AriCar

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About AriCar

 • Rank
  Nytt medlem
 1. https://www.hooked.no/artikler/na-er-all-leppefisk-fredet-i-norge-men-ikke-for-stang-og-snorefiske Hvis du tenker med stang så skal det fortsatt være lov.
 2. Jeg stemmer speedmaster eller Savage Gear. Hvilken kommer an på hvor mye penger du vil bruke c:
 3. Lurer litt på denne. Er det kutling av noe slag? Hvis så, hva slags?
 4. Til dere som sier kina-braid, kastking ellno annet?
 5. Prøv Melleby/Svarverud, ved Hærland. Mye småvann inn der. Fiskekort fåes kjøpt på Ramstadkrysset. Trollbergtjern ligger ved en rasteplass mot Ørje. Mye småfin ørret der, men har en tendens til å være sky. Er litt småabbor også. Gjelder samme fiskekort som Svarverud.
 6. En litt billigere combo: https://www.skittfiske.no/okuma/183108/okuma-ceymar-xt-cxt-pakke-med-line-leveres-med-savage-gear-hd4-adrenaline https://www.skittfiske.no/ron-thompson/157950/ron-thompson-tyran-nc-series-8-5-25g-240cm-2-delt De fleste Ceymar-snellene jeg har prøvd har kjentes veldig fine ut. Mye snelle for pengene. Ron Thompson har mange fine stenger til en god pris. Forholdsvis sterke og følsomme stenger. Lite jåleri, men det er kanskje ikke så viktig Jeg anbefaler kanskje litt kortere og lettere stenger da jeg synes det er morsommere å få fisk på, men smak og bak og sånt. Litt dyrere: https://www.skittfiske.no/daiwa/183451/daiwa-theory-2004ha-suveren-teknikk-og-rå-styrke Har mye positivt å si om Daiwa, selv deres rimeligere modeller. Herlig myk sveiving og herlig smooth brems. Denne har litt grunnere spole som er bra for lange kaste med tynne superliner. Ellers så kan jeg anbefale mange shimano-sneller i denne prisklassen også. https://www.skittfiske.no/berkley/197882/berkley-air-m-8-10-30g-haspelstang-2-delt Nå har jeg ikke prøvd akkurat denne så her går jeg på trynefaktor, men virker knall og er gjerne noe jeg ser frem til å prøve. Mye gode erfaringer med middels prisede berkley-stenger. Av sener så er jeg stor fan av 10kg(+- 3kg) fireline med berkley vanish fluorocarbon(4-5kg) fortom festet med modifisert albright knute. Skitt fiske!
 7. Jeg bruker modified Albright(den som tvinner både opp og ned) med 7 tvinninger hver vei. Veldig lavprofil og har aldri røket i knuta. Bruker 10-12ish kilo fireline og 5-6 kilo Fluorocarbon leader. Slutta helt å bruke uni to uni etter jeg lærte meg den. Om noe, så synes jeg den går fortere å knyte også. Mitt råd er å sette seg ned og øve på knuten.