Jump to content
Fiskersiden

magbro

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Indre Østfold
 • Interesser
  Predatorfiske

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

magbro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. https://www.fishingtackle24.de/ Finfin side med bra utvalg og priser, de trekker fra moms, frakt-kostnaden er ikke ille, de sender fort og pakken ankommer grensen raskt. Et annet pluss er at i hvert fall den transportøren jeg har brukt overleverer pakken til Posten/Bring, og ikke feks. DHL, som opererer med noen fortollingsgebyr som ikke ligner grisen.
 2. Takk for innspill, Abbor! Er det SG Trolling2 modellen du har?
 3. Takk for hjelpen, Erik! Da blir det nok et par "stygge pinner" her. Har ei lita til isfiske som jeg er veldig fornøyd med. Hvilken tykkelse / bruddstyrke bruker du på braiden, og har du en favoritt type? Har lenge brukt sufix 832 og noe 131 på det meste her, funnet på gode tilbud. Er godt fornøyd med de, men til veil. pris kan det fort bli litt kostbart.
 4. Heisann! Tenker å utforske trolling litt mer og lurer på om noen har anbefalinger til stang. Jeg kommer primært til å gå etter gjedde, samt noe gjøs. Lettere fisk er heller ikke å forakte, men stanga må tåle ei gjedde-bestemor. I første omgang blir det vel helst å bare trekke wobblere etter båt, to stenger. Paravan har jeg ikke, men kjenner jeg meg selv rett blir det vel både paravan og dyprigg før jeg vet ordet av det. Det kan hende disse tre metodene helst vil ha tre forskjellige egenskaper fra ei stang, det her har jeg ikke helt greie på. Jeg har prøvd å søke så godt jeg klarer her, sjekket blogger og diverse utenlandske forum. Uten å helt komme frem til noe. Ser mange er happy med shimano catana, men så vidt jeg klarer å se er den modellen utgått og ikke mulig å oppdrive utenom fra noen russiske sider, som jeg tror jeg dropper. Det samme gjelder flere andre anbefalte modeller, som jeg rett og slett ikke klarer å spore opp nå, siden en del av trådene er flere år gamle. Har sett litt på shimano beastmaster downrigger 15-30lbs, som flere har kampanje på nå. Ser også at flere er fornøyd med div. Ugly stick stenger, men der er det også skjedd noen endringer i modeller, så om noen anbefaler de link gjerne til akkurat den modellen det gjelder, da det kan gå litt i surr med alle stengene de fører. Bør stanga være 20-30lbs? Setter pris på all hjelp. I tillegg må folk gjerne dele tanker rundt multi vs mono-sene for gjeddetrolling, siden denne tråden ble ganske spesifik til dette.
 5. Heisann! Selger et alu-brakett for å feste baugmontert trollingmotor i jon boat / alu-pram e.l. Link til finn annonse, med litt mer utfyllende info og bilder: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=152620118 Ta kontakt her, eller på finn om du er interessert.
 6. Er veldig glad i Stanley, som andre har nevnt over her. Men i helga var det det piglet shad 8.5cm som tronet med 2x kilos-abbor på kort tid og en del halv-kiloser. Ble fort veldig glad i denne lille shad'en.
 7. Jepp, fort gjort å gå på en smell med materialer i alu båt i hvert fall. Skal nok bruke mye alu plater og profiler. Ser det er to typer alu popnagler som selges. Alu med stål "kjerne" og monel nagler i kun alu for marin bruk, men de koster 5-6ggr mer. Har du noen tanker om valg av slike? Kanskje like greit å gå for monel varianten og slippe å tenke på det.. Takk for tips til minnekort. Da går jeg for en litt moderat variant. Har vært borti at mobiler etc. kan bli litt treige også, om minnekortet er for stort, men det er kanskje ikke noe problem i disse enhetene. Prøver å finne noen som selger to-komponent ekspanderende skum med lukkede celler for å øke flyteevnen og støyisolere litt. Så langt uten hell, kanskje pga. noen mindre hyggelige ingredienser. Om noen har tips til forhandler av sånt må de gjerne rope ut.
