Jump to content
Fiskersiden

Laserlassie

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Laserlassie's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Hei! Har nettopp kjøpt meg en Scott Radian #5 8,6" og lurer på å kjøpe en line til den stanga. Har per nå en SA SBT, den er fin mtp kort klump og underhåndskast, men syntes den faller litt kort når jeg skal rekke litt ut, vurderer å prøve en Mastery MPX, hva tror dere?
 2. Litt sent svar kanskje, men mitt tips er å flytt fisketiden til 03-0900. Opplever som regel at fisken er mer bitevillig på morran da vannet har fått lenger tid til å kjøle seg og kanskje fisken er mindre skremt etter en rolig natt. Ellers er sø fisket dårlig midt på sommeren, sats heller på havabboren. Om du skal fiske SØ i skumringen så bruk mørke fluer som gir silluett mot himmelen, fisk med synkeline på steder hvor du får fisket av kanter ned til dypet. Varier inntrekket, men i hovedsak trekker jeg med begge hendene, kanskje litt saktere når det er mørkt. Fiskeimitasjoner som clouser, jiggy og teppesild er fine, i Oslofjorden er det mye brisling som har ett grønnskjær så jeg bruker mye grønt når jeg binder. Ellers så er vaskebjørnen en ganske fin flue til det meste, fikk nettopp flere pene havabbor, jeg tok med meg en hjem til middag og den hadde magen full av krabber. Skal du fiske havabbor så prøv og ikke ta med deg alt du får, er ikke en veldig sterk bestand i Oslofjorden. Skitt fiske.
 3. Ett par vann i østmarka som er fint for unge og utålmodige fiskere. De ligger i underkant av 3km fra Bysetermosen parkeringsplass og huser ørret i klasse 300 - 600 gram. Fint for nybegynnere med flue og. https://www.google.com/maps/place/Søndre+Kjerrmåsatjern/@59.81578,10.9908955,18z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4641613152d66767:0x7b54a99e6dc207e3!8m2!3d59.8156586!4d10.9922463 https://www.google.com/maps/place/Nordre+Kjerrmåsatjern/@59.8225515,10.9840236,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x4641614aa42e2fd3:0xfede65f671827f6f!8m2!3d59.8226259!4d10.9860519 Generelt bør du satse på de vannene i tofa-boka med dobbel fiskemarkering, boka er godt oppdatert og skal veldig mye til å bomme på de vannene. Akkurat midten av juli er kanskje ikke beste tida for ørretfiske, men hvis du tar turen opp mot Hakadal så bør du kunne klare å leite frem en del fine vann i kartboka di. Kartblad 9 om jeg ikke husker feil inneholder en del fine vann som ligger i ok gang avstand fra Movann togstasjon (der kan du parkere).
 4. Hi! I have lived my entire life in the Oslo-fjord and local fish has been part of my diet all my life. I don't live in Oslo at the moment,except holidays, but when i do i generally fish and eat all the fish i decide to bring home. As for cod, the cod is not allowed to catch in fjord for the moment due to a heavy downfall in the population so it needs to be released. Anyways, i would not hesitate to eat any fish from the fjord, except maybe very close to the different large piers.
 5. Tusen takk! Bant opp noen WB i størrelse 4-8 nå med grønn flash og svart hackle, marabou og chenielle, får se om det biter mer i helga. Popper har jeg lest at skal være artig, har du noen forslag til farger eller er det bare å kjøre nøytrale farger?
 6. Noen forslag til fluevalg og størrelse? Wooly buggeren jeg brukte er vel egentlig til ferskvann med krokstørrelse 10-12
 7. Jeg så tre typer vak, tidlig på kvelden, 2200 ish, var makrellen og skremte opp småfisk som hoppa, så stimene passere 1 meter fra meg, i 23 tiden så vaket det inne på grunna (1-2 meter) veldig forsiktig, minnet om ørret som spiser klekkere og ut på natten så så det ut som små fisk som prøvde å svømme med hode over vann (av mangel på bedre ord), dette var på 5-8 meters dyp over en marbakke. Dette kan så klart ha vært lyr/sei etc., men jeg velger å håpe noe av det var ørret
 8. Hei! Jeg har vært på noen turer nå etter sjøørreten (5-6). Hovedsakelig har jeg fisket i juni og da på enten stigene eller synkende vann rett før sola går ned til ut på natten og rett før sola går opp. Jeg har flere ganger sett fisk som er oppe og jager eller vaker. Senest i går natt stod jeg på ett skjær i Oslofjorden og fisket, jeg brukte en #7 med flyteline ( har også intermediate, men lest at flyt er bedre på sommer/varmt i vannet) og 14 fot fortom, jeg fisket med det meste, pattegrisen, tanglopper, sort wooly med gullhode. Det vaket en del fisk og på ett tidspunkt hadde jeg på en ganske pen. MEN, jeg fisket i nesten 5 timer og det var kun den ene som bet på wooly buggeren, jeg kastet på vak, ved siden av vak, langs land, inn på grunna, ut på dypet ( over alt). Jeg varierte inntrekket fra ekstremt kjapt til sakte og rykk og napp (handtwist med loppa). Dette var første turen jeg kjente ørret i andre enden, men ikke første gang jeg så fisk. Kan legge til at det var en del stimer med makrell tidlig på kvelden. I går var det helt blikk stille vann og fisken vaket "jevnlig". Jeg skjønner ikke helt hva jeg gjør feil, men er det noen som har noen tips og komme med? Jeg er ingen mester fluefisker, men får nå ørret i ferskvann jevnlig, men den salte står jeg uten. PS: Jeg fisker hovedsakelig i indre Oslofjord langs Nesodden-landet så hvis noen har noen lokal-tips tas det gjerne i mot enten her eller på PM
 9. Litt gammel post, men virker interessant. Vil den slå ned for hardt til tørrflue fiske mon tro? Har du prøvd @cannonbang?
 10. Hei, er på utkikk etter en ekstra snelle til en #6er stang jeg har. Har da sett på disse kassett systemene som finnes da stanga brukes som streamer stang og det er fint med litt forskjellige liner, er det noen som har prøvd Greys QRS? Settet er jo "billig" om man kan si det slik, men noen med erfaringer som har noe de vil komme med?
 11. Bor ikke i Oslo området store deler av året, men kommer hjem igjen nå i starten av desember, tenkte å prøve meg på SØ fisket gjennom desember, har båt, men tenkte i hovedsak fra land. Noen tips? Fisker hovedsakelig med flue, men har rikelig med haspel utstyr og..
 12. Takk for tipset, alt dette går i boka!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.