Gå til innhold
Fiskersiden

KrabbeMaen Idsø

Medlemmer
  • Innholdsteller

    72
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av KrabbeMaen Idsø

  1. Hei, har nå begynnet med krepsefiske, og har kjøpt meg samleteine og utstyret jeg trenger. Prøver å finne en løsning på hvordan jeg skal ha samleteine til krepsen i bunn. Jeg satte ut et tung lodd med 55meters tau og dobbe, tenkte og feste et enda et tau til der med 45meter og samleteineq til det tauet. Etterpå nå så kom jeg på at tauet med samleteine kan surre seg rundt hovedtauet, det store loddet med dobba. Har noen noen tips til meg om hvordan jeg kan gjøre dette? Har bare en 90kgs teinehaler, så kan ikke dra opp noe samleteineq og store lodd på en gang på 50kg.

  2. Hei, jeg har nå kjøpt 8 krepseteiner, og litt diverse utstyr som samleteine. Vet det at man må ha samleteina på minst 50meters dyp, men hvor lenge kan de holde seg der uten at man må mate de? Den samleteine jeg kjøpte er det 70 forskjellige rom i, når samleteina ligger flatt så ligger rommene oppover, er det meninga? Eller skal krepsen ligge helt flatt sånn den ligger i bunn. Men da må den i såfall stå på den korte siden i bunn for at romma ikke skal ligge oppover, og vet ikke helt hvordan jeg skal få den til å stå slikt på bunn. Så hva er rett her? 

  3. Jeg kommer til å være15 år når jeg starter ordentlig som fisker, har jo ikke båtsarfikatet da. Det jeg synes er rart er det at det står at man må være 15 år gammel for å være i fiskermanntallet. Det sier jo seg selv at man trenger en skikkelig fiskebåt da. Da nytter det ikke med en trebåt på 10fot og 10hk. Man får jo egentlig ikke kjøre større båter enn det er man ikke 16 år. Er det sånn at man får kjøre større båter hvis man er i fiskermanntallet, hvis man er 15 år?

  4. Nå er jo jeg bare 14-år og Aldri om foreldrene mine hadde sendt med ut på 2døgns overnatting i sjark. Fisking etter fisk er ikke helt min interesse heller, det kjekkeste er fiske etter skalldyr, og leppefiske. Skulle det ha vært gøy med makrellfiske ville jeg helst ha fisket med not, hvor mye veier en not? Grunnen til jeg vil bli leppefisker er for at det er gøy og det er muligheter til å tjene godt i dette yrket. Da kunne jeg ha kjent alt utstyret jeg har investert. Kjøper jeg en sjark er det ikke sikkert jeg tjener det sjarken koster, dorging etter makrell, krepsefiske, krabbefiske tjener man ikke godt på, langt ifra mulighet til et halvt års levebrød. Det kunne leppefiske ha vært. I tillegg hvis jeg skulle ha fisket etter skalldyr måtte jeg ha dratt mye lengre vekk, da bekymrer foreldrene seg mer og mesteparten av tida hadde gått i å kjørt sjark. Man må jo langt vekk for å fiske krabbe i hvertfall, helst ut mot havet der med Tananger.

  5. Trodde det at hvor lengre teinene står hvor mer fisk får man. Sjekk: https://www.google.no/search?q=leppefiske+sesong&rlz=1C9BKJA_enNO751NO751&oq=leppefiske+sesong&aqs=chrome.0.69i59j69i57j69i60l4.2909j0j7&hl=nb&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8.    Her står det 17juli. Skal jeg begynne med makrellfiske trenger jeg sjark for at jeg skal få legge not, garnfiske etter makrell nytter ikke, det blir for mye styr ved å ta den ut og man må jo også gjøre det forsiktigt slik at fisken ikke blir skadet.

  6. Cannonbang, har 17teiner nå forresten, trenger jeg kanskje mer hvis jeg skal få nok agn? Lengre nord for Idse sier du, tenker du mot der tauferja kjører rundt smøholmene der? Her er teinene jeg bruker: http://www.webshop.okmarine.no/krabbeteiner/krabbeteine-plast. Disse: http://www.biltema.no/no/Fritid/Fiske/Teiner-og-garn/Hummer-krabbeteine-Pro-2000035306/ disse: http://www.skageraktral.no/sammenleggbar-krabbeteine.  Hvor dypt mener du jeg bør sette?

     

    hottentott, ja har sett at de brukes mest, vil ikke si at de er billige, alle disse båten står på rundt 80 000kr. Jeg har tenkt og satse på en slik: https://www.finn.no/boat/forsale/ad.html?finnkode=101687896. Med 150hk for den veier Ca. 1,5tonn med motor. Har prøvd og sette 5-10meter ja, da får jeg 1 krabbe PR 15ende teine..

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.