskje bedre å stå ved gamle fergeleit på stokkøya . Skal du fiske dypere så går det an å prøve ved skjærvik lykta , fått brosme å stor hyse der . Ellers kan jeg lege til at det er tatt flere kveiter ved Åfjordstrømmen , men da på utsida av støtta der så blir vanskelig å nå fra land . 

    Kan jeg spørre hvor dette gamle fergeleiet, og skjærvik lykta er?

  2. Jeg kjøpte meg snelle til 999kr på Agdars sportsfiske sammen med lawson stanga mi, det var ei Shimano exage 4000 veil pris 1500kr tror jeg. Nå var jeg litt uheldig med min snelle som røyk etter en tur, men det skyldes nok en feil i snella :) Har lest mye positivt om den snella på forumet her ihvertfall.

  3. Jeg har ikke tenkt så mye over korken, så da er den nok bra ;) For meg ser det ut som at litt av stanga er kutta bort på det bildet, så korka er nok lenger enn den ser ut som! Går ihvertfall fint under arma mi :) På stanga mi er den ihvertfall dobbelt så lang som på bildet.

  4. Når det er snakk om om det er mulig å lande storlaks på fluestang i klasse 8, så må jeg fortelle at det var en som fikk på en laks på 10-12kg på ei 4er stang her jeg fisker :D Og han klarte å lande den, visstnok 1-2km unna der den gikk på, men han fikk da landet den! Så 8er fluestang vil jeg si er perfekt på laksefiske med enhånds :) Blir vell fort tungt å kaste i lengden hvis man skal bruke noe grøvre.

  5. 13 minutter siden, Audiosan skrev:

    Man trenger ikke spesielt kraftig utstyr for smålaks fiske. Du har vel garantert ei stang du kan bruke ut av de 15 du har :)

    Men om du vil ha en dedikert laksestang, så er jo Atlantic salmon et godt valg det. 12' opp til 40g burde holde lenge. Denne får du nå til 1530,- hos Agdars sportsfiske. Eventuelt kan du gå for 12' opp til 60g til 1575,- (Dette er 2015 modeller).

    Av sneller så burde vel f.eks en Shimano Aernos 5000 gjøre jobben. Du kan jo også gå for en Atlantic salmon med trigger og bruke 6500 snella du allerede har.

    Snøret bør nok være mono snøre. Multi snøre er ikke alltid tillat å bruke heller. 0.35 eller tykkere bør gå greit. Men bør ta hensyn til forholdene i den aktuelle elva.

    Var 1500 jeg ga for stanga ja, 2800 med snøre og snelle :) men kan jeg spørre hvorfor man burde bruke mono i stedet for multifilament på laks?

  6. Jeg fisker i ei elv det stadig går opp laks opp mot 10kg, og jeg fisker med ei 9 fots enhåndsstang med snøreklasse 6 :) Lett utstyr gjør bare fisket morsommere! Ellers så kjøpte jeg meg ei 12fots Lawson atlantic salmon haspelstang nå nylig som jeg er veldig fornøyd med! Knallgod å kaste med! Den kosta vel 2800kr på 50% hvis jeg husker riktig, så blir kanskje litt stiv pris hvis du hadde lyst på noe billig.

  7. Da må jeg medele at jeg ikke var like heldig med min nye exage 4000 snelle... Ble meget glad da jeg leste dette inlegget dagen etter jeg hadde investert i ny snelle, men gleden ble fort snudd til skuffelse da jeg tok fram snella og skulle fiske laks i helga. Da var allerede bremsen gått til h....... Etter kun en tur i sjøen, der den største fisken var ei hyse på 1,2kg. Så tror nok ikke jeg kommer til å invistere i ei ny exage snelle :) Kommer nok til å oppgradere den et hakk ja!

  8. 23 hours ago, Audiosan said:

    Jeg og en kompis var på Stokkøya å fisket på torsdagen. Og der endte det med sei på både 2Kg, 2.5Kg, 3.5Kg, 4.2Kg og 4.6Kg. Samt en del torsk i 3kg klassen. Så det er da litt å få på den øya :)

    Det var da en bra fangst, arti å høre! Har ikke fått prøvd så mye i sjøen i det siste nå, har vært mest opptatt av laksen de siste dagene :) Også røyk jo selvfølgelig haspelsnella mi, så må få den i orden igjen før jeg får prøvd noe... Men blir nok en tur til Stokkøya når jeg får tid ja :) 

  9. Snakker du av erfaring nå eller? Isåfall takk for advarselen, så slipper jeg å kaste bort mange timer der :D Funker kanskje like greit å finne steder som går brått ned til 30-40 meter istedet for rett ned til 100 meter? Har egentlig ganske bra tro på Åfjordstrømmen, siden all fisk som svømmer inn og ut av Åfjorden må passere ikke langt unna der.

  10. Har fiska litt i åfjordstrømmen, men har bare fått småsei, smålyr og småtorsk hittil. Skal prøve å øke dimensjonen på utstyret mitt litt i håp om at all den mindre fisken da lar være å bite på :) Ellers har jeg studert litt sjøkart, og sett etter steder der det blir brådypt rett fra land, og da fant jeg en liten tarm som heter Paulen! Stuper jo rett ned til 100 meter, dette må da være en interessant plass å prøve?  Der Åfjorden er på sitt smaleste ser det også ut til å bli ganske brådypt ned til 100 meter, så tror jeg må prøve meg litt der også.

  11. Hei!

    Driver å prøver meg litt på sjøfiske fra land utpå fosen. Og med det mener jeg alt fra slukdenging til meitefiske!  Har nylig flytta opp hit, så har egentlig ikke peiling på hvor det kan være bra å fiske... Er ute etter så stor fisk som mulig, er ikke så farlig hvilken art jeg får, så lenge det er litt størrelse på de :) Hadde satt pris på hvis noen kunne gitt meg noen tips på lovende fiskesteder. Holder foreløpig til i Åfjord, men gjør ikke noe om jeg må kjøre litt. 

    Håper på positive svar!

  12. Hvilke våtfluer anbefales i marka på denne tiden da? Og litt høyere opp på fjellet?

    Et par fluer jeg ofte har hell med når jeg fisker vått etter ørret i skog og fjell, er heckam peckam green og black zulu! De er alltid med meg på tur og blir som oftest alltid benyttet :) Nå er ikke jeg den mest erfarne, men vil anbefale de hvis du ikke har prøvd de. Olsen skal også være ei bra flue :)

    • Like 1
  13. Hallo!

    Kjøpte meg et havfisksett for en del år siden da vi hadde båt, men båten ble solgt allerede etter et par år så fikk kun brukt dette settet de få årene. Nå har jeg fått meg jobb i Sør-Trøndelag, så kommer til å flytte dit. Har derfor tenkt å kjøpe meg båt igjen å prøve å begynne litt aktivt med havfiske. Er veldig amatør innen havfiske så har ikke så mye peiling på utstyr innen dette.

    Snella jeg har ser ut til å hete Mitchell riptide 4/0 gl, og stanga er ei Penn slammer 20-50lbs 6'6.

    Har prøvd å lett litt på forumet, men har ikke funnet noe info om dette settet. Har tenkt å prøve meg hovedsakelig på agnfiske etter brosme og lange, og kanskje litt steinbit. Blir sikkert flere arter etter hvert også.

    Så spørsmålet er om dette er ett ok havfiskesett? Håper på positivt svar!

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.