Gå til innhold
Fiskersiden

Fritidsfisker

Medlemmer
  • Innholdsteller

    8
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Fritidsfisker

  1. 7 timer siden, Ozzie skrev:

    Fritidsfisker. Ref bilde 5 parkering Gaupås vannet. Helt opp til høyre der blå veien møter E16 finnes det parkering. Det er plass til 3 biler ihvertfall. Ser at det står lastebiler parkert noen ganger. 

    Bor like ved men ingen erfaring fra fiske på G vannet.

    Lukka te.

     

    Takker så mye for godt tips!

  2. Den 2.8.2018 at 9.06, Lundgren skrev:

    Hei Jon.
    Jeg kan anbefale et par steder i Åsane som jeg selv har gode erfaringer med. 

    1.png.475f99de61299d74c16aa54e6a6cdf76.png

    2.png.f2cff6834567b6daa4926423502ad7e0.png

    3.png.a2e2ba8c5453db85025e298501000738.png

    1587018427_Gaupsvannet.png.1ecf694c1d149d888a30e5f5ec24ea81.png

    1. Langevannet (bak IKEA, åsane):
      Kjør inn ved gravplassen til venstre for IKEA og følg veien til endes. Der er det en parkeringsplass, men gangveien fortsetter videre rundt hele vannet. Oppe til høyre ser du en liten vik. begynn der og fisk deg rundt neset. Er du heldig møter du på en del sjarmerende og nysgjerrige kyr. Har hatt masse godt selskap i dem når jeg har vert der. Har ikke fått mye fisk der, men plassen er flott, og jeg vet det er fisk der.
       
    2. Liavannet (v/Essostasjonen på Nyborg)
      Gå inn bak bensinstasjonen, følg stien over broen. Der er det et greit sted å stå uten for mye vegetasjon bak og rundt deg. Jeg har fått en del mindre ørret der (3-500hg)
       
    3. Tertnesvannet (Tertnes)
      Her har jeg tatt en del stor ørret (opp til 1,2 kg), men noen har satt ut Gullvederbuk der av en eller annen idiotisk grunn og ødelagt mye av det som en gang var et godt ørretvann. Disse Gullvederbukene er nå godt over 1/2 kg og kan være spennende å fiske på, men jeg vet ike om de er spiselig...
       
    4. Kulp i Tertneselven (Kvernevikstemma, Tertnes)
      Hopp av busset ved Kvernevikstemma og gå inn til fotballbanen. Når du kommer til den går du ned mot elven på høyre side og gjennom skogen.
      Denne kulpen skal absolutt(!!) ikke undervurderes, og dette er en av de plassene få kjenner til, men som jeg har tat flest ørret på flue, og med høyest snittstørrelse. Jeg drar aldri derfra uten fisk, og de jeg tar der ligger på 3-8hg (største jeg har tatt var 1,2kg).
       
    5. Gaupåsvannet (mot Arna)
      Eksakt hvor du hopper av bussen her vet jeg ikke. Her har jeg tatt ørret på 3,5 kg og gjedde på 4kg. Ikke like mye fisk der som for 20 år siden, men får du dem er de som regel relativt store. Gjeddene har jeg tatt i det området jeg har sirklet inn på det nederste bildet, men da bør vannstanden være såpass lav at du kan vade et stykke ut i sivet der den ligger i kanten av sivet.
       
    6. Beitelsvannet
      Vanskelig tilkomst grunnet siv, men finner du en luke, bruker Bellyboat eller vadere bør du ha en fair sjans til å nå dem. Ørreten ligger der, men den kan til tider være litt kresen i dette vannet.
       
    7. Spåken (nedsiden av demingen)
      Egner seg kun til fluefiske da denne kulpen er svært liten. Men dette er en plass der ørreten samler seg, enten fordi de er tatt av dragsuget fra vannet over, eller det er for lite vannføring i elven til at de kan oppholde seg der. Har tatt fisk der på opp imot kiloet, men får du dem på kroken må du være streng med kjøringen for hvis de går nedstrøms mister du dem - garantert. Det er mye vegetasjon der elven fortsetter nedover, og det er rett ved kulpens sweetspot.

