Gå til innhold
Fiskersiden

ErlendN

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    2

Innlegg skrevet av ErlendN

  1. 1 time siden, Porsangern skrev:

    Søkte litt på Google ang hval i fjorden, å fant denne saken som et av svarene fra Google. Etter at torsk og sei ble borte fra fjorden etter overfiske på 80-90 tallet, fikk diverse åte fisker et vanvittig oppsving i fjorden fra 2000 til 2010. Det var disse du garantert så under jakt på mindre bytte dyr. Kokende områder på flere hundre kvadrat var helt normalt på den tida, over hele fjorden nord for børselv billefjord. Kunne plukke opp fisk med håv om du var ute med båt, og ekkolodd klatre ikke å finne bunnen på fjorden på grunn av mengden. Er fremdeles slik innimellom, men har roet seg i forhold til hvordan det var dengang... 

    Betyr det at det er blitt mer sei og torsk igjen nå? 

  2. Har endelig litt fiskelykke på Karmøy. Denne tok en sluk! Slapp den ut igjen, hadde ikke samvittighet til å spise en så stor og fin leppefisk. Mener det er en berggylt, men MYE større enn de jeg har fått før. Ville dere regnet denne som uvanlig stor? Det sprø er at en til fulgte etter da jeg sveivet inn denne, og den var tydelig større. Føltes tyngre enn en kilo.

    PS, jeg har store hender :)

    20200428_191031.jpg

    20200428_191002.jpg

    • Like 1
  3. Hei! Jeg vil også gjerne ha sei, er det tilfeldigvis noen som har noen konkrete forslag i gangavstand fra Visnes? Har fisket en del de siste ukene uten å få noe typisk matfisk, litt kjedelig. Er det for tidlig på året? Har vært på Karmøy på sommeren før, og fått en del lyr og makrell. Det var som oftest fra div. svaberg sør for Kopervik - men på sommeren som sagt. 

  4. Jeg gikk en tur der tidlig på morgenen, og så ingen som fisket. Samtidig er det 5-50 stk som fisker på Vippetangen hver gang jeg har gått forbi i det siste! Jeg kunne ikke se noen forbudsskilt, og har ikke funnet noe info som peker hverken ene eller andre veien når jeg søkte litt. 

    Har noen her prøvd, eller hørt om noen som har prøvd? Skjønner at det ikke står masse fiskere under verandaene til leilighetene på vestsiden der, men langs østsiden og særlig ved det sørøstre hjørnet så det jo ikke ut til at man ville sjenere noen. I hvert fall ikke tidlig på morgenen! 

  5. Denne tråden dukket opp da jeg googlet litt for å finne ut om det er tilrådelig å spise brasme. Trådstarters entusiasme var inspirerende, så jeg prøvde. Ok smak, men H E R R E G U D   S Å   M Y E   B E I N !!! Kan ikke egentlig anbefales altså. Mer bein enn en liten stim abbor. I én filet. Beina hadde bein! 

    • Haha 2
  6. Dette var i noen grunne bukter på østsiden av øya, litt sør for 'nordøsthjørnet' av øya. Fin øy! Jeg måtte ta torsken opp for å få løs kroken, passet på at den lå i noe våt tang. 

    Det som kanskje ser ut som en strikk var noe som var på vei ut av gattet, den så som sagt ikke helt frisk ut.. 

  7. .

    Tok meg litt fri på formiddagen i dag og tok med stang og slukboks til Gressholmen. Jeg har fisket litt på Vestlandet før, men var spent på hvordan det er her! Nydelig dag og fine øyer, kroka en litt stor torsk og tre litt små sjøørret med en liten grå og hvit Rapala wobbler. Moro! På øyemål så ørretene litt under minstemål ut, så jeg slapp ut igjen to. Den tredje hadde kroka seg litt for godt. Torsken slapp jeg også, trengte ikke den i dag :) den så forresten ikke så sprek ut, litt merkelig "kornete" skinn, men svømte ivrig ut igjen når jeg slapp den.

    20180412_104531.jpg

    20180412_140436.jpg

    20180412_110108.jpg

    • Like 5
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.