Jump to content
Fiskersiden

FærskFesk

Members
 • Posts

  48
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trøndelag

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

FærskFesk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Har ei Lawson og ei Berkley lett sjøfiskestang, begge med kastevekt 10-30 gram. Kjøpte egentlig Lawson stanga for å ha den med som ei stang nummer to på turer, men det er så stor forskjell på de to stengene at jeg nesten aldri "gidder" å rigge til Lawson stanga. Berkley Lightning stanga er ei fantastisk god stang, mens Lawson stanga er nesten vond å kaste med til sammenligning. Har også Berkley stang til ferkvannsfiske og ei Berkley teleskopstang. Alle 3 Berkley stengene er fantastisk gode å kaste med. For meg er det kun Berkley stenger som gjelder fremover. Dette var vel ikke noe svar på ditt spørsmål kanskje, men kun egne betraktninger vedr Lawson og Berkley fiskestenger. Lawson har sikkert noen gode stenger de også for alt jeg vet.
 2. I starten var jeg skeptisk til treblekroken i buken på jiggene jeg bruker og tok de av. Trodde det ville føre til at det ble hekt i bunnvegetasjon. Men så skjønte jeg at siden jiggene er ganske lette så fiskes de i høyere vannlag. (Ja jeg er ingen fiskeekspert). Senere har jeg festet på treblekrokene i buken på jiggene, og spesielt i ferskvann har jeg sett ørreten ofte sitter på kroken i buken på jiggen. Dvs den angriper kanskje ofte byttet fra siden eller fra dypet og oppover? I sjøen er det gjerne litt større torsk og lyr jeg får på jiggene og de sluker omtrent hele jiggen. så der vet jeg ikke om de angriper fra siden eller bakfra, eller begge deler.
 3. Noen som har erfaring med bruk av gummi jigg på bombarda dupp eller noe lignende? Har selv erfart at jeg kanskje får mer fisk i sjøen på jigger enn på sluk. Ulempen er at det er vanskelig å få noe særlig lengde på kastene med jigger av gummi. Og det bør helst være ganske vindstille ved bruk av jigg skal det være mulig å kaste med dem. Tenkte kanskje at jeg skulle prøve med en synkende bombarda dupp med gummi jigg på. I år har jeg fått mest napp og ørret på land, i ferskvann også, på gummi jigger.
 4. Har ikke prøvd Rogerdraget, men slukene Lill Zigge i 14gr til ørretfiske. De er vel akkurat samme sluken. Kjøpte de på XXL til kr 42,- pr stk i fjor. Slukene fungerer fint de til ørretfiske. Har fått flere små ørreter på de.
 5. Vil bare nevne at selv har jeg meget dårlig erfaringer med sett som har Abu Garcia sneller. Snellene fra Abu i lavbudsjett segmentet er noe møl.
 6. Fisker med stang fra land i trondheimsfjorden men har ikke fått en eneste makrell ennå i år. Lurer på hvor den har gjemt seg?
 7. Crocs er vel et greit alternativ hvis jeg skal stå til anklene/knærne i vannet og fiske, spesielt på varme sommerdager. Det hadde jeg ikke tenkt på. Neopren, hmmm..., Trodde det var en form for mykt stoff som kunne trees over sko for å holde varmen, selv om man blir våt. Googlet neopren støvler nå og ser at det finnes støvler av neopren som kan være et alternativ ja. Skal sjekke ut det også da, i tillegg til et par crocs.
 8. Nå var ikke tanken å gå/stå i vann til anklene med skoene, og jeg er vel ingen vandringsmann som skal labbe i timevis innover skog og fjell. Latskapen leve. Skoene vil bli brukt til dagsturer, og på dager hvor det er vått i gress og myrterreng ønsker jeg å holde meg mest mulig tørr på beina. Jeg vet at sko må pleies, men har blandede opplevelser med diverse Gore-tex sko. Noen holder vann ute veldig bra mens andre typer sko kan lekke som ei sil, selv om de blir pleiet og behandlet. Skal sjekke ut disse Alfa skoene som blir nevnt her.
 9. Tror jeg må gå til anskaffelse av et par nye sko/støvler. Har et par gamle Timberland tursko (halvhøye) bestående av skinn og gore-tex membran, men blir fort våt på beina hvis jeg går i litt skogs eller myrterreng etter f.eks regnvær. Et alternativ er jo støvler som holder meg tørr på beina ganske lenge inntil kondens i støvlene etterhvert vil gjøre at jeg blir klam på beina også da. Er det noen som fortsatt sverger til støvler eller er det tur/fjellsko som er tingen? Og er det noen som kan anbefale brukbare sko som tåler litt vann som ikke koster skjorta? Utvalget i tursko er jo svært stort så det er vanskelig å velge.
 10. Ser det finnes en del forskjellige typer svivel å få kjøpt, men hvilken type er å foretrekke for at sluker, jigger, wobblere osv skal få mest mulig riktig eller livlig gange i sjøen. Kanskje mest aktuelt for jigger og wobblere? Selv bruker jeg denne. https://www.xxl.no/solvkroken-solvkroken-sorte-snaphvirvler-str-6/p/1111398_1_style
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.