    Lykke til

    Takk for de gode tipsene du ga for et år siden! Har du fått noe særlig i Gaupåsvatnet de 1-2 siste årene?  Noen tips til gode steder å parkere (og ferdes) ved Gaupåsvatnet slik at man slipper å irritere grunneiere og fastboende?

  3. 15 timer siden, erik skrev:

    Det er stor forskjell på ferskvann og saltvann i denne sammenhengen. I ferskvann har du tre varianter. Fritt fiske, styrt av forskrift - Tålt fiske, styrt av forskrift - Privat/ offentlig, styrt av grunneier. Sistnevnte er det desidert flest av. Her har grunneier alle rettigheter og kan sette de reglene de ønsker, inkludert totalt frislipp og totalt forbud. 

    Dersom vannet er på offentlig grunn må du sjekke med kommunen eller Fylkesmannen først. 

    Takk for oppklarende svar! Skal høre med kommune/fylkesmannen hvis ingen vet regler for Bergen kommune. 

    • Like 1
  4. Jeg hadde laget en egen tråd på denne,

    men poster den også her siden flere lokale ferskvannsfiskere i Bergen ser ut til følge "Gjedden og meg": Jeg var på fisketur ved et lite vann på OFFENTLIG grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Hvis slik praksis blir utbredt ser det vel stygt ut for de større gjeddene i mindre vann? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??

  5. Jeg var på fisketur ved et lite vann på offentlig grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??

  6. Den 20.6.2016 at 17.10, AsleB skrev:

    Heisann! Takker. Jeg har fått 6 gjedder over 5 kg i år, men bare to av dem er fra Grimevatnet .Anbefaler egentlig ikke Grimevatnet med mindre en er veldig, veldig tålmodig. Det går an å ha flaks og få en 5+ på første forsøk, men Grimevatnet er ett av de vannene jeg fisker der jeg får desidert færrest fisk i forhold til antall timer på vannet. Sommeren gjennom er det hardt fiskepress på de stedene det går an å stå fra land, så en er nesten avhengig av båt for å fiske effektivt der.

    I vår har jeg fisket i ca 16 forskjellige vann, fått gjedder på 3+ i 6 av dem og 5+ i 3 av dem. Kun én på 6+. Jeg er litt hemmelighetsfull med akkurat hvor det er, for det skal ikke mange fiskere med klubbelyst til før fisket går i dass. 

    Jeg er dog rimelig sikker på at der du finner gjedde finner du en fisk på 5+, men det er ikke store bestander av fisk på 3+ i noen vann med unntak av Osvassdraget for 10 år siden før gjeddeslakten begynte for alvor.

    Den 20.6.2016 at 17.10, AsleB skrev:

     

    Jeg skjønner godt du er hemmelighetsfull,  det er jeg også. Jeg håndterer gjeddene så forsiktig som jeg klarer før jeg setter dem tilbake. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme når det gjelder vann hvor gjedden er veletablert.

    Har du noen formening om det er visse steder i disse vannene de større gjeddene oppholder seg på denne tiden av året? Jeg ville tro de oppholder seg på dypere vann, men har ikke hatt så stort hell med å finne dem her. Jeg antar de i stor grad finnes der byttefisken er. I et vann med f.eks. ørret eller abbor, vil ikke gjedden da kunne tenkes å vandre mer pelagisk?

    • Like 1
  7. Hei, takk for flott og morsom tråd! Gratulerer med bra fangst! Fint å se det er håp for gjeddefiskere på Vestlandet. Er du villig til å dele med oss hvor du har fisket i det siste? Har du tatt alle disse gjeddene i Grimevannet?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.