Gå til innhold
Fiskersiden

MacMT

Medlemmer
  • Innholdsteller

    63
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    3

Innlegg skrevet av MacMT

  1. Større er definitivt bedre... men for min del vurderer jeg størrelser VS prisdifferanse. Og dette vil jo forandre seg hele tiden. Nå er det vel mange som opererer med 16", for et par år siden var 12" max osv. Tilsvarende er det jo helt grisedyrt med en 16" av et merke sammenlignet med en 7" med (ofte) samme funksjonalitet. Jeg har landet på at 9" er det mest fornuftige for meg, selv om jeg såklart kunne tenke meg enda større. Har da to 9" og en 7" (fra før 9" ble nye 7" ;) ) i båten..

    Mener å huske strømforbruket på de største skjermene også er proporsjonalt med prisen i forhold til mindre modeller... Men har du råd til en slik enhet til 65 løk har du råd til et ekstra batteri ;) 

  2. Den 15.4.2019 at 23.56, nofear306 skrev:

    En annen svært effektiv metode som ikke brukes sååå ofte i Norge er Texas-rig. Kan søkes opp på youtube for å sjekke åssen den funker. I familie med den «vanlige» jiggen som vi bruker i Norge, men bedre i områder med mye gress(weedless hooked med offset-krok) og SVÆRT effektiv med softbaits av type orm. Gunki, Keitech og mange andre har disse ormene. Kan også bruke creature-baits som bugs og kreps som nevnt over med gode resultater. Ellers synes jeg drop-shot funker veldig godt nå tidlig våren da fisken til tider kan være litt vrang. Mye god info på disse metodene på youtube for dem som ikke har hørt om dem. Håper dette var noe til hjelp og ikke alt for avansert, hehe. Søk litt rundt og prøv forskjellige metoder 

    Selv prøver jeg å unngå texas om det ikke er helt håpløst å fiske eksponert krokspiss, noe det sjeldent er for meg.. heller litt gress med opp hvert tredje kast og langt bedre krokningsprosent! Alternativt bruker jeg også heller weed guard enn texas, da dette helt klart har gitt bedre krokning for meg (noe man kanskje ikke skulle tro:o)

  3. Som nevnt er abborfisket noe man kan bruke resten av livet på å prøve og mestre! Selv er det det aller morsomste jeg gjør, og det jeg fisker klart mest.. Det finnes et lass av teknikker, de fleste fra bassfiske, som funker bra til abbor (og noen som har funket veldig bra til bass , men som jeg av en eller annen grunn ikke får til å funke etter abbor).. 

     

    Trikset er jo å finne ut hvor fisken står den aktuelle dagen, og hva slags humør den er i (hvilken teknikk).. dette er avhengig av mange ting, og ikke minst har det mye å si hvilket vann man er i. Har fisket i to småvann like ved hverandre som er veldig like på alle mulige måter, men hvor abboren i det ene vannet virker å foretrekke en annen farge f.eks.

    Generelt når det kommer til fargevalg gjelder det å se på klarheten i vannet, dybden man vil fiske på, været osv. Klart vann = naturlige farger, møkkete vann = solide farger/kontrast..

     

  4. Min Linder 400 med nevnte yamaha 15 var tett opp mot 25knop med en mann og en del fiskeutstyr... Men som du har vært inne på er nok slike motorer mer egnet for toppfart enn dorgefart i lengre perioder..

    Jeg husker jeg renset forgasseren når jeg kjøpte den.. da hadde den stått lenge med gammel bensin i seg. Startet på første drag, men fusket på tomgang... En liten rens av forgasseren og hadde aldri mer noe tull! 

    Nå skal det sies at jeg sikkert ikke er helt objektiv, siden plussene ved slike motorer vinner over minusene i mine øyne (og ører)..  Kjører en Yamaha 200 med forgassere nå :jump:

  5. Gratulerer med båt!

    Skjønner at du kanskje er på jakt etter nyere motor, men vil bare slå et lite slag for eldre totaktere! Kjøpte for noen år siden en Yamaha 15, totakt/forgasser, tipper 80-tallet, til en mindre aluminiumsbåt... Selv om jeg har oppgradert til en mye større Yamaha er jeg sikker på jeg kunne klart meg med 15-hesteren resten av livet. Tror det skal godt gjøres å ta knekken på den. Og på så små motorer er bensinforbruket og støy (om man er redd for det) ubetydelig i mine øyne... I tillegg er det ikke noe vedlikehold å tenke på om man ikke ønsker å drive med det (kan gjøres med en hammer), motoren veier lite og har masse krutt!

