Iver Christian Trønnes

Members
 • Content Count

  3
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Iver Christian Trønnes

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hei! Jeg har nå gått til innkjøp av ultralett utstyr, etter å han ønsket meg slikt lenge. Stanga jeg har bestilt er en Shimano Forcemaster Trout Area 195 UL med kastevekt på kun 0,5g-5g. Snella er jeg litt usikker på, det er nemlig en Okuma Ceymar XT CXT 10. Jeg gikk for en 10/1000-størrelse snelle siden jeg har en 2500-snelle til mitt normale fiske, men har sett på forumet at enkelte heller ville tatt i bruk en 500-størrelse til dette fisket. For et par hundrelapper ekstra, kunne jeg for eksempel fått Shimano Cymetre 500 FL. Hva tenker dere? Burde jeg sende tilbake Okuma’en når den ankommet i posten og gå for 500-snella, eller funker 1000-snelle greit til dette fisket? Takker for svar!
 2. Hei! I fjor kjøpte jeg meg en ny fiskestang, nemlig Shimano Forcemaster BX 240L, 3-15g, og jeg har nå lyst til å investere i en ny snelle. 1. Det jeg hovedsakelig lurer på er om jeg bør gå for 1000-, eller 2500-snelle. Stort sett fisker jeg etter abbor/ørret, for det meste med spinner, sluk eller lett wobbler. Fisker i Mjøsa, samt elver og mindre vann rundt om på Østlandet og Nord-Østerdalen. 2. Ved siden av størrelse lurer jeg også på om noen har tips til spesifikk snelle? Har sett ut Shimano Stradic Ci4+, samt Shimano Nasci, men tar gjerne imot andre forslag! 3. Bonusspørsmål: Hva slags sene bør jeg velge for denne typen fiske? Har brukt monofilament hele livet, så vet ikke om jeg ønsker å gå over til multifilament, men tar gjerne imot tips, gjerne også forslag til spesifikke snører. Det ble en del spørsmål på en tråd, men håper noen har gode forslag/svar! På forhånd takk.
 3. Har kjøpt meg ny fiskestang nå etter å ha brukt et nybegynner-sett til 250kr i rundt 6-7 år (har funka som bare det, men syntes det var på tide å oppgradere). Stanga jeg har kjøpt er en Shimano Forcemaster BX Spinning 240 L 3g-14g. Er stolt over å ha kjøpt min første litt skikkelige stang! Den skal brukes til lett fiske i innsjø og fjell, muligens noen elver. Mest i Mjøsa og hovedsakelig abbor, men også ørret på fjell og i elv. Nå skulle jeg også hatt en ny snelle og nytt snøre i tillegg, og det er der jeg gjerne kunne trengt noen innspill. Hovedsakelig har jeg sett på Shimano Nasci 2500 FB (1000kr). Jeg har også forelsket meg veldig i Shimano Stradic Ci4+ 2500 FB, men til 2000kr blir det muligens i meste laget. Den siste snella jeg har sett på er Okuma Ceymar XT CXT. Sistnevnte koster 499,- på Skitt Fiske, så den har jo en veldig fristende pris, men har ikke hørt om merket før, så lurer på om dette er noe særlig kvalitet? Har noen noen innspill til disse snellene, hvilken jeg bør velge til mine formål? Eller bare noen helt andre sneller? Til slutt trenger jeg sene. Jeg tenker at monofilament vil være enklest og mest praktisk for meg, men det jeg lurer mest på er hvilken diameter og bruddstyrke jeg bør ha? Kom gjerne med konkrete sener! Dette ble et ganske så langt innlegg, men håper noen har orket å lese gjennom og komme med tilbakemeldinger. Takk på forhånd!