Jump to content
Fiskersiden

KrabbeMaen Idsø

Members
 • Posts

  72
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About KrabbeMaen Idsø

 • Birthday 03/19/2003

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Idse
 • Interesser
  Teinefiske

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

KrabbeMaen Idsø's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

 1. Hei, har nå begynnet med krepsefiske, og har kjøpt meg samleteine og utstyret jeg trenger. Prøver å finne en løsning på hvordan jeg skal ha samleteine til krepsen i bunn. Jeg satte ut et tung lodd med 55meters tau og dobbe, tenkte og feste et enda et tau til der med 45meter og samleteineq til det tauet. Etterpå nå så kom jeg på at tauet med samleteine kan surre seg rundt hovedtauet, det store loddet med dobba. Har noen noen tips til meg om hvordan jeg kan gjøre dette? Har bare en 90kgs teinehaler, så kan ikke dra opp noe samleteineq og store lodd på en gang på 50kg.
 2. Ok spleiser jeg bare helt likt som når jeg spleiser 2 tau sammen?
 3. Hei, holder på med å lage en krepselenk. Har et lite problem som er det at hvis jeg lager en vanlig knute på hovedtauet i lenka som skal gå til teina, så sklir den bare ned. Håper dere skjønner hva jeg mener. Er det en knute som finnes der man slipper dette problemet? Jeg snakker om tauet fra tine som går til hovedtauet i lenka.
 4. Hei, lurte på om det er noen som vet om det er mye berggylte på denne tiden, eller er det mest om sommeren. Mener ikke små men store som jeg skal bruke til agn i krepseteinene.
 5. Hei, jeg har nå kjøpt 8 krepseteiner, og litt diverse utstyr som samleteine. Vet det at man må ha samleteina på minst 50meters dyp, men hvor lenge kan de holde seg der uten at man må mate de? Den samleteine jeg kjøpte er det 70 forskjellige rom i, når samleteina ligger flatt så ligger rommene oppover, er det meninga? Eller skal krepsen ligge helt flatt sånn den ligger i bunn. Men da må den i såfall stå på den korte siden i bunn for at romma ikke skal ligge oppover, og vet ikke helt hvordan jeg skal få den til å stå slikt på bunn. Så hva er rett her?
 6. Er det bare vanlig å bruke fersk fisk til agn?
 7. Hei, lurte på om noen vet hvor lenge yrkesfiskerene har krepseteinene sine i sjøen. Bør man ja de lengre enn 2 døgn for å få noe?
 8. Nei ikke 14 men 15 hele livet. Er det ikke på denne tiden krepsen er best å fiske elle? Og hadde jeg hatt en slik kunne jeg ha fisket makrell om sommeren og litt krabbe, og resten kreps, og kanskje litt torsk om vinteren. Det er vel best med garn da. Tror nok ikke jeg kan dra alene til Lofoten som 15-åring hehehe.
 9. Takk for all hjelpa ja, Så får jeg se hva det blir. Hvis set ikke funker med leppefiske, så blir det sjark Takk for at du gidder å bruke tid til dette i hvertfall.
 10. Jeg kommer til å være15 år når jeg starter ordentlig som fisker, har jo ikke båtsarfikatet da. Det jeg synes er rart er det at det står at man må være 15 år gammel for å være i fiskermanntallet. Det sier jo seg selv at man trenger en skikkelig fiskebåt da. Da nytter det ikke med en trebåt på 10fot og 10hk. Man får jo egentlig ikke kjøre større båter enn det er man ikke 16 år. Er det sånn at man får kjøre større båter hvis man er i fiskermanntallet, hvis man er 15 år?
 11. Krabbeteiner er svindyre også. Skulle man ha fått tjent noe på det måtte man ha solgt kokt krabbe selv på kaia.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.