Jump to content
Fiskersiden

MacMT

Members
 • Posts

  63
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MacMT last won the day on August 16 2017

MacMT had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1502 profile views

MacMT's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

15

Reputation

 1. Ser Elite Ti2 er nevnt.. Prisene fra Mjøsservice per.d.d er: 7": 6000,- 9": 10000,- 12": 22000,- Jeg hadde kjøpt to 9-tommere
 2. Større er definitivt bedre... men for min del vurderer jeg størrelser VS prisdifferanse. Og dette vil jo forandre seg hele tiden. Nå er det vel mange som opererer med 16", for et par år siden var 12" max osv. Tilsvarende er det jo helt grisedyrt med en 16" av et merke sammenlignet med en 7" med (ofte) samme funksjonalitet. Jeg har landet på at 9" er det mest fornuftige for meg, selv om jeg såklart kunne tenke meg enda større. Har da to 9" og en 7" (fra før 9" ble nye 7" ) i båten.. Mener å huske strømforbruket på de største skjermene også er proporsjonalt med prisen i forhold til mindre modeller... Men har du råd til en slik enhet til 65 løk har du råd til et ekstra batteri
 3. Bruker Sønnak Exide til elmotor.. Veldig fornøyd, og batteriene oppfører seg omtrent som nye etter 3 sesonger. Men, tror dog det viktige er hvordan man tar vare på batteriene. Våtcellebatterier er sånn sett veldig greie. Alltid oppbevar de fulladede, og ikke helst ikke lad de ut for mye. Jeg overvåker strømforbruket på alle batteriene slik at jeg ikke belaster de for mye. Våtcellebatterier er heller ikke så følsomme på batteriladere.. Lithium er fint, og blir gjerne presentert som batterier som kan tømmes helt.. Det er ikke tilfelle, men vet at noen få produsenter merker f.eks et 100Ah batteri som 80Ah, og kutter spenningen med BMS før cellene tar skade. Andre 80Ah lithium-batterier bør man overhode ikke trekke 80Ah ut av...
 4. Selv prøver jeg å unngå texas om det ikke er helt håpløst å fiske eksponert krokspiss, noe det sjeldent er for meg.. heller litt gress med opp hvert tredje kast og langt bedre krokningsprosent! Alternativt bruker jeg også heller weed guard enn texas, da dette helt klart har gitt bedre krokning for meg (noe man kanskje ikke skulle tro)
 5. Som nevnt er abborfisket noe man kan bruke resten av livet på å prøve og mestre! Selv er det det aller morsomste jeg gjør, og det jeg fisker klart mest.. Det finnes et lass av teknikker, de fleste fra bassfiske, som funker bra til abbor (og noen som har funket veldig bra til bass , men som jeg av en eller annen grunn ikke får til å funke etter abbor).. Trikset er jo å finne ut hvor fisken står den aktuelle dagen, og hva slags humør den er i (hvilken teknikk).. dette er avhengig av mange ting, og ikke minst har det mye å si hvilket vann man er i. Har fisket i to småvann like ved hverandre som er veldig like på alle mulige måter, men hvor abboren i det ene vannet virker å foretrekke en annen farge f.eks. Generelt når det kommer til fargevalg gjelder det å se på klarheten i vannet, dybden man vil fiske på, været osv. Klart vann = naturlige farger, møkkete vann = solide farger/kontrast..
 6. MacMT

  Ny båt

  Min Linder 400 med nevnte yamaha 15 var tett opp mot 25knop med en mann og en del fiskeutstyr... Men som du har vært inne på er nok slike motorer mer egnet for toppfart enn dorgefart i lengre perioder.. Jeg husker jeg renset forgasseren når jeg kjøpte den.. da hadde den stått lenge med gammel bensin i seg. Startet på første drag, men fusket på tomgang... En liten rens av forgasseren og hadde aldri mer noe tull! Nå skal det sies at jeg sikkert ikke er helt objektiv, siden plussene ved slike motorer vinner over minusene i mine øyne (og ører).. Kjører en Yamaha 200 med forgassere nå
 7. MacMT

  Ny båt

  Gratulerer med båt! Skjønner at du kanskje er på jakt etter nyere motor, men vil bare slå et lite slag for eldre totaktere! Kjøpte for noen år siden en Yamaha 15, totakt/forgasser, tipper 80-tallet, til en mindre aluminiumsbåt... Selv om jeg har oppgradert til en mye større Yamaha er jeg sikker på jeg kunne klart meg med 15-hesteren resten av livet. Tror det skal godt gjøres å ta knekken på den. Og på så små motorer er bensinforbruket og støy (om man er redd for det) ubetydelig i mine øyne... I tillegg er det ikke noe vedlikehold å tenke på om man ikke ønsker å drive med det (kan gjøres med en hammer), motoren veier lite og har masse krutt! Eneste minuset jeg kan komme på er farten på tomgang i aluminiumsbåten, som er noe høy for trolling/dregging.. (med IKEA-pose derimot)
 8. 60'' stamme vil jeg tro? Det ER langt... For min del har jeg kappet av stammen på de to siste elmotorene.. Den som originalt satt på båten var 42'' tror jeg. Det kan jo være greit å ha noe å gå på ved grov sjø, men stammen kan også være i veien om man står ved motoren og kaster Veldig lett å kappe den forresten.
 9. Går ut ifra at giveren sitter bak båten..? I såfall har ikke jeg merket noen problem med at jeg har giveren og (baugmontert) elmotor festet mot samme side. Men jeg har litt større båt, og det kommer kanskje noe an på skroget til båten og monteringen av giveren? Det jeg har hatt diverse problemer med er giver festet på elmotor, eller innebygd giver i elmotor, men det er vel ikke det det er snakk om her?
 10. Ingen andre som har tenkt over dette altså?
 11. Nå har jeg aldri holdt på med krepsefiske, men har fått med meg alt mange setter garn for å få agn til teinene
 12. Hei! Har observert noe gjennom flere år i et vann jeg fisker. Da krepsingen setter i gang er det omtrent umulig å få kontakt med fisk. I år var jeg ute de tre dagene i overgangen, og fisket dør helt fullstendig over natten, fra å få bra med fisk til ingenting... Noen som har noen teorier rundt dette? Tung bruk av garn i perioden?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.