Gå til innhold
Fiskersiden

FærskFesk

Medlemmer
  • Innholdsteller

    48
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av FærskFesk

  1. Har ei Lawson og ei Berkley lett sjøfiskestang, begge med kastevekt 10-30 gram. Kjøpte egentlig Lawson stanga for å ha den med som ei stang nummer to på turer, men det er så stor forskjell på de to stengene at jeg nesten aldri "gidder" å rigge til Lawson stanga. Berkley Lightning stanga er ei fantastisk god stang, mens Lawson stanga er nesten vond å kaste med til sammenligning. Har også Berkley stang til ferkvannsfiske og ei Berkley teleskopstang. Alle 3 Berkley stengene er fantastisk gode å kaste med. 

    For meg er det kun Berkley stenger som gjelder fremover.

    Dette var vel ikke noe svar på ditt spørsmål kanskje, men kun egne betraktninger vedr Lawson og Berkley fiskestenger. Lawson har sikkert noen gode stenger de også for alt jeg vet.  

     

  2. I starten var jeg skeptisk til treblekroken i buken på jiggene jeg bruker og tok de av. Trodde det ville føre til at det ble hekt i bunnvegetasjon. 

    Men så skjønte jeg at siden jiggene er ganske lette så fiskes de i høyere vannlag. (Ja jeg er ingen fiskeekspert). Senere har jeg festet på treblekrokene i buken på jiggene, og spesielt i ferskvann har jeg sett ørreten ofte sitter på kroken i buken på jiggen. Dvs den angriper kanskje ofte byttet fra siden eller fra dypet og oppover?

    I sjøen er det gjerne litt større torsk og lyr jeg får på jiggene og de sluker omtrent hele jiggen. så der vet jeg ikke om de angriper fra siden eller bakfra, eller begge deler.

     

     

  3. Noen som har erfaring med bruk av gummi jigg på bombarda dupp eller noe lignende?

    Har selv erfart at jeg kanskje får mer fisk i sjøen på jigger enn på sluk. Ulempen er at det er vanskelig å få noe særlig lengde på kastene med jigger av gummi. Og det bør helst være ganske vindstille ved bruk av jigg skal det være mulig å kaste med dem. Tenkte kanskje at jeg skulle prøve med en synkende bombarda dupp med gummi jigg på.

    I år har jeg fått mest napp og ørret på land, i ferskvann også, på gummi jigger. 

     

  4. Har ikke prøvd Rogerdraget, men slukene Lill Zigge i 14gr til ørretfiske. De er vel akkurat samme sluken. Kjøpte de på XXL til kr 42,- pr stk i fjor. Slukene fungerer fint de til ørretfiske. Har fått flere små ørreter på de. 

  5. Crocs er vel et greit alternativ hvis jeg skal stå til anklene/knærne i vannet og fiske, spesielt på varme sommerdager. Det hadde jeg ikke tenkt på.

    Neopren, hmmm..., Trodde det var en form for mykt stoff som kunne trees over sko for å holde varmen, selv om man blir våt. 

    Googlet neopren støvler nå og ser at det finnes støvler av neopren som kan være et alternativ ja. Skal sjekke ut det også da, i tillegg til et par crocs.

  6. Nå var ikke tanken å gå/stå i vann til anklene med skoene, og jeg er vel ingen vandringsmann som skal labbe i timevis innover skog og fjell. Latskapen leve.

    Skoene vil bli brukt til dagsturer, og på dager hvor det er vått i gress og myrterreng ønsker jeg å holde meg mest mulig tørr på beina.

    Jeg vet at sko må pleies, men har blandede opplevelser med diverse Gore-tex sko. Noen holder vann ute veldig bra mens andre typer sko kan lekke som ei sil, selv om de blir pleiet og behandlet.

    Skal sjekke ut disse Alfa skoene som blir nevnt her.

     

     

  7. Tror jeg må gå til anskaffelse av et par nye sko/støvler. Har et par gamle Timberland tursko (halvhøye) bestående av skinn og gore-tex membran, men blir fort våt på beina hvis jeg går i litt skogs eller myrterreng etter f.eks regnvær. 

    Et alternativ er jo støvler som holder meg tørr på beina ganske lenge inntil kondens i støvlene etterhvert vil gjøre at jeg blir klam på beina også da.

    Er det noen som fortsatt sverger til støvler eller er det tur/fjellsko som er tingen? Og er det noen som kan anbefale brukbare sko som tåler litt vann som ikke koster skjorta?

    Utvalget i tursko er jo svært stort så det er vanskelig å velge.

     

  8. Var på Stokkøya og Linesøya for første gang forrige uke for å prøve fiskelykken. 

    Det var nesten ikke napp å få i løpet av 7-8 timer med fiske, og jeg forsøkte å fiske flere plasser på begge øyene. Hadde trodd det skulle være mulig å få noe fisk der "ute". Mange fine fiskeplasser iallefall. Fisket mesteparten av tiden på stigende sjø, som i de fleste tilfeller gir mer fisk etter mitt syn. 

