MacMT

Members
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

MacMT last won the day on August 16 2017

MacMT had the most liked content!

Community Reputation

14 Good

About MacMT

 • Rank
  Medlem

Recent Profile Visitors

981 profile views
 1. Selv prøver jeg å unngå texas om det ikke er helt håpløst å fiske eksponert krokspiss, noe det sjeldent er for meg.. heller litt gress med opp hvert tredje kast og langt bedre krokningsprosent! Alternativt bruker jeg også heller weed guard enn texas, da dette helt klart har gitt bedre krokning for meg (noe man kanskje ikke skulle tro)
 2. Som nevnt er abborfisket noe man kan bruke resten av livet på å prøve og mestre! Selv er det det aller morsomste jeg gjør, og det jeg fisker klart mest.. Det finnes et lass av teknikker, de fleste fra bassfiske, som funker bra til abbor (og noen som har funket veldig bra til bass , men som jeg av en eller annen grunn ikke får til å funke etter abbor).. Trikset er jo å finne ut hvor fisken står den aktuelle dagen, og hva slags humør den er i (hvilken teknikk).. dette er avhengig av mange ting, og ikke minst har det mye å si hvilket vann man er i. Har fisket i to småvann like ved hverandre som er veldig like på alle mulige måter, men hvor abboren i det ene vannet virker å foretrekke en annen farge f.eks. Generelt når det kommer til fargevalg gjelder det å se på klarheten i vannet, dybden man vil fiske på, været osv. Klart vann = naturlige farger, møkkete vann = solide farger/kontrast..
 3. MacMT

  Ny båt

  Min Linder 400 med nevnte yamaha 15 var tett opp mot 25knop med en mann og en del fiskeutstyr... Men som du har vært inne på er nok slike motorer mer egnet for toppfart enn dorgefart i lengre perioder.. Jeg husker jeg renset forgasseren når jeg kjøpte den.. da hadde den stått lenge med gammel bensin i seg. Startet på første drag, men fusket på tomgang... En liten rens av forgasseren og hadde aldri mer noe tull! Nå skal det sies at jeg sikkert ikke er helt objektiv, siden plussene ved slike motorer vinner over minusene i mine øyne (og ører).. Kjører en Yamaha 200 med forgassere nå
 4. MacMT

  Ny båt

  Gratulerer med båt! Skjønner at du kanskje er på jakt etter nyere motor, men vil bare slå et lite slag for eldre totaktere! Kjøpte for noen år siden en Yamaha 15, totakt/forgasser, tipper 80-tallet, til en mindre aluminiumsbåt... Selv om jeg har oppgradert til en mye større Yamaha er jeg sikker på jeg kunne klart meg med 15-hesteren resten av livet. Tror det skal godt gjøres å ta knekken på den. Og på så små motorer er bensinforbruket og støy (om man er redd for det) ubetydelig i mine øyne... I tillegg er det ikke noe vedlikehold å tenke på om man ikke ønsker å drive med det (kan gjøres med en hammer), motoren veier lite og har masse krutt! Eneste minuset jeg kan komme på er farten på tomgang i aluminiumsbåten, som er noe høy for trolling/dregging.. (med IKEA-pose derimot)
 5. 60'' stamme vil jeg tro? Det ER langt... For min del har jeg kappet av stammen på de to siste elmotorene.. Den som originalt satt på båten var 42'' tror jeg. Det kan jo være greit å ha noe å gå på ved grov sjø, men stammen kan også være i veien om man står ved motoren og kaster Veldig lett å kappe den forresten.
 6. Går ut ifra at giveren sitter bak båten..? I såfall har ikke jeg merket noen problem med at jeg har giveren og (baugmontert) elmotor festet mot samme side. Men jeg har litt større båt, og det kommer kanskje noe an på skroget til båten og monteringen av giveren? Det jeg har hatt diverse problemer med er giver festet på elmotor, eller innebygd giver i elmotor, men det er vel ikke det det er snakk om her?
 7. Ingen andre som har tenkt over dette altså?
 8. Nå har jeg aldri holdt på med krepsefiske, men har fått med meg alt mange setter garn for å få agn til teinene
 9. Hei! Har observert noe gjennom flere år i et vann jeg fisker. Da krepsingen setter i gang er det omtrent umulig å få kontakt med fisk. I år var jeg ute de tre dagene i overgangen, og fisket dør helt fullstendig over natten, fra å få bra med fisk til ingenting... Noen som har noen teorier rundt dette? Tung bruk av garn i perioden?
 10. For min del er jeg veldig inspirert av bass-fisket og har også slik båt. Jeg synes som mange andre (kanskje ikke i Norge, enda) at det er en stor fordel å ha en del stenger ferdig rigget i båten til forskjellige teknikker og beter. Da kan jeg ha ulike egenskaper på stenger/snøre/sneller som passer ulike teknikker og skifte raskt mellom disse om jeg vil prøve noe annet.. De stengene jeg ikke bruker på en tur ligger oppbevart under dekk og er ikke til noe bryderi Jeg mener forresten ikke at man ikke nødvendigvis må bytte multifilament hvert år, det kommer litt an på hvor mye man har brukt det naturligvis. Bytter også ofte snøre mellom sneller for å prøve litt ulike ting
 11. Det har jeg nok.. baller fort på seg som med andre hobbyer
 12. Neida, alt er relativt. For min del har jeg spolt opp nærmere 20 sneller for sesongen. Da synes jeg det fort kan bli dyrt. Så vidt meg bekjent finnes det ikke noen direkte kopi av Fireline. Dessuten finnes det vel ulike typer Fireline, både de vanlige og de som er "smeltet". Kinagreiene jeg bruker er flettet av 4 eller 8 tråder Spectra, og tilsvarende mye fra kjente produsenter..(sannsynligvis kommer noe av det fra samme fabrikk). Har ikke noe å utsette på kvaliteten, men skal heller ikke påstå at de er helt linje med siste generasjon braid fra Berkley eller Sufix. For min del er forskjellen for liten (eller Kinasnøret for bra) til at det er verdt det
 13. Altså, det er jeg helt enig i.. men siden han hadde kjøpt Fireline tenkte jeg ikke jeg skulle nevne det
 14. Om du vil være sikker på at spolen fylles helt opp er det metoden til Audiosan som gjelder. Personlig hadde jeg fylt en haspelsnelle med 55 meter av fireline'n og resten mono, for så å heller bytte en gang ekstra. 55 meter lange kast har jeg sjelden, og er ikke noe mål heller ettersom jeg gjerne vil ha noenlunde presise kast og deretter prøve å kroke fisken
 15. Jeg har brukt den billige varianten med 4 tråder.. Helt grei, og helt klart verdt prisen. De har også noen andre dyrere varianter, men 8 tråder er ikke nødvendigvis noe bedre enn 4 tråder så det er sagt.. Apropos den aktuelle produsenten og internettomtaler. Det er verdt å nevne seg at mye av den omtalen som står på internett/youtube åpenbart er kjøpt og betalt. Jeg har prøvd noen av produktene og det er som regel det samme som kan kjøpes enda billigere under andre kinesiske merker, som f.eks. Saratoga og Hercules (multifilament line). Det er også kommet frem at noen mer etablerte merker herover selger tilsvarende samme produkter.. Da tenker jeg spesielt på sneller.