Jump to content
Fiskersiden

doc holliday

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

doc holliday last won the day on February 6 2019

doc holliday had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

doc holliday's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

2

Reputation

 1. Nesten sånn at eg burde kjøre Lina igjennom dette når eg spoler på ? Siden det er nytt og man må sveive på alikavell?
 2. Fantastisk rapport og bilder. Såg jo sinnsykt flott og morro ut. Gratulerer med ein flott tur.
 3. Joda bor ikke helt ved kysten men er ikke så langt inni dalene heller så april mai pleier eg å få de første turene på de vante vannene. Glider/smøring/guffe er nytt for meg. Er det mere enn eit stoff? Feks hvilket? Annen lærdom eg bør ha mtp vedlikehold? Ja bor 200m fra Otra så blir nok trening her på stranden før eg ska ut i tjern og andre vann rundt om. Er desverre veldig veldig mye (små) fisk her men det er fin plass å trene. Opent og fint. Ellers så regner eg med at både lyng, busker og trær blir ein del av fangsten. Ser ikke bort fra at eg pisker fortommen eller klare å kroke ein 35år gammel tosk heller. Pleier å bli holdt noe kastekurs her i området eg må med på. Er nok 20 år siden forrige kastekurs så litt oppfrisking fra erfarne er nok greit. Ellers finner mann mye informasjon på emnet om man leter. Samt bruke mange timer ved vannet. Gleder meg te å prøve.
 4. Tusen takk for informasjon og hjelp. Da blir oppsettet som følger. Orvis helios 2 9" 4# (3500,-) Guideline haze v2 4-6# (1150,-) 20lbs Dacron backing gul Guideline 4cast 5#WFF Håper dette blir bra, da er det bare ventetiden på at været gjør at man kan komme seg til fiskevannene. Her i Agder som eg bor så ser det ut til at er litt frem i tid. Kommet ganske mye snø i det siste. Jaja, da blir det samme gamle visa, sene kvelder med brunt i glasset. Klargjøring og beføling av nytt utsyr. Gjerne med en fiskefilm på pcen og planlegging av fisketurer. Mens man drømmer om isfrie vann.
 5. Ser forrige inlegg at autokorrekt på telefonen sier hodepine, mente vel kasteline. Hva vil dere annbefale av snelle? 2-4 eller 4-6 Som FEKS Guideline Haze V2 Fluesnelle 24 Guideline Haze V2 Fluesnelle 46 Disse koster ca 11-1200 Lts ephemera 3/4 så satser eg på guideline 4cast wf5 Noe spesielt eg bør tenke på med backing? eller annet? husk eg er helt nybegynner på dette. trenger forklaring på det meste.
 6. Tusen takk for innspill og tips. Ja er rimlig nybegynner på fluefiske. Hadde stang for 15 år siden når eg bandt mye fluer men har blitt lite fiske med det. Har eit par som kan lære meg litt. Men tenkte å ta opp bindingen igjenn nå. Må jo prøve de til våren. Nå er stanga på vei så får se om eg kan finne ei grei snelle og teste med hodepine 4cast wf5.
 7. Hei. Eg er rimlig nybegynner som fluefisker men har vert ivrig slukfiske i 25år. Fikk eit impulskjøp av ei orvis helios 2 9' 4# i kveld. Kommer til å bli brukt til ørretfiske i ferskvann. Forhåpentlig på fisk 500g og opp til godt kilo. Men er kan noen annbefale snelle og snøre? Blir nok mest i tjærn og vann, ikke så mye elvefiske om dette har noe å si.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.