Jump to content
Fiskersiden

Fauxdinand

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Fauxdinand

 1. Etter å ha bodd 10 min på sykkel unna Gjersjøen i 4 år, er det først de siste månedene hvor jeg har nok erfaring av det vannet der til at jeg kan dra dit og ordne meg et " knippe" abbor omtrent når jeg vil. I en størrelse om er fin å rense. Noen få odder som leverer gang på gang.

  Som Bonavar nevner; på isen og med båt er det et utrolig flott fiskevann.

 2. Beastmaster i to kastevektsklasser her. 3-14g og 7-21g.

  3-14g-en har sørget for mye fin innlandsfisk.

  Tidligere innkjøpte stenger fra tider med mindre kunnskap og mangel på impulskontroll er blitt utlånsstenger til kompiser og kollegaer som er med på tur en gang i blant. " Denne har du råd til å knekke". Straks jeg hører at sena ryker på bunnapp tikker det inn vipps-forespørsel samme sekund.

  Ønsker, i likhet med trådstarter, litt feedback på Fenwick Wild Wings da kjæresten min har veldig lyst på den - og den vurderes kjøpt her i huset.

 3. Meitestang kan være:

  - vanlig haspelstang med lav kastevekt, så du får slengt ut de lette duppene

  - 20 meter seksjonsstang i karbon med påfølgende utstyr ( carp poles fra Drennan, Acolyte osv.)

  - par meter lang, toppknyttet grein, bambus-/ teleskopstang - som tidligere nevnt

  - stenger med kastevekt på opptil kiloet til dødmeite etter rovfisk

  - surfcasting rod til meite i saltvann over større avstander

   

  Konklusjon: haspelstang med lav kastevekt holder i massevis for pennedupper etc. Konsentrér deg heller om kunsten å rigge duppoppsett skikkelig etter arten du skal ha. Lett pennedupp med lightstick er etter min erfaring grei på ørreten i høstmørket, om kompisen som er med på telttur ikke er ivrig fisker og heller vil drikke øl med deg.

   

  Jeg er ikke ekspert på dette, så evnt. andre lesere står fritt til å korrigere meg.

 4. Andersdupp har jeg aldri helt skjønt, men mange som liker den. Synes den bråker.

  Glidende dupper har en liten ring, hull eller åpning igjennom hele kroppen hvor snøret glir fritt. Så har man krok og bly i én ende og over duppen har man en duppstopper. Duppstopperen skyves frem og tilbake etter behov. Blyloddene over kroken må plasseres strategisk. Ett stort splitthagl som plasserer duppen med rett høyde i vannet gir dårlig følelse, floker ved kast og unødvendige bevegelser på duppen. En serie små splitthagl er bedre. Dupper er et overraskende stort område, så anbefaler mye googling og youtube.

   

 5. Et øyeblikk siden, Fauxdinand skrev:

  Om det er " statisk" duppstang du tenker på så er jeg glad i teleskopstengene til Okuma. Da har man ferdig rigget og vektet dupp m/ snøre og krok winded på forhånd med seg.

  Forskjellige typer dupper som glir på snøret er også praktisk og man skal fiske lenger unna enn noen få meter.

   

  57484514_846705702341579_7035434813448257536_n.jpg

  Edit: svært glad i AnglingDirect.uk for innkjøp av meiteutstyr.

  • Thanks 1
 6. Om det er " statisk" duppstang du tenker på så er jeg glad i teleskopstengene til Okuma. Da har man ferdig rigget og vektet dupp m/ snøre og krok winded på forhånd med seg.

  Forskjellige typer dupper som glir på snøret er også praktisk og man skal fiske lenger unna enn noen få meter.

   

  57484514_846705702341579_7035434813448257536_n.jpg

 7. Den 24.11.2018 at 21.41, Hermansen skrev:

  Jeg har iallfall aldri følt jeg har trengt pulk :) Så det er ikke noe du trenger å få deg når du starter med isfiske :) Føler jeg klarer meg fint med en sekk + bor på skulderen når jeg forflytter meg. Og man trasker gjerne en bit når jeg fisker på store vann som feks Vansjø

  Jeg skaffa meg pulk etter en stund som isfisker. Enkle årsaken at jeg var lei av å børste av snø, dunke av is på alt av utstyr og pakke sekken på nytt når jeg skulle bytte fiskeplass. I tillegg blir sekk på ryggen mens jeg har på isfiskedressen min j*vlig varmt etter noen meter. Kjøpte den oransje paris-pulken og er innmari fornøyd. Den er lett og praktisk. Har den festet utenpå sekken ved gåing eller sykling ut at jeg merker spesielt mye til den ekstra vekten. Så er det bare å ta av seg sekken med pulksiden ned, feste stroppene i magebeltet og tusle innover. Beina pleier å være litt slitne etter sykling i variende snø og trafikksørpe, så er helt himmel med null vekt på ryggen når det skal traskes innover isen. Så rekker ryggen å tørke litt før man skifter til flytedressen.

 8. Marken min har stort sett overlevd verste hetebølgen. Jeg har ikke tilgang til " varmt" kjøleskap eller kjeller. Kun et hjørne av soverommet med litt kaldere gulv enn ellers. Hatt dem i en 8-9 liters, glasert krukke/ verandapotte ( noe fra plantasjen) - med lecakuler i bunnen, godt med fuktig jord toppet med halvråttent bladverk og med fiberduk som lokk for å dempe fordampning. Needless to say: plukker ut den marken jeg trenger før fisketur til en markboks.

 9. 21 timer siden, micimacko skrev:

  To spørsmål; 1.hvor tror vi gjørsen gyter i Gjersjøen (jeg antar ved Slora og ved utløp, evt mellom Kantorodden og sjøens eneste holme) og 2.er det lake der (60m dypt!)? 

  2.
  Nei, det går ikke lake i Gjersjøen, dessverre.

  Det var ørret der frem til ca 1950-tallet. Den har bukket under. Oppegård kommune vil ikke sette ut ørret på ny " for ikke å tilrettelegge for sportsfiske".

  Gjersjoenorret2.png

  Gjersjoenorret1.png

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.