FærskFesk

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About FærskFesk

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trøndelag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Var på Stokkøya og Linesøya for første gang forrige uke for å prøve fiskelykken. Det var nesten ikke napp å få i løpet av 7-8 timer med fiske, og jeg forsøkte å fiske flere plasser på begge øyene. Hadde trodd det skulle være mulig å få noe fisk der "ute". Mange fine fiskeplasser iallefall. Fisket mesteparten av tiden på stigende sjø, som i de fleste tilfeller gir mer fisk etter mitt syn. Bor selv i nærheten av Trondheim og fisker regelmessig i Trondheimsfjorden. Får napp og fisk omtrent hver gang her. Har også fisket en del ved Agdenes i år, og der er det mye fisk å få. Kunne sikkert tatt med hjem 10-20 fisk hver gang hvis jeg tok vare på all fisken jeg får. Det er nesten umulig å ikke få fiske der. Men det var fint på Stokkøya da!
 2. Nå trengte jeg jo ikke å grave så veldig dypt i lommeboka for en spole med 0,10mm/110m fireline da. Kr 149,- på XXL kan jeg leve godt med. Og med et glass cognac ved siden av meg gikk det greit å sveie over og over og over på snellene. Er dette kinabraid som dere nevner en litt dårlig og billig kopi av fireline multisnøre?
 3. Da tror jeg at jeg prøver alternativet med å sveive det over på hovedsnella for så over på de 2 reservesnellene og tilbake til hovedsnella. Puuh.
 4. Hmm, reservespolen sier du. Da forutsetter du at jeg har en reservespole til denne snella da? Men det har jeg ikke. Derimot har jeg et par andre sneller til overs, men tallene som står på disse tyder på at det går enda mere snøret på dem. Da får jeg kanskje heller prøve og evt feile da. Ellers takker for svar.
 5. Skal sette på Berkley Fireline multi 0,10/110m på ferskvannssnella og så lurer jeg på om dette blir nok til å fylle snella eller om jeg bør sveive på noe mono snøre også først? På snella står det "Mono (mm-m) 0,25-160. Vet ikke om dette er nok informasjon til dere som kan dette. Har ikke peiling på sånt selv.
 6. Har nå etterhvert skjønt at jeg bør skaffe meg en slik håv ja. Min favoritt fiskeplass nær der jeg bor har en odde hvor det blir kanskje 3-4 meter ned til vannflata ved lavvann. Blir jo litt kjedelig om man nesten bare kan fiske ved høyvann.
 7. Oi sann, da bet det på en torsk på kanskje 4-5 kg i dag. Ville vært personlig rekord for min del, så nå er jeg skuffet og bitter. Pga av lavvann ble avstanden ned til vannflata så stor at jeg ikke så annen mulighet enn å forsøke å løfte torsken på land etter snøret. Det måtte selvsagt gå galt med en fisk på denne størrelsen. Hadde ikke hjulpet med hov eller klepp heller da jeg likevel ikke ville nådd ned til fisken. En lærepenge er nå å fiske nærmere høyvann på min favoritt fiskeplass ved sjøen.
 8. Fersk som sjøfisker er jeg vel siden jeg begynte å fiske i sjøen i sommer, fra land. Fikk en del fisk i juli og første halvdel av august (torsk, sei makrell, lyr, knurr, breiflabb....), men i de siste 3-4 uker har det vært helt dødt i sjøen (Trondheimsfjorden). Nesten ikke napp heller. Fisker med sluker men vurderer nå å forsøke med agnfiske (makrell, reker ol), for å se om dette greier å lure fisken til å bite på. Er denne tiden på året dårligere for fiske i sjøen?
 9. Kort og enkelt spørsmål. Kan man kappe av bakenden på ei fiskestang? Har ei god sjøfiskestang, men jeg kunne tenkt meg at den hadde ca 5-10 cm kortere bakende.
 10. Selv om jeg ikke har mere enn snart 2 sesonger på meg som hobbyfisker, har det slått meg at det er skremmende hvor mye avfall og søppel folk legger igjen på de fiskeplassene jeg til nå har besøkt. Det er emballasje etter fiskeutstyr, fiskesnøre, spritflasker, øl/brusbokser, engangsgriller og annet rester og emballasje etter bespisning. Jeg blir både sint og oppgitt over denne likegyldigheten og holdningen til folk. Om jeg f.eks floker fiskesnøret og må kappe en liten kveil, tar jeg med meg restene av dette hjem og kaster det i egen avfallsdunk. Hvordan står det til med dere, rydder dere etter dere på fiskeplassen? Kan alle vi som frekventerer dette forumet være enige om at vi rydder etter oss?
 11. Begynte faktisk å vaske slukene i går, så får jeg håpe de holder seg bedre. Hadde ikke tenkt på dette før. Mulig det er tilfeldig men jeg kan se at krokene på 3 sluker fra Biltema ikke har antydning til rust ennå. Så alt fra Biltema er jo ikke "billig ræl" likevel da.
 12. Skifter dere rustne kroker på slukene ofte eller er dette bortkastet tid og penger og bryr fisken seg egentlig om det er rustne kroker? Har byttet kroker på noen av de verste rustslukene og har da brukt Mustad kroker, kjøpt på XXL. Er dette ok kroker eller er det andre merker som holder seg lengre før rusten slår til? Er fersk som sjøfisker og ser at krokene ruster veldig fort. Sikkert forskjell på kvaliteten på krokene også vil jeg tro.
 13. Kjøpte nytt sjøfiske sett i dag med ferdig påspolt fireline multi snøre på snella. Første gang jeg prøver multisnøre. Er det normalt at multisnøre lager endel støy i ringene på stanga når man sveiver inn? Dette er som sagt helt nytt for meg.
 14. Når det gjelder snøre bruker jeg Trilene xl smooth casting. Coop sport selger disse til 55-80 kr stk, og er vel et ok snøre eller så der? Dette med at snøret kan legge seg på toppen av snella når jeg starter å sveive inn skjer enten snella er full eller halvfull, men som nevnt så ble det bedre når jeg begynte å slå over bøylen manuelt, tror jeg. Og jeg skal legge nytt snøre på den nye snella, men jeg lurte på om det var greit å legge "brukt snøre" over på den nest beste snella, siden denne er tom fortiden.
 15. Har forsøkt et par fisketurer nå hvor jeg slår over bøylen manuelt og det har fungert uten kluss så langt. Tenkte forresten så smått og begynne å oppgradere fiskeutstyret og tror jeg kjøper meg ny snelle i dag. Legger på nytt snøre på denne da. Men så lurer jeg på om det går å sveive over brukt snøre fra ei snelle til ei annen, eller sjansen stor for at jeg da kan få problemer med floking og tvinn på snøret her også?