    Bor selv i nærheten av Trondheim og fisker regelmessig i Trondheimsfjorden. Får napp og fisk omtrent hver gang her.

    Har også fisket en del ved Agdenes i år, og der er det mye fisk å få. Kunne sikkert tatt med hjem 10-20 fisk hver gang hvis jeg tok vare på all fisken jeg får. Det er nesten umulig å ikke få fiske der. 

     

    Men det var fint på Stokkøya da!

     

     

  9. Nå trengte jeg jo ikke å grave så veldig dypt i lommeboka for en spole med 0,10mm/110m fireline da. Kr 149,- på XXL kan jeg leve godt med. Og med et glass cognac ved siden av meg gikk det greit å sveie over og over og over på snellene. 

    Er dette kinabraid som dere nevner en litt dårlig og billig kopi av fireline multisnøre?

  10. Hmm, reservespolen sier du. Da forutsetter du at jeg har en reservespole til denne snella da?

    Men det har jeg ikke. Derimot har jeg et par andre sneller til overs, men tallene som står på disse tyder på at det går enda mere snøret på dem.

    Da får jeg kanskje heller prøve og evt feile da. 

    Ellers takker for svar. 

     

  11. Skal sette på Berkley Fireline multi 0,10/110m på ferskvannssnella og så lurer jeg på om dette blir nok til å fylle snella eller om jeg bør sveive på noe mono snøre også først?

    På snella står det "Mono (mm-m) 0,25-160.

    Vet ikke om dette er nok informasjon til dere som kan dette.

    Har ikke peiling på sånt selv. 

     

  12. Oi sann, da bet det på en torsk på kanskje 4-5 kg i dag. Ville vært personlig rekord for min del, så nå er jeg skuffet og bitter.

    Pga av lavvann ble avstanden ned til vannflata så stor at jeg ikke så annen mulighet enn å forsøke å løfte torsken på land etter snøret. Det måtte selvsagt gå galt med en fisk på denne størrelsen. Hadde ikke hjulpet med hov eller klepp heller da jeg likevel ikke ville nådd ned til fisken.

    En lærepenge er nå å fiske nærmere høyvann på min favoritt fiskeplass ved sjøen.

  13. Fersk som sjøfisker er jeg vel siden jeg begynte å fiske i sjøen i sommer, fra land.

    Fikk en del fisk i juli og første halvdel av august (torsk, sei makrell, lyr, knurr, breiflabb....), men i de siste 3-4 uker har det vært helt dødt i sjøen (Trondheimsfjorden). Nesten ikke napp heller. Fisker med sluker men vurderer nå å forsøke med agnfiske (makrell, reker ol), for å se om dette greier å lure fisken til å bite på.

    Er denne tiden på året dårligere for fiske i sjøen? 

  14. Selv om jeg ikke har mere enn snart 2 sesonger på meg som hobbyfisker, har det slått meg at det er skremmende hvor mye avfall og søppel folk legger igjen på de fiskeplassene jeg til nå har besøkt.

    Det er emballasje etter fiskeutstyr, fiskesnøre, spritflasker, øl/brusbokser, engangsgriller og annet rester og emballasje etter bespisning.

    Jeg blir både sint og oppgitt over denne likegyldigheten og holdningen til folk. 

    Om jeg f.eks floker fiskesnøret og må kappe en liten kveil, tar jeg med meg restene av dette hjem og kaster det i egen avfallsdunk.

    Hvordan står det til med dere, rydder dere etter dere på fiskeplassen?

    Kan alle vi som frekventerer dette forumet være enige om at vi rydder etter oss? :)

     

    • Thanks 2
  15. Skifter dere rustne kroker på slukene ofte eller er dette bortkastet tid og penger og bryr fisken seg egentlig om det er rustne kroker?

    Har byttet kroker på noen av de verste rustslukene og har da brukt Mustad kroker, kjøpt på XXL. Er dette ok kroker eller er det andre merker som holder seg lengre før rusten slår til?

    Er fersk som sjøfisker og ser at krokene ruster veldig fort. Sikkert forskjell på kvaliteten på krokene også vil jeg tro.

      

  16. Når det gjelder snøre bruker jeg Trilene xl smooth casting. Coop sport selger disse til 55-80 kr stk, og er vel et ok snøre eller så der? Dette med at snøret kan legge seg på toppen av snella når jeg starter å sveive inn skjer enten snella er full eller halvfull, men som nevnt så ble det bedre når jeg begynte å slå over bøylen manuelt, tror jeg.

    Og jeg skal legge nytt snøre på den nye snella, men jeg lurte på om det var greit å legge "brukt snøre" over på den nest beste snella, siden denne er tom fortiden.

  17. Har forsøkt et par fisketurer nå hvor jeg slår over bøylen manuelt og det har fungert uten kluss så langt. 

    Tenkte forresten så smått og begynne å oppgradere fiskeutstyret og tror jeg kjøper meg ny snelle i dag. Legger på nytt snøre på denne da.

    Men så lurer jeg på om det går å sveive over brukt snøre fra ei snelle til ei annen, eller sjansen stor for at jeg da kan få problemer med floking og tvinn på snøret her også?

     

     

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.