Jump to content
Fiskersiden

Fauxdinand

Members
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

About Fauxdinand

 • Birthday 06/29/1989

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Oslo

Recent Profile Visitors

930 profile views

Fauxdinand's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

3

Reputation

 1. Sesongen er ikke igang, men noen som har erfaring med isfiske i Krøderfjorden?
 2. Noen som har noen info om dette vannet. Var der igår et par timer. 15 år gamle internettrykter nevner litt andre arter enn mort.
 3. Litt off topic, men å få teltplass på øya i seg selv når det er fint vær i helga kan være den største utfordringen. Dra tidlig. Har kun vært innom øya for å koke kaffe på en ukedag, for et par uker siden og da var det omtrent kø-system for å bruke den.
 4. Er vant til at pakkene fra dem er innom til fortolling i et par fine uker, men prisforskjellen er såpass stor på en del varer at det er relativt rimelig å handle hos dem. Vet ikke om jeg besvarte det du stusset på.
 5. Etter å ha bodd 10 min på sykkel unna Gjersjøen i 4 år, er det først de siste månedene hvor jeg har nok erfaring av det vannet der til at jeg kan dra dit og ordne meg et " knippe" abbor omtrent når jeg vil. I en størrelse om er fin å rense. Noen få odder som leverer gang på gang. Som Bonavar nevner; på isen og med båt er det et utrolig flott fiskevann.
 6. Beastmaster i to kastevektsklasser her. 3-14g og 7-21g. 3-14g-en har sørget for mye fin innlandsfisk. Tidligere innkjøpte stenger fra tider med mindre kunnskap og mangel på impulskontroll er blitt utlånsstenger til kompiser og kollegaer som er med på tur en gang i blant. " Denne har du råd til å knekke". Straks jeg hører at sena ryker på bunnapp tikker det inn vipps-forespørsel samme sekund. Ønsker, i likhet med trådstarter, litt feedback på Fenwick Wild Wings da kjæresten min har veldig lyst på den - og den vurderes kjøpt her i huset.
 7. Orker ikke å pakke sakene og sykle bomtur innover ved Østmarkskapellet via Grønmo. Hvordan er isstatusen ved f.eks: sølvdobla, rundvannet, langvannet eller trollvannet?
 8. Var på Trehørningen i helgen med mormyshkastikka. Isen er tjukkere enn lengden på isøsa.
 9. Meitestang kan være: - vanlig haspelstang med lav kastevekt, så du får slengt ut de lette duppene - 20 meter seksjonsstang i karbon med påfølgende utstyr ( carp poles fra Drennan, Acolyte osv.) - par meter lang, toppknyttet grein, bambus-/ teleskopstang - som tidligere nevnt - stenger med kastevekt på opptil kiloet til dødmeite etter rovfisk - surfcasting rod til meite i saltvann over større avstander Konklusjon: haspelstang med lav kastevekt holder i massevis for pennedupper etc. Konsentrér deg