kilhak

Members
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About kilhak

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Grimstad
 1. Kommer sikkert noen eksperter på banen snart, men så vidt jeg vet - xi5 kommer med fotpedal (dette må kjøpes i tillegg for xi3) - xi3 er litt mer kompakt/lettere enn xi5 - xi5 kommer vel med 2-blads propell, mens xi3 kommer med 3-blads - og hvis jeg husker riktig så tror jeg xi5 slår seg av automatisk når du tar den opp av vann, men det gjør ikke xi3 (den må du huske å slå av manuelt).
 2. kilhak

  Ny båt

  Jeg kom på at jeg har sett en blogg om dette tidligere: https://www.teamkrokodille.no/post/gjør-det-selv-bytte-av-hjullager-på-båthenger Kanskje noen tips der? (Jeg er helt blank på dette, så vet ikke om det er noe å hente i den artikkelen for din del)
 3. Takk for tips. Ser at ss175l har ganske bred konevinkel ja i forhold til tm265lh på lav frekvens. Angående plassering så er det ca 17 cm mellom kjøl og første steglist, så burde vel eventuelt satse på å plassere svingeren der (men da blir den veldig nærme kjølen)?
 4. Men er vel bedre med bunnkontakt og tom konto, enn nesten tom konto og ingen kontakt Så hvis jeg har forstått deg riktig så har jeg større mulighet for suksess med gjennomgående enn hekkmontert på denne båten? Vet du om det finnes noen lignende artikkel som det dere har skrevet når det kommer til plassering av gjennomgående svinger? Prøvde å Google litt, og så vidt jeg skjønte så bør jeg plassere svingeren mellom kjølen og den steglisten som er nærmest kjølen?
 5. Igjen, tusen takk for god input erik. Kan gjennomgående svinger være et alternativ? Er dette mulig på aluminiumskrog? Og vil denne være like "vanskelig" å montere som en hekkmontert svinger med tanke på skrog og steglister? Jeg har demontert litt av båten innvendig idag, og ser ut som om jeg greit kommer til bunnen av båten merket med rødt i vedlagt bilde (ser "bunnen" av båten innvendig siste 1-1,5 meter av skroget). Ser ut som om det er enkeltskrog i denne delen av båten, men det må jeg få bekreftet på en eller annen måte Edit: Ser at f.eks. SS260 kanskje kan fungere, men du
 6. Og et siste «dumt» spørsmål. Ser ut som om p66 passer til echomap 70s, men p66 er på 600w mens echomap står til 500w. Har det noen betydning?
 7. Ja, får vel tenke litt hva jeg skal gjøre her :/ Det står en echomap 70s i båten nå. Litt usikker på hvilken svinger, men den fungerer «ok minus» i plan med nåværende plassering. Noen tips til hva en betydelig mindre svinger enn 185/265 som fungerer på dypt vann kan være? (Så får jeg heller kanskje akseptere at 265 aldri vil fungere optimalt i plan) Edit: Jeg har planer om en MG, så må over på nytt plotter/ekkolodd uansett. Men finnes det kanskje en brukbar svinger jeg kan bruke på den som allerede står der som kanskje kan fungere greit i plan? (Den plassen som svinger er pl
 8. Nå har jeg fått båten på land, men ble litt usikker da jeg så steglistene under båten. De to nærmest kjølen slutter et godt stykke frem på båten (markert med svake røde ring på bilde 2), så jeg bør unngå disse områdene ikke sant? Noen første tips til plassering? Jeg har tenkt på området 1 og 2, men tar gjerne litt input på dette
 9. Takk for oppdatering. Men er det slik at "alle" produktproblemene kan rettes opp i med software-oppdateringer? Eller vil noen av problemene være knyttet til selve hardwaren?
 10. Har prøvd å lese litt selv på facebook-gruppa for MG-Owners, men blir ikke helt klok på om MG har kommet noe videre med å løse disse problemene nå? Edit: Ser at ny software testes av blant annet Atle Høidalen, men dette løser bare deler av problemet vel? Problemet med selv GPS'en blir ikke løst av dette?
 11. Takk, godt tips. For å sjekke at jeg har skjønt dette nå. Når jeg skal feste plata så 1. Borrer jeg hull 2. Tec7. Rundt plate, og også i gjennomgående hull? 3. Skru fast med f.eks. disse: https://www.biltema.no/batutstyr/battilbehor/batbeslag/surrefeste/skruer-i-boks-2000042466 Edit: skal se om jeg finner noen bedre skruer, kanskje med torx hode
 12. Takk for input. Lim var mest ment for at det ikke skulle komme vann bak plata (skal skru i tillegg) Men er det noen spesielle typer av syrefaste skruer som er anbefalt (type treskuer f.eks.)
 13. Veldig nyttig denne artikkelen Jeg har kjøpt båt (Yamarin Cross), og skal nå montere på nytt utstyr. Har bestilt platene fra Berts Custom Tackle som du erik har brukt. Noen spørsmål Hvilke skruer brukte du for å feste disse i alu-skroget? Hvilke skruer brukte du for å feste giverne? Det er bunnstoff på båten nå, kan jeg bare smøre på lim (tec7?) rett på bunnstoffet, eller må jeg pusse av bunnstoffet slik at jeg limer rett på alu-skroget? Edit: Planen er i første omgang en tm265lh og på litt sikt en scannende giver. Bør disse giverne plasseres på samme side, eller på h
 14. Fikk beskjed om at denne (https://mjosservice.no/produkt/lowrance/tilbehor/givere-for-ekkolodd/xsonic-svinger-9-pin/xsonic-pigtail-xdcr-wiring-block-adapter) overgangen fungerer, blir det det samme som er med i det varenummeret du referer til eller er dette noe annet? Edit: det jeg egentlig lurer på er om det er flere veier til mål her eller om dette egentlig er det samme? Syns dette er smått forvirrende...
 15. Har kikket litt på nett nå, men er litt forvirret med tanke på å koble tm265lh til f.eks. hds live. Er det forskjellige versjoner av tm265lh som passer til lowrance, garmin osv. Eller kreves det bare en overgang for at dette skal passe? Ser f.eks. her https://www.hocom.no/p/16583/garmin-tm265lh12-pindual-chirp1kwhekkmontert at denne leveres med 12 pin kontakt, noe som ikke passer i hds live?