FærskFesk

Members
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About FærskFesk

 • Rank
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trøndelag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Crocs er vel et greit alternativ hvis jeg skal stå til anklene/knærne i vannet og fiske, spesielt på varme sommerdager. Det hadde jeg ikke tenkt på. Neopren, hmmm..., Trodde det var en form for mykt stoff som kunne trees over sko for å holde varmen, selv om man blir våt. Googlet neopren støvler nå og ser at det finnes støvler av neopren som kan være et alternativ ja. Skal sjekke ut det også da, i tillegg til et par crocs.
 2. Nå var ikke tanken å gå/stå i vann til anklene med skoene, og jeg er vel ingen vandringsmann som skal labbe i timevis innover skog og fjell. Latskapen leve. Skoene vil bli brukt til dagsturer, og på dager hvor det er vått i gress og myrterreng ønsker jeg å holde meg mest mulig tørr på beina. Jeg vet at sko må pleies, men har blandede opplevelser med diverse Gore-tex sko. Noen holder vann ute veldig bra mens andre typer sko kan lekke som ei sil, selv om de blir pleiet og behandlet. Skal sjekke ut disse Alfa skoene som blir nevnt her.
 3. Tror jeg må gå til anskaffelse av et par nye sko/støvler. Har et par gamle Timberland tursko (halvhøye) bestående av skinn og gore-tex membran, men blir fort våt på beina hvis jeg går i litt skogs eller myrterreng etter f.eks regnvær. Et alternativ er jo støvler som holder meg tørr på beina ganske lenge inntil kondens i støvlene etterhvert vil gjøre at jeg blir klam på beina også da. Er det noen som fortsatt sverger til støvler eller er det tur/fjellsko som er tingen? Og er det noen som kan anbefale brukbare sko som tåler litt vann som ikke koster skjorta? Utvalget i tursko er jo svært stort så det er vanskelig å velge.
 4. Ser det finnes en del forskjellige typer svivel å få kjøpt, men hvilken type er å foretrekke for at sluker, jigger, wobblere osv skal få mest mulig riktig eller livlig gange i sjøen. Kanskje mest aktuelt for jigger og wobblere? Selv bruker jeg denne. https://www.xxl.no/solvkroken-solvkroken-sorte-snaphvirvler-str-6/p/1111398_1_style
 5. Var på Stokkøya og Linesøya for første gang forrige uke for å prøve fiskelykken. Det var nesten ikke napp å få i løpet av 7-8 timer med fiske, og jeg forsøkte å fiske flere plasser på begge øyene. Hadde trodd det skulle være mulig å få noe fisk der "ute". Mange fine fiskeplasser iallefall. Fisket mesteparten av tiden på stigende sjø, som i de fleste tilfeller gir mer fisk etter mitt syn. Bor selv i nærheten av Trondheim og fisker regelmessig i Trondheimsfjorden. Får napp og fisk omtrent hver gang her. Har også fisket en del ved Agdenes i år, og der er det mye fisk å få. Kunne sikkert tatt med hjem 10-20 fisk hver gang hvis jeg tok vare på all fisken jeg får. Det er nesten umulig å ikke få fiske der. Men det var fint på Stokkøya da!
 6. Nå trengte jeg jo ikke å grave så veldig dypt i lommeboka for en spole med 0,10mm/110m fireline da. Kr 149,- på XXL kan jeg leve godt med. Og med et glass cognac ved siden av meg gikk det greit å sveie over og over og over på snellene. Er dette kinabraid som dere nevner en litt dårlig og billig kopi av fireline multisnøre?
 7. Da tror jeg at jeg prøver alternativet med å sveive det over på hovedsnella for så over på de 2 reservesnellene og tilbake til hovedsnella. Puuh.
 8. Hmm, reservespolen sier du. Da forutsetter du at jeg har en reservespole til denne snella da? Men det har jeg ikke. Derimot har jeg et par andre sneller til overs, men tallene som står på disse tyder på at det går enda mere snøret på dem. Da får jeg kanskje heller prøve og evt feile da. Ellers takker for svar.
 9. Skal sette på Berkley Fireline multi 0,10/110m på ferskvannssnella og så lurer jeg på om dette blir nok til å fylle snella eller om jeg bør sveive på noe mono snøre også først? På snella står det "Mono (mm-m) 0,25-160. Vet ikke om dette er nok informasjon til dere som kan dette. Har ikke peiling på sånt selv.
 10. Har nå etterhvert skjønt at jeg bør skaffe meg en slik håv ja. Min favoritt fiskeplass nær der jeg bor har en odde hvor det blir kanskje 3-4 meter ned til vannflata ved lavvann. Blir jo litt kjedelig om man nesten bare kan fiske ved høyvann.
 11. Oi sann, da bet det på en torsk på kanskje 4-5 kg i dag. Ville vært personlig rekord for min del, så nå er jeg skuffet og bitter. Pga av lavvann ble avstanden ned til vannflata så stor at jeg ikke så annen mulighet enn å forsøke å løfte torsken på land etter snøret. Det måtte selvsagt gå galt med en fisk på denne størrelsen. Hadde ikke hjulpet med hov eller klepp heller da jeg likevel ikke ville nådd ned til fisken. En lærepenge er nå å fiske nærmere høyvann på min favoritt fiskeplass ved sjøen.
 12. Fersk som sjøfisker er jeg vel siden jeg begynte å fiske i sjøen i sommer, fra land. Fikk en del fisk i juli og første halvdel av august (torsk, sei makrell, lyr, knurr, breiflabb....), men i de siste 3-4 uker har det vært helt dødt i sjøen (Trondheimsfjorden). Nesten ikke napp heller. Fisker med sluker men vurderer nå å forsøke med agnfiske (makrell, reker ol), for å se om dette greier å lure fisken til å bite på. Er denne tiden på året dårligere for fiske i sjøen?
 13. Kort og enkelt spørsmål. Kan man kappe av bakenden på ei fiskestang? Har ei god sjøfiskestang, men jeg kunne tenkt meg at den hadde ca 5-10 cm kortere bakende.
 14. Selv om jeg ikke har mere enn snart 2 sesonger på meg som hobbyfisker, har det slått meg at det er skremmende hvor mye avfall og søppel folk legger igjen på de fiskeplassene jeg til nå har besøkt. Det er emballasje etter fiskeutstyr, fiskesnøre, spritflasker, øl/brusbokser, engangsgriller og annet rester og emballasje etter bespisning. Jeg blir både sint og oppgitt over denne likegyldigheten og holdningen til folk. Om jeg f.eks floker fiskesnøret og må kappe en liten kveil, tar jeg med meg restene av dette hjem og kaster det i egen avfallsdunk. Hvordan står det til med dere, rydder dere etter dere på fiskeplassen? Kan alle vi som frekventerer dette forumet være enige om at vi rydder etter oss?
 15. Begynte faktisk å vaske slukene i går, så får jeg håpe de holder seg bedre. Hadde ikke tenkt på dette før. Mulig det er tilfeldig men jeg kan se at krokene på 3 sluker fra Biltema ikke har antydning til rust ennå. Så alt fra Biltema er jo ikke "billig ræl" likevel da.