 8. @TT Det er omtrent samme motorvalg som meg, Yamaha 9.9 med større forgasser og fjernet sperre. Går bare og tripper etter at isen skal gå nå. Se om du finner kanalen til Michael Lopez på youtube, om du ikke har sjekka den ut allerede. Der ligger det masse bra videoer med ideer til lagringsplass, fiskedekk etc. Sliter litt med lagrinsplass selv, er kun et lite åpent rom i front, så her blir det nok litt snekring når jeg har brukt båten litt og vet hva jeg vil ha. @erik Hvor stort SD kort burde jeg fikse til Carbon plotteren? Helt nytt for meg med så fancy elektronikk, så jeg vet ikke helt hva behovet kommer til å være. Kommer i hvert fall til å bruke C-map genesis, aner ikke hvor mye plass en bør sette av til det.
 9. Den lille hulken skal utstyres med en 20hk Yamaha, så snart isen smelter på Øyeren Båten ble kjøpt så sent i høst at jomfruturen har blitt utsatt. Tror den skal gå greit unna.. Det ligger litt filmer på YouTube fra folk med omtrent samme båt og motorkraft, de forflytter seg i akseptabel fart de. Jeg tenker litt på å legge gulv, muligens utvide fiskedekket foran og bygge noen bokser langs sidene for batterier og el-panel etc. Får se litt hva budsjettet tillater utover våren. Holder gjerne tråden oppdatert underveis. Det er fint å få innspill og ideer, så kanskje en slipper å «finne opp hjulet» på alle punkter. Nå har jeg mange fine alternativ til montering av plotteren, og en del andre fiffige ideer, så det blir et artig prosjekt utover året. Vekta på båten er nå 125kg, håper å holde konstruksjonen lett men sterk. Kommer hovedsakelig til å bruke aluminium. Takk, og gratulerer med flott båt selv @TT ! Vurderte den der lenge selv. Hva slags motor skal du forene den med? @erik det Cisco festet ser ut som det skal holde i noen generasjoner ja! Hadde følt meg et par hakk tryggere med noe sånt enn de fleste andre varianter, men den D-kula gir nok sikkert rimelig godt med friksjonsflate, så det går vel fint. Kona får heller sette seg på gulvet, vendt mot meg, med HDS’en i fanget som en baby. Hvis det skal gå skikkelig fort
 10. @erik : Jeg har inntrykk av at du har testet litt forskjellig av montering av plottere og andre gadgets. Har du noen forslag til montering av 9" hds carbonen på en sånn enkel båt? Har sett på RAM sine fester, men er redd enheten er litt for tung til å montere på en slik arm. Ser også noen amerikanere gå for fester med en litt mer "pansret" utførelse for å feste tung elektronikk. Har ikke helt bestemt hvor denne skal monteres. Det er vel sikkert et stort pluss om jeg kan nå den når jeg kjører, tenker jeg. Men det er heller ikke dumt om skjermen i hvert fall er synlig fra platformen forran. Evt. sette et lite ram feste til ipad i front, om styringsappen er brukandes.(?)
 11. Takk for det! Og takk for raskt svar! Artig å høre at en ikke er helt på jordet med valg av svinger. Er enig med deg i resonnementet med å holde båten "portabel" uten at den stakkars svingeren står helt rigid montert. Har kikket en del på westgear som forsåvidt er hvor jeg kjøpte båten og, men har visst oversett den monteringsløsningen der. Takk
 12. Heisann! Jeg kjøpte min første båt (Alumacraft MV 1448) i høst, og prøver nå å planlegge kjøp og best mulig montering av svinger. Kom over en demobrukt Lowrance HDS-9 Carbon i høst, så den er også i hus. Jeg skal i første omgang bruke dette til innsjø-fiske i Østfold og sikkert noe over grensen hos søta bror. Type fiske blir nok noe variert; mye grunnvann på noen få meter, dropshot og trolling. Maksdybde overgår nok sjeldent 60-70m. Har sett litt på Lowrance sin nye «AI 3i1 svinger», men ser her at folk ofte foretrekker Airmar sine, m.fl.. Så jeg tenkte å høre etter litt innspill på alternativer til denne. Tips til montering taes også gladelig imot. Jeg har sett litt på «stern-saver» platene, men kan også være åpen for f.eks. RAM montering av et slag. Skroget er et modifisert-v skrog med veldig beskjeden vinkel ved akterspeil, se bildet, tipper maks 5°. Sleit litt med å få målt dette nøyaktig slik jeg har parkert båten for vinteren, men kan alltids gjøre et forsøk til om det er veldig avgjørende. Alle tips og innspill eller hjertelig velkommen Magnus
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.