Bærgæn

Medlemmer
 • Innholdsteller

  35
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

 • Days Won

  2

Bærgæn last won the day on November 14 2017

Bærgæn had the most liked content!

Mottatte likerpoeng

6 Neutral

Om Bærgæn

 • Rang
  Nytt medlem

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Bærgæn

  Vedlikehold av stang og snelle.

  veldig bra innlegg tusen takk for masse gode tips. Har nå renset alt av fiskeutstyr så det er klart til varmen kommer =) =)
 2. Bærgæn

  Lyr og Pale på fluestang

  Takk Takk, ja det var noen artige kamper, er litt anderledes enn 100-300grams ørretene som jeg vanligvis får på flue. Får vell håpe på en vakker dag å få en laks på et par kilo det hadde vært artig det!
 3. Bærgæn

  Lyr og Pale på fluestang

  Fikk mine første fisker i sjøen med fluestang idag. Vannvittig gøy tur, Det ble 3stk lyr og 7paler Det blir nok flere turer til sjøen med fluestangen!! Jeg fisket med 2 stk svarte fluer som jeg går utifra imiterer fisk. Tar gjerne imot noen tips til fluer å bruke på sjøen, til både SØ / LAKS / Lyr - Diverse sjøarter. Slenger med noen bilder av fangsten, den ene lyren hadde en jigg fast i halsen, men hindret den ikke i å bite på.
 4. Bærgæn

  Mine første fluer #fluebinding

  Haha. Ja de ser gæærnæ ut disse her. Må kjøpe inn utstyr så jeg kan følge binde videoer på youtube
 5. Bærgæn

  Mine første fluer #fluebinding

  Fant ut at vi hadde et fluebinde sett her på hytten, så prøvde meg idag. Skal ut å teste imorgen. De ser ikke noe særlig fin ut disse fluene men kanskje jeg får fisk ? Haha
 6. Bærgæn

  Ferskvannsørret i sjøen!

  Grattis med fin fangst =) Ja nå i etterkant skjønte jeg at sprsmålet jeg skrev var litt dumt mtp at det er en og samme sort. hvor i norge er disse tatt da ?
 7. Bærgæn

  Tippet krøller og tvinner seg.

  Hei Cesar =) Det er ikke fluelina som tvinner seg. men fortommen (Tippet delen) som jeg har skjøtet på fortommen.
 8. Bærgæn

  Tippet krøller og tvinner seg.

  Hei! blir mye inlegg fra meg nå når fiskefeberen har tatt helt av. Da har det seg slik at jeg har begynt å fluefiske for fult Jeg sliter med at tippeten som jeg har skjøtet på fortommen krøller seg. Jeg skjøtet på ca 1meter på fortommen Etter litt bruk har den tendenser til å krølle seg noe voldsomt, etter det sliter jeg med å få strekt ute hele kaste skikkelig for da er det konstant tvinn og snurr på tippeten. Er det noen som har erfaringer med tippet ring ? hvordan er det iforhold til tørrfluefiske vil ringen gjøre sånn at tippet og flue synker eller går det greit ? har også vurdert å sitte på fluesnapper men lurer på om det ødelegger litt for presentasjonen av flue ?
 9. Bærgæn

  Fluefiske stang og snelle hjelp!

  Tusen takk for svar. Jeg endte opp med å bytte inn abu settet idag da snel0len ble kjempe treig etter et par ganger med fiske. Fikk pengene igjen og kjøpte et orvis encounter 905-4 5wt 9foot høres dette ut som et greit fluesett som jeg kan ha en stund ? her er link https://www.xxl.no/orvis-encounter-905-4-outfit/p/1125378_1_style Finner ikke så mye info / tester om stangen på nett. Vist ikke så får jeg bare bytte den inn igjen å se hva skittfiske har å tilby =)
 10. Har noen lyst å hjelpe meg å sette sammen et ok fluefiske sett. med stang - snelle + backing og kastesene ? Kjøpte et billig sett fra abugarcia på xxl til 300kr. men det er ikke helt det store å fiske / kaste med. jeg fisker som regel i vann med bellyboat men tar av og til turen i noen elver også. Vil helst holde meg under 2-3000kr. jeg er fortsatt en nybegynner så det heftigeste utstyret er nok ikke behov for
 11. Bærgæn

  Storavatnet Kolltveit

  Bare for å være 100% sikker. kommer du ifra retning kolltveittunnelen og tar til høyre ? eller kjører du i retning mot fjell og har vatnet på høyresiden ? Hvilken strls ligger fisken som du har fått på ? Har prøvd på begge sider av vatnet etter rundkjøringen uten hell med diverse sluker! Hatt noe napp men ikke noe mer en det.
 12. Bærgæn

  Tips til en nybegynner!

  Etter jeg gikk til innkjøp av bellyboat har jeg fisket littegranne med flue å syns det er ufattelig gøy å få fisk på fluestang. Jeg fisker på vestlander (Bergen). Jeg er ikke noe dreven fluefisker, kaster helt ok ( av og til ) ellers hadde det vært supert med noe generelle tips =) Det jeg bruker av flueutstyr er Bellyboat - en billig 4 delt nybegynner fluestang 5# fra abu garcia. (Tenker å kjøpe litt mer seriøst utstyr etterhvert) Det jeg gjør nå er å bare ta på en flue uten å ha noe som helst "taktikk" bare slenger på en flue og håper på det beste! Hadde vært greit med litt innput på valg av fluer, våt vs tørrfluer. hvor man bør kaste evt når man ikke ser vak, Må det være blikkstille, hva er optimale forhold for fluefiske ? Tenkte å slenge meg på fluekaste kurs i oktober en gang er i kontakt med en instruktør så vist det er flere i område så vil slenge seg på så bare send en melding i inboksen =) Setter pris på alt av svar!
 13. Bærgæn

  Bellybåt

  Heisann! en kollega av meg testet denne igår faktisk! han var fornøyd å satt godt og høyt i bellyboaten. Den var stødig! Anbefaler at om du kjøper den, så er de svømmeføttene som følger med av kjipeste lag, så innvester i Svømmeføttene fra guideline på xxl! er på tilbud til 300kr nå å er vell verdt det!
 14. Bærgæn

  Den følelsen...

  Kjipt at du ikke fikk den opp, men gratulerer med å ha den på, sikkert en rå følelse! fikk min første ørret for et par uker siden på flue i bellyboaten. Fisken var ikke så stor men gøy var det! Så det blir mere fluefisking framover!