Gitarzan

Members
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Gitarzan last won the day on August 28

Gitarzan had the most liked content!

Community Reputation

7 Neutral

About Gitarzan

  • Rank
    Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Nå har det gått noen uker siden jeg monterte det nye røykehuset, og til tross for at mye i det siste har foregått i "slow motion" på grunn av en skiveprolaps i ryggen, har jeg hatt stor glede av de forsøk jeg hittil har gjort, og ikke minst: Mange meget velsmakende måltider! Siden fisketurer har vært vanskelig å få til på grunn av tilstanden rent kroppslig, har reservene i fryseren vært gode å ty til... Her er noen bilder: Rundrøyket ørret og røye, hele og filetert. Begge fiskene ca. 700g hver. Ørret (underkant av 3 kg.) røyket som fileter. (Alle hakkene skylde
  2. Heisann! Uffda, det var litt av en story... Ønsker deg riktig god bedring! Kommer tilbake med rapport etter hvert som jeg prøver meg fram.
  3. Som jeg antydet i mitt forrige innlegg, har jeg vurdert å finne en mer avansert løsning når det gjelder kald-røyking enn løsningen med røykutvikleren fra Weber kombinert med en vanlig kulegrill. Selv om resultatet blir brukbart med denne løsningen, føler jeg at den har begrensninger. Utgangspunktet mitt for å kunne kaldrøyke fisk, som jeg nevnte øverst i tråden, har vært at Mattilsynet har satt en stopper for å kunne levere inn egen fanget fisk til profesjonelle røykerier. Det at jeg til en hver tid, selv om fiskelykken svikter, kan få skikkelig røykefisk slik JEG liker den ved å kjø
  4. Fisken legges på den øverste risten. Lokket legges på, og husk lufting i bunnen av grillen og oppe på lokket. Etter 12 til 14 timer er formen med røkpulveret brent ut, og røkingen ferdig. For å få en fin hinne på fisken, lar jeg fisken henge i posen igjen i ca. 12 timer igjen. Jeg går nå med planer om å skaffe meg et lite røkehus bygget av tre, og her kan man jo velge om man vil bygge selv eller kjøpe ferdig (byggesett). Dette er virkelig moro, og som andre skriver om lenger opp i tråden, har dette inspirert meg til å prøve også andre matvarer som f.eks bacon, s
  5. Som starter av denne tråden i 2018, føler jeg at jeg må få takke for mange fine svar og tips om emnet kaldrøking. Jeg må si at jeg er en smule overveldet over interessen med nå over 20.000 visninger av denne tråden! Veldig moro og inspirerende! Så litt om erfaringer med Weberløsningen jeg startet tråden med, etter å ha prøvet og feilet, men etter eget skjønn lyktes i noen grad med synes jeg ihvertfall selv for å nå målet: Kaldrøke egenfanget fisk. Jeg fileterer fisken i renskårne sider hvor alt av bein etc. fjernes. Jeg har kommet frem til at en blanding av 3 deler salt og 1 del
  6. Hei! Fikk se innlegget til Jacob i dag, og vil gjerne tipse om et innlegg jeg hadde 5. januar i år litt "lenger ned" på forumet under "Forskjellig": Kald-røking av fisk. Anbefaler deg å sjekke ut denne tråden, da jeg fikk mange flotte tips og bilder om emnet! Blir moro å prøve til sommeren!
  7. Wow! Meget interessant. Takk skal du ha!
  8. Takk for svar Har du noen tips om salting og tørking?
  9. Har hatt problemer med å få noen til å kald-røke fisk de senere år. Før i tiden kunne man levere inn laks/Ørret etc.til for eksempel til Laks og Viltsentralen her i Oslo hvor jeg bor, men de og andre jeg har forhørt meg hos tar ikke lenger i mot fra private . Har derfor hatt planer om å bygge en eget røkeri på hytta, men finner dette krevende. Jeg har imidlertid kommet over et produkt fra Weber (som bl.a. lager kulegriller) som de kaller "Coldsmoke generator". (Se bilde). Denne skal fylles opp med sagspon (støv) som man også får kjøpt fra Weber.Man tenner så på "støvet" i den ene enden, og pla
  10. Må virkelig ha meg unnskylt altså! Trodde dette med "Like" var en Facebook-greie, noe - gammel krok som jeg er - ikke har noe peiling på! Er selvsagt utrolig takknemlig for all hjelp!
  11. Tusen takk Erik for oppklarende og hyggelige svar! Da er det vel bare å melde seg inn i Dybdekart.no, eller skal jeg vente til jeg har fått HDS-enheten? (Dere trenger kanskje serienr. eller annen identitet på den). Er ok at jeg sender deg en e-mail på [email protected] vedr. hvilken sjø det gjelder?
  12. Hmmm.. Det heller nok mot HDS Carbon. Er det fortsatt Airmar TM-150M som gjelder hvis en skal ha en bra Chirp-giver for 2D? Synes å huske å ha lest at det kan bli interferens mellom giverne hvis man bruker begge samtidig (3D og TM-150M). Er det riktig? Når det gjelder Xi5, så sitter det en 83/200 giver i den. (Mulighet for Chirp?) Så vidt jeg har forstått kan man på HDS Carbon bruke 2 2D-givere samtidig. Ved vertikalfiske kunne vel dette være en grei løsning for å se hva som befinner seg under begge ender av båten. Lurer på om hvordan man i tilfelle kobler dette? (3D-giveren skal jo vi
  13. Takk for utmerket og grundig svar! Hva med integrering av Motorguide X5i front-montert elmotor? HDS har jo dette.
  14. Hei! Til tross for at jeg er gammel fiskeentusiast (har blitt pensjonist), er jeg ny på forumet så dette er mitt første innlegg. Jeg har bl.a. drevet med trolling (litt fra og til) siden begynnelsen av 90-tallet, og dermed er interessen for ekkolodd absolutt til stede. Jeg følger med stor interesse andre entusiaster som for eksempel Erik i Team Collibri her på forumet, og er stor takk skyldig for usedvanlig nyttig informasjon vedrørende dette og andre emner. Jeg har egentlig bestemt meg for å oppgradere til et Lowrance Carbon 12" m/3 d bundle,men så i går en omtale av