Jump to content
Fiskersiden

kilhak

Members
 • Posts

  46
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Grimstad

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kilhak's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

4

Reputation

 1. Jeg kan jo svare meg selv her etter litt mer research. Etter mye scrolling i facebook-gruppa til Motorguide-eiere ser det ut til at de fleste har fått en oppdatering som virker. Selv om det også er en god del som ikke er helt fornøyd.
 2. Er det noen har siste nytt med tanke på softwareoppdatering og Motorguide? Prøvde å lese meg litt opp på siste nytt, men virker som det har vært stille en stund nå?
 3. Sitter å ser på forskjellige svingere, og er litt forvirret med tanke på hvor langt ned disse svingerne kan "nå". Tenker primært på å tegne bunnlinje/finne strukturer på dypt vann. Vi kan anta at svinger er koblet til en HDS Live eller lignende maskin. Noen eksempler TM185M/SS175M: Denne har en oppgitt dybde på aimar sine sider på 457 m, men har sett på forumet her at noen får tegnet bunnlinjen på 680m i hvert fall. SS175H (og for så vidt "high delen" av TM265LH): Hvor langt ned når denne i praksis? (er oppgitt til 304 m på airmar sine sider, men kommer seg kanskje dypere enn dette) Vet at det finnes endel andre momenter enn kun svingeren, men anta en "god" plassering av svinger og lavt fart (5-10 knop). Fitnnes de en god oversikt over hva som er "praktisk rekkevidde" noe sted?
 4. Kult! Lurer på om jeg må booke meg en tur nordover snart selv
 5. Takk for tips, men har fått med meg både blogg og facebookgruppa heldigvis. Men er jo såpass gammeldags at jeg liker det i bokform. Som en «snarvei» til bokformatet så kan jeg kanskje printe ut bloggartiklene
 6. Veldig bra, og deilig å kunne lese sånne artikler på norsk (selv om svensk/ekolodsboken fungerer det også) Kanskje du burde skrive det "tekniske kapittelet som mangler" i ekolodboken selv (jeg forhåndsbestiller idag hvis mulig) Edit: For oss som har lest ekodlodsboken 1 og 2, finnes det noen andre bøker der ute du kan anbefale som vinterlektyre?
 7. Takk for tips. Skal faktisk innom der en tur imorgen. De hadde bare 1 tom da jeg ringte tidligere i uka, men håper at de har et par til tomme nå.
 8. Den du lenker til der styres kun med pedal (tror jeg), så ikke direkte brukbar til ankring. Det er denne som leveres med GPS for ankring: https://drev.se/produkter/50736137b?ref=5500 (litt dyrere, men fortsatt veldig billig)
 9. Takk for svar. Var ikke klar over at den var så ny, men fant kun omtaler av 12V-utgaven ja (så skjønte at den kanskje ikke var så gammel). Med tanke på pris, så syns jeg også dette virker bra. Det er jo klart at hvis MG nå har fikset (software)probleme sine så er jo den et veldig godt alternativ. Men en forskjell på ca 10k er jo relativ mye i den prisklassen vi snakker om her (hvis i praksis den "eneste forskjellen" er at MG/MK kan kobles til en kartplotter) Positivt at de har deler i Sverige ja, det gjør det jo litt enklere å få tak i dette.
 10. Jeg tok kontakt med maritim, og de kan levere Haswing frontmonterte motorer i Norge. Prisen for denne "50737-G1.5-183 (72”) 24V 80lbs" kommer på ca 11000+mva. Dette virker jo ganske rimelig. Har prøvd å google litt etter de som har erfaring med haswing sine modeller, og i Sverige virker de jo ganske fornøyde. None som har noen tanker rundt pris og kvalitet på Haswing sine frotnmonterte motorer. Kan service bli et problem siden dette merket ikke er spesielt utbredt i Norge? (PS! Er klar over at disse ikke kan kobles mot plotter, men primært er mitt behov ankring) Alternativet til denne motoren er for min del en Xi5-105 36V 72"
 11. Har klart å kaste/miste mine gamle senespoler som fulgte med da jeg kjøpte sena for noen år iden. Noen der ute som har et par til overs som jeg kan få tak i for en grei pris? Må ha en kapasitet på mellom 600-1800m med 0.30+ mm Holder til i Grimstad hvis det kan hjelpe til å "eliminere" portokostnaden
 12. Jeg har «prototypet» litt i garasjen idag på en DIY løsning (se bilder). Kjøpte en m10 helgjenget stang og endel fjærskiver. Muttere og store skiver hadde jeg fra før. Fikk strammet det greit til slik at det ble mye motstand i sena, men usikker på om det kanskje blir litt varmt for plastikken i spolen når jeg skal sveie opp mot 1000m med denne «hjemmelagde bremsen». Får kanskje sette meg ute i regnet en dag sånn at jeg får litt vannkjøling For å få av sena så burde vel denne metoden kunne fungere:
 13. Ja, drill for å få av sena har jeg tenkt på. På en plastflaske i første omgang er jo en grei løsning, og så over på en rulle før den spoles på igjen på snella (hvis sene skal snus). Har gjort som deg tidligere, men er ganske kjipt å bruke fingertuppene som motstand i hundrevis av meter. Kanskje løsningen er å bruke tiden/vinteren til hjelp, ta litt hver dag
 14. Sitter nå med 3 stykk havfiskesneller hvor 1-2 må bytte sene, mens den andre holder det kanskje med å snu sena. Sitter mellom 600-1000 m sene på snellene. Vurderer innkjøp av en "manuell" spolemaskin eller en DIY-løsning. To "krav" (det første er absolutt, det andre er mer "nice to have") - Spole på ny sene, hvor man kan sette press på "senetrommel" slik at sena kommer stramt på snelle - Hending verktøy for å "snu" sena (altså først spole av på en trommel, så over på ny trommel, før tilbake på snella) Noen alternativer: 1. Har funnet denne som dekker det meste av mine behov, men mulig den blir litt spinkel og kanskje ikke plass til de største spolene: https://www.ebay.com/p/5022061737 (PS! Usikker på om jeg kan feste de største snellene på denne, men det er ikke så farlig, kan godt sitte med snelle og stang i hånda) 2. Denne er en "billigvariant": https://www.skittfiske.no/berkley/208002/berkley-mobile-line-spooler-manuell-spolemaskin 3. https://www.instructables.com/Cheap-Fishing-Line-Winder/ (Dette burde være mulig med mine "handyman" ferdigheter, men ikke noe særlig mer avansert enn dette) 4. Eventuelt noe ala denne som ligne på DIY løsningen: https://www.ebay.com/i/371216456989 Noen som har tips, erfaring med produkter og/eller anbefalinger?
 15. Kommer sikkert noen eksperter på banen snart, men så vidt jeg vet - xi5 kommer med fotpedal (dette må kjøpes i tillegg for xi3) - xi3 er litt mer kompakt/lettere enn xi5 - xi5 kommer vel med 2-blads propell, mens xi3 kommer med 3-blads - og hvis jeg husker riktig så tror jeg xi5 slår seg av automatisk når du tar den opp av vann, men det gjør ikke xi3 (den må du huske å slå av manuelt).
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.