MagnusS

Medlemmer
 • Innholdsteller

  4
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

0 Neutral

Om MagnusS

 • Rang
  Nytt medlem
 1. Nja, så ille er det ikke. Båt med motor skal veie 1308kg (1085+223) og så kommer maks 150l fuel og diverse ekstrautstyr. Uten folk ligger vi nok i underkant av 1500kg. Var Stener på Mjøsservice som satte opp dette oppsettet basert på min input:)
 2. Båten er en 2011-modell på 21fot (6,6m inkl alt) og ble fortalt at en 24v modell skulle være tilstrekkelig, men som du sier er ligger båten i øvre sjiktet:) Motoren må selvsagt jobbe boe hardere, men vil det ha andre konsekvenser enn at den kanskje vil slite med å holde båten i posisjon ved friske forhold der driften ligger rundt 2,5knop? En 36v-løsning betyr ett ekstra batteri som igjen øker kostnadene i ett allerede sprengt budsjett:p Jeg vil også slite med å finne plass til 3stk 100ah batteri i båten.
 3. Normalt sett drifter båten opp mot 1 knop i vær med noe vind og motoren skal hovedsaklig brukes til ankring. Hvor lenge holder da 50 vs 100Ah?
 4. Hei, er nå i modningsfasen for å gå til innkjøp av en 24v Motorguide Xi5 til vår Buster Cabin. Båten ligger ved havn uten gode muligheter for lading og jeg må derfor ta sikte på å lade batteripakken på hytta for så å ta denne med hver gang noe som setter litt krav til vekt osv. Har kikket litt på Lifepo4-batterier av type Skanbatt eller Makspower, men litt usikker på hvor stor kapasitet jeg skal ta sikte på til mitt bruk. Fisketurene ligger stort sett fra 2 - 5 timer på sjøen...noen sjeldne heldagsturer er forbeholdt dager der familien blir igjen hjemme...;) Ser MjøsService (Skanbatt) selger ferdige 24v batteripakker i størrelsen 50 og 100Ah i tillegg til modeller som kan seriekobles. På grunn av begrenset fysisk plass i båten står jeg derfor mellom to alternativ til enten 9000kr (1x50Ah 24v) og 18000kr (2x100Ah 12v). Makspowers batterier ser ut til å være noen tusenlapper billigere, men ser ut til å være bygget opp litt annerledes og usikker på om de kan seriekobles. Hvilken kapasitet mener dere jeg trenger og hvilket merke foretrekkes? Kjør debatt:)