    Eneste minuset jeg kan komme på er farten på tomgang i aluminiumsbåten, som er noe høy for trolling/dregging.. (med IKEA-pose derimot)

  6. 60'' stamme vil jeg tro? Det ER langt... For min del har jeg kappet av stammen på de to siste elmotorene.. Den som originalt satt på båten var 42'' tror jeg. Det kan jo være greit å ha noe å gå på ved grov sjø, men stammen kan også være i veien om man står ved motoren og kaster :)

     

    Veldig lett å kappe den forresten.

  7. Går ut ifra at giveren sitter bak båten..? I såfall har ikke jeg merket noen problem med at jeg har giveren og (baugmontert) elmotor festet mot samme side. Men jeg har litt større båt, og det kommer kanskje noe an på skroget til båten og monteringen av giveren?

    Det jeg har hatt diverse problemer med er giver festet på elmotor, eller innebygd giver i elmotor, men det er vel ikke det det er snakk om her? :) 

  8. For min del er jeg veldig inspirert av bass-fisket og har også slik båt. Jeg synes som mange andre (kanskje ikke i Norge, enda) at det er en stor fordel å ha en del stenger ferdig rigget i båten til forskjellige teknikker og beter. Da kan jeg ha ulike egenskaper på stenger/snøre/sneller som passer ulike teknikker og skifte raskt mellom disse om jeg vil prøve noe annet.. De stengene jeg ikke bruker  på en tur ligger oppbevart under dekk og er ikke til noe bryderi :D

    Jeg mener forresten ikke at man ikke nødvendigvis må bytte multifilament hvert år, det kommer litt an på hvor mye man har brukt det naturligvis. Bytter også ofte snøre mellom sneller for å prøve litt ulike ting :P

  9. Neida, alt er relativt. For min del har jeg spolt opp nærmere 20 sneller for sesongen. Da synes jeg det fort kan bli dyrt.

    Så vidt meg bekjent finnes det ikke noen direkte kopi av Fireline. Dessuten finnes det vel ulike typer Fireline, både de vanlige og de som er "smeltet". Kinagreiene jeg bruker er flettet av 4 eller 8 tråder Spectra, og tilsvarende mye fra kjente produsenter..(sannsynligvis kommer noe av det fra samme fabrikk). Har ikke noe å utsette på kvaliteten, men skal heller ikke påstå at de er helt linje med siste generasjon braid fra Berkley eller Sufix. For min del er forskjellen for liten (eller Kinasnøret for bra) til at det er verdt det :)

     

  10. Om du vil være sikker på at spolen fylles helt opp er det metoden til Audiosan som gjelder.

    Personlig hadde jeg fylt en haspelsnelle med 55 meter av fireline'n og resten mono, for så å heller bytte en gang ekstra. 55 meter lange kast har jeg sjelden, og er ikke noe mål heller ettersom jeg gjerne vil ha noenlunde presise kast og deretter prøve å kroke fisken :) 

  11. Jeg har brukt den billige varianten med 4 tråder.. Helt grei, og helt klart verdt prisen. De har også noen andre dyrere varianter, men 8 tråder er ikke nødvendigvis noe bedre enn 4 tråder så det er sagt..

    Apropos den aktuelle produsenten og internettomtaler. Det er verdt å nevne seg at mye av den omtalen som står på internett/youtube åpenbart er kjøpt og betalt. Jeg har prøvd noen av produktene og det er som regel det samme som kan kjøpes enda billigere under andre kinesiske merker, som f.eks. Saratoga og Hercules (multifilament line). Det er også kommet frem at noen mer etablerte merker herover selger tilsvarende samme produkter.. Da tenker jeg spesielt på sneller.

    • Thanks 1
  12. Virker som det er flere med samme oppfatning som meg, og har ikke så mye mer å tilføye :) Jeg droppet å reise...

