Fritidsfisker

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

1 Follower

About Fritidsfisker

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

438 profile views
 1. Takker så mye for godt tips!
 2. Takk for de gode tipsene du ga for et år siden! Har du fått noe særlig i Gaupåsvatnet de 1-2 siste årene? Noen tips til gode steder å parkere (og ferdes) ved Gaupåsvatnet slik at man slipper å irritere grunneiere og fastboende?
 3. For dere som har hatt tid til gjeddefiske i Bergensregionen (Bergen, Radøy, Os etc.) i vår: Har det blitt noen brukbare fangster?
 4. Takk for oppklarende svar! Skal høre med kommune/fylkesmannen hvis ingen vet regler for Bergen kommune.
 5. Jeg hadde laget en egen tråd på denne, men poster den også her siden flere lokale ferskvannsfiskere i Bergen ser ut til følge "Gjedden og meg": Jeg var på fisketur ved et lite vann på OFFENTLIG grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Hvis slik praksis blir utbredt ser det vel stygt ut for de større gjeddene i mindre vann? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??
 6. Jeg var på fisketur ved et lite vann på offentlig grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??
 7. Jeg skjønner godt du er hemmelighetsfull, det er jeg også. Jeg håndterer gjeddene så forsiktig som jeg klarer før jeg setter dem tilbake. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme når det gjelder vann hvor gjedden er veletablert. Har du noen formening om det er visse steder i disse vannene de større gjeddene oppholder seg på denne tiden av året? Jeg ville tro de oppholder seg på dypere vann, men har ikke hatt så stort hell med å finne dem her. Jeg antar de i stor grad finnes der byttefisken er. I et vann med f.eks. ørret eller abbor, vil ikke gjedden da kunne tenkes å vandre mer pelagisk?