Fritidsfisker

Medlemmer
 • Innholdsteller

  6
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

2 Neutral

Om Fritidsfisker

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

320 profilvisninger
 1. Fritidsfisker

  Gjedden og meg

  For dere som har hatt tid til gjeddefiske i Bergensregionen (Bergen, Radøy, Os etc.) i vår: Har det blitt noen brukbare fangster?
 2. Fritidsfisker

  Garnfiske i ferskvann på offentlig grunn

  Takk for oppklarende svar! Skal høre med kommune/fylkesmannen hvis ingen vet regler for Bergen kommune.
 3. Fritidsfisker

  Gjedden og meg

  Jeg hadde laget en egen tråd på denne, men poster den også her siden flere lokale ferskvannsfiskere i Bergen ser ut til følge "Gjedden og meg": Jeg var på fisketur ved et lite vann på OFFENTLIG grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Hvis slik praksis blir utbredt ser det vel stygt ut for de større gjeddene i mindre vann? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??
 4. Jeg var på fisketur ved et lite vann på offentlig grunn i Bergen kommune og kom over et stormasket garn med flere oppsiktsvekkende store abbor (anslagsvis 300-500 g). Siden jeg ikke var sikker på reglene satte jeg garnet tilbake i vannet. Det var overraskende vanskelig å finne generelle og lokale regler for garnfiske i ferskvann på nettet. Hvis det er fritt frem å holde på slikt er det vel ikke mye som skal til for å tømme et lite vann for de større fiskene? Noen som vet om slikt fiske er lovlig??
 5. Fritidsfisker

  Gjedden og meg

  Jeg skjønner godt du er hemmelighetsfull, det er jeg også. Jeg håndterer gjeddene så forsiktig som jeg klarer før jeg setter dem tilbake. Jeg oppfordrer alle til å gjøre det samme når det gjelder vann hvor gjedden er veletablert. Har du noen formening om det er visse steder i disse vannene de større gjeddene oppholder seg på denne tiden av året? Jeg ville tro de oppholder seg på dypere vann, men har ikke hatt så stort hell med å finne dem her. Jeg antar de i stor grad finnes der byttefisken er. I et vann med f.eks. ørret eller abbor, vil ikke gjedden da kunne tenkes å vandre mer pelagisk?
 6. Fritidsfisker

  Gjedden og meg

  Hei, takk for flott og morsom tråd! Gratulerer med bra fangst! Fint å se det er håp for gjeddefiskere på Vestlandet. Er du villig til å dele med oss hvor du har fisket i det siste? Har du tatt alle disse gjeddene i Grimevannet?