    For min del bruker jeg heller de 4-500 kronene det ville kostet meg å ta turen på noe spennende ting fra USA/Japan... Mulig det er jeg som er spesielt interessert og at det ikke er noe marked for slikt utstyr i norske butikker..

    Blir forøvrig litt trist når jeg har snakket med svenske sportsfiskere og de klager over hvor tregt utviklingen går i landet sitt.. også reiser jeg tilbake til Norge og XXL og Camp Villmark :unsure:

    • Like 1
    • Haha 1
  13. Jeg for min del tror ikke jeg gidder... Så vidt jeg har forstått kan man i år like gjerne ta en tur innom Villmarksbutikken, hvis målet er å kjøpe litt fiskeutstyr. Det er vel eneste stand hvis man ser bort i fra fluefiske? (og Biltema) :)

  14. Noen som vet om noen utstillere/foredrag innen spinnfiske/båtelektronikk på messen i år? Ut ifra utstillerlisten og programmet på nettsidene er det jo ikke mange grunner for folk som meg til å dra på messen i år... Stemmer dette? Villmarksbutikken besøker jeg med jevne mellomrom ellers, og de  fremstår jo som eneste påmeldte?? (I tillegg til Rapala). Hva med Gero? MjøsService? 

    Gleder meg alltid til villmarksmesse, men ikke nødvendigvis pga hundeshow, trofejakt og teltkonkurranser :rolleyes:

  15. Jeg har brakett til GT52-giveren jeg har. Funker greit det, men noen utfordringer er det jo. SideVU på en snurrende elmotor er litt unødvendig. Også har jeg hatt litt forstyrrelser på den Powerdrive V2'en jeg har nå. Kommer nok av risting tror jeg. Også må jeg være litt obs på å ikke tvinne giverkabelen mange runder med den måten jeg har festet den på. Med kabelstyrt motor hadde det nok vært lettere.

    Det er også et kjent problem med måten Powerdrive'n er festet på at man må ha litt slakk på kabelen for å tilte motoren opp/ned, men samtidig stram nok så den ikke går i propellen... Har ikke sjekket hvordan dette er for Xi-5 (som jeg skal kjøpe). Men der er det jo en innebygd giver som jeg kan bruke, om det finnes adaptere til Garmin :) 

  16. Takk for svar! Har lært utrolig mye av å lese bloggen din :D

    1. Vil det da også si at man ikke har så mye bruk for kartplotter-funksjonen i Echomap vs Striker Plus, om man ikke kjøper ekstra Garmin-kart (som kanskje ikke er spesielt bra uansett i disse små innsjøene)?

    2. Mulig jeg bare må prøve da. Antar at det ikke har så mye å si om den ene er montert på el-motoren vs ved siden av hverandre i akteren?

    3. Giverkabelen... Kjøper sikkert ferdig skjøtekabel i såfall.

  17. Oppdatering:

    De jeg har i kikkerten nå for tiden er:

    *Echomap Plus

    *Striker Plus

    *HDS 9 gen 3 (ca 12500,- levert med structurescan fra Olssonsfiske). Grunnen til HDS fremfor Elite Ti er kun kampanjen hos Olssonsfiske, som jeg anslår som bra.

    Hvis man ser bort i fra at jeg kommer til å kjøpe en Motorguide Xi5 ser jeg dessverre ingen gode grunner for meg til å slå til på HDS'en fremfor Echomap Plus. 

     

    SÅ noen spm:

    1. Hva kan jeg forvente av "worldwide basemap" som Echomap leveres med? Vil mindre innsjøer i midt-norge være noen lunde korrekt omrisset? Jeg vil ikke bruke kartplotter til navigering, og dybdeinformasjon i mindre innsjøer er vel neppe spesielt nøyaktig uansett kart? (--> Quickdraw). Jeg har Navionics Boating på iPad og tenker å bruke denne i planlegging av fisketurer, på samme måte jeg har gjort, og mappe selv interessante plasser.

    2. Vil det by på problemer å bruke en GT52-giver samtidig med en GT20-giver? (SideVU på eksisterende Striker og kart og 2D på ny Echomap Plus). I dette scenarioet vil det ikke bli noen giver på elmotoren.

    3. Jeg må skjøte hvis jeg skal ha skjermene i baugen, båten er 6m+. Er dette dumt?

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.