Gitarzan

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Gitarzan

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Fikk se innlegget til Jacob i dag, og vil gjerne tipse om et innlegg jeg hadde 5. januar i år litt "lenger ned" på forumet under "Forskjellig": Kald-røking av fisk. Anbefaler deg å sjekke ut denne tråden, da jeg fikk mange flotte tips og bilder om emnet! Blir moro å prøve til sommeren!
 2. Wow! Meget interessant. Takk skal du ha!
 3. Takk for svar Har du noen tips om salting og tørking?
 4. Har hatt problemer med å få noen til å kald-røke fisk de senere år. Før i tiden kunne man levere inn laks/Ørret etc.til for eksempel til Laks og Viltsentralen her i Oslo hvor jeg bor, men de og andre jeg har forhørt meg hos tar ikke lenger i mot fra private . Har derfor hatt planer om å bygge en eget røkeri på hytta, men finner dette krevende. Jeg har imidlertid kommet over et produkt fra Weber (som bl.a. lager kulegriller) som de kaller "Coldsmoke generator". (Se bilde). Denne skal fylles opp med sagspon (støv) som man også får kjøpt fra Weber.Man tenner så på "støvet" i den ene enden, og plasserer dette nederst i kullgrillen, og legger for eksempel lakse-siden på risten over og setter lokket på grillen. "Støvet" brenner sakte innover i spiralen (opptil 10 timer?) (Video finnes på YouTube med tittel: Coldsmoked salmon With Weber Coldsmokegenerator). Noen som har prøvd dette? Hvis dette funker virker det jo som en genial løsning... Har for øvrig sjekket med Weber at produktet føres her i Norge.
 5. Må virkelig ha meg unnskylt altså! Trodde dette med "Like" var en Facebook-greie, noe - gammel krok som jeg er - ikke har noe peiling på! Er selvsagt utrolig takknemlig for all hjelp!
 6. Tusen takk Erik for oppklarende og hyggelige svar! Da er det vel bare å melde seg inn i Dybdekart.no, eller skal jeg vente til jeg har fått HDS-enheten? (Dere trenger kanskje serienr. eller annen identitet på den). Er ok at jeg sender deg en e-mail på [email protected] vedr. hvilken sjø det gjelder?
 7. Hmmm.. Det heller nok mot HDS Carbon. Er det fortsatt Airmar TM-150M som gjelder hvis en skal ha en bra Chirp-giver for 2D? Synes å huske å ha lest at det kan bli interferens mellom giverne hvis man bruker begge samtidig (3D og TM-150M). Er det riktig? Når det gjelder Xi5, så sitter det en 83/200 giver i den. (Mulighet for Chirp?) Så vidt jeg har forstått kan man på HDS Carbon bruke 2 2D-givere samtidig. Ved vertikalfiske kunne vel dette være en grei løsning for å se hva som befinner seg under begge ender av båten. Lurer på om hvordan man i tilfelle kobler dette? (3D-giveren skal jo via modulen) Når det gjelder kart, vil jeg gjerne bli med å bidra til Dybdekart.no. Jeg har hytte ved en av de store innsjøene på Østlandet, så det skulle bli rikelig tid til det. Hvor mye må man sende inn for å få full tilgang?
 8. Takk for utmerket og grundig svar! Hva med integrering av Motorguide X5i front-montert elmotor? HDS har jo dette.
 9. Hei! Til tross for at jeg er gammel fiskeentusiast (har blitt pensjonist), er jeg ny på forumet så dette er mitt første innlegg. Jeg har bl.a. drevet med trolling (litt fra og til) siden begynnelsen av 90-tallet, og dermed er interessen for ekkolodd absolutt til stede. Jeg følger med stor interesse andre entusiaster som for eksempel Erik i Team Collibri her på forumet, og er stor takk skyldig for usedvanlig nyttig informasjon vedrørende dette og andre emner. Jeg har egentlig bestemt meg for å oppgradere til et Lowrance Carbon 12" m/3 d bundle,men så i går en omtale av Raymarine Axiom modell. Her er det etter hva jeg forstår en del forskjeller som f,eks "alt-i-et" -giver, samt at man slipper en egen modul til 3 d-delen. I følge omtalen er det også en ikke ubetydelig prisforskjell. Ut over dette er det vanskelig å danne seg et bilde av kvalitetsforskjell etc. Vet at det er "early days" men er det noen som har tanker/meninger om dette? Vil også legge til at de siste par årene har interessen for abborfiske og vertikalfiske etter røye vist et bratt stigende kurve for meg, så en 3 d -løsning sammen med andre muligheter på dagens ekkolodd virker forlokkende..