Jump to content
Fiskersiden

MagnusS

Members
 • Posts

  13
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

MagnusS last won the day on June 17 2018

MagnusS had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

MagnusS's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

7

Reputation

 1. Kjøpte du denne hos Mjøsservice eller importerte selv?
 2. Etter å ha brukt med MG XI5 med fjernkontroll siden 2018 så oppgraderte jeg i fjor høst plotter til Lowrance HDS12 med Pinpoint gateway for å virkelig kunne utnytte MG med rutekjøring og kjøring mot waypoint med automatisk ankring. Etter å ha testet oppsettet siden monteringen i fjor høst har jeg slitt med å få alt til å klaffe. Ankring og fjernstyring fra plotter fungerer godt så lenge det er snakk om enkeltkommandoer, men så fort jeg ber den kjøre til et waypoint med påfølgende ankring eller kjøre etter en programmert rute så sliter den. Det som skjer er at det virker som om MG ikke mottar ny ordre etter den har kommet til første waypoint…den bare fortsetter i den retningen den hadde rett før den ankom. Dette skjer også om den skulle ankret opp… Trodde lenge den nye oppdateringen fra MG skulle være løsningen, men denne gjelder ikke for min motor da den er ment å løse helt andre utfordringer for nyere motorer. Er det noen her som har lignende issues eller vet hva som kan være feil?
 3. Da er første fisketur unnagjort med MG’n! Den har holdt oss dønn i ro på tross av til tider hissige bølger og en del vind. Tok inn batteriet for lading og ser ut til at vi kun har brukt 30-40% strøm etter rundt 6 timers fiske. Konklusjon hittil er at pakken fungerer veldig bra og jeg tror vi kommer til å gi oss før MG’n mtp vær og vind:p
 4. Har laga plass til laderen i forkant av batteriet så så fort brygga får lettere tilgjenglig strøm så er jeg klar! Batteriet veier i overkant av 20kg, så det fungerer greit nå...er allerede en del ting som må mellom båt og bil så tåler litt til:)
 5. Da er endelig pakken installert og nå gjenstår kun å få båten på vannet så vi får testa opplegget i praksis:) Ellers så ble det litt boring i skrog for å få festa motoren der jeg ønska. Laga også ei «krybbe» for batteriet og hurtigkobling på kablene slik at det er enkelt å ta batteri inn/ut for lading.
 6. Hei, er nå i modningsfasen for å gå til innkjøp av en 24v Motorguide Xi5 til vår Buster Cabin. Båten ligger ved havn uten gode muligheter for lading og jeg må derfor ta sikte på å lade batteripakken på hytta for så å ta denne med hver gang noe som setter litt krav til vekt osv. Har kikket litt på Lifepo4-batterier av type Skanbatt eller Makspower, men litt usikker på hvor stor kapasitet jeg skal ta sikte på til mitt bruk. Fisketurene ligger stort sett fra 2 - 5 timer på sjøen...noen sjeldne heldagsturer er forbeholdt dager der familien blir igjen hjemme...;) Ser MjøsService (Skanbatt) selger ferdige 24v batteripakker i størrelsen 50 og 100Ah i tillegg til modeller som kan seriekobles. På grunn av begrenset fysisk plass i båten står jeg derfor mellom to alternativ til enten 9000kr (1x50Ah 24v) og 18000kr (2x100Ah 12v). Makspowers batterier ser ut til å være noen tusenlapper billigere, men ser ut til å være bygget opp litt annerledes og usikker på om de kan seriekobles. Hvilken kapasitet mener dere jeg trenger og hvilket merke foretrekkes? Kjør debatt:)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.