Jump to content
Fiskersiden

nickro

Members
 • Posts

  14
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

nickro last won the day on May 20 2020

nickro had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

nickro's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

5

Reputation

 1. Takk for svar og gode artikler. Da skjønner jeg også hva den gule linjen fra eksempelbildet her er.
 2. Tenkte det kunne være greit med en tråd til spørsmål rundt Deeper-produktene. Selv har jeg nesten ingen erfaring med ekkolodd, men har brukt en Deeper Chirp + på fjellet nå i sommer. Den har hengt ved siden av båten i en snor, mens jeg har rodd rundt. Er dette dumt, i forhold til å bruke Deepers Arm Mount? Bildet viser et utklipp fra et fjellvann jeg fisker mye i. Dette vannet viste seg å være mye dypere enn jeg trodde, med noen groper på nesten 30 meter. På bildet ser det ut som bunnen er nesten flat, på grunn av det gule i bildet. Jeg er redd det står noen spøkelsesgarn i vannet, ettersom de fleste vannene rundt er veldig grunne, og garnene jeg har sett bli brukt der oppe sjelden har mer enn 8-10 meter line. Kan dette være et garn, eller er det gress? Det er kun ørret og røye i vannet, så det kan vel ikke være småfisk.
 3. Bruker for det meste 5 cm Original/Countdown på fjellet som de kommer. Snittvekten på fangsten har økt betydelig etter jeg begynte med dette kontra bare å denge sluker. TRL, RT og BMD hvis det er røyevann. Mister langt færre fisk på dorging med disse enn på sluker, og der bytter jeg kroker og setter på ekstra splittring. Jeg mener noen modeller kommer uten splittring foran (eller er det de litt større modellene?), på disse setter jeg på en. Dorger ofte med to stenger der den ene wobbleren er knytt rett i splittringen, mens jeg bruker svivel på den andre stangen, som blir brukt til sluk og spinner mellom roøktene. Kan ikke si jeg merker noe forskjell på antall napp med eller uten svivel. Wobbleren får nok en litt annen gange med svivel foran, men kanskje det er det som skal til i blant? På større wobblere gjør jeg som piscator og bruker en krok, med lenke. Spesielt 11 cm modellene med tre kroker kan være håpløse.
 4. Fisken bryr seg neppe om sluken koster 25 kr eller 79 kr, men personlig ville jeg heller kjøpt en sluk, i en farge du kommer til å bruke mye, fra en ordentlig produsent. Min erfaring med å fylle slukboksen med diverse 3pk og 4pk er at tre fjerdedeler av innholdet nesten aldri blir brukt. Selv alternative farger av "favorittsluken" blir så og si aldri brukt.
 5. Ville sett på neoprenstøvler til bruken du beskriver. Jeg bruker Viking Falk Neo, de er kjempegode.
 6. Jeg er ute etter noen haspelstenger som skal brukes til kajakkdorging. Skal brukes til ørret/sjøørret. Gjerne så korte som mulig, med veldig kort håndtak. Er det noen som vet hvor jeg kan få tak i dette?
 7. Jeg har også fått ørret på de fleste turer i marka så langt i år, dog har ingen av dem veid over tre hekto.
 8. Tanken er å prøve bombardafiske med flue etter fjellørret/røye i år. Jeg fisker på høyfjellet i Innlandet, mellom 1100 og 1300 meter. På grunn av mye vind er konvensjonelt fluefiske sjelden effektivt der oppe, og jeg har derfor ikke satt meg noe særlig inn i hva slags fluer jeg skal bruke. Jeg fisker i standard høyfjellsvann (relativt små, langgrunt). Jeg skal fiske fra slutten av juni til september. Er det noen som har erfaring med dette? Forskjell på fluer i forskjellige perioder? Tips til fluer tas i mot med stor takk. Jeg bruker en Milo Green Spirit 13', og kan stort sett dekke over hele vannet.
 9. Takk for svar! Det stemmer, den er fra Tryvann. Lurte først på om den hadde fått i seg litt mye sur nedbør, men da er det altså gytedrakten som gir den røde fargen.
 10. Fisket i Mefjorden 17 mai. Mye vind, men fantastisk klart vann. Så masse småfisk etter sluken, i tillegg til tre sø som endte opp i håven. Største på 400g. Ellers er fjorden full av horngjel. Fikk også en bitteliten sei, noe jeg ikke har fått her på mange år. Makrell så jeg ikke noe til. Edit: Nå, en uke senere, er også makrellen her.
 11. Makrellen (og horngjel) er definitivt kommet til Sandefjord, fikk en haug forrige helg mens jeg dorget etter SØ. Pen størrelse på dem og. Av en eller annen merkelig grunn tok absolutt alle på samme wobbleren (Bomber) mens shadow rap'en var urørt. Sjøørret har det også blitt i år, men ikke siden midt i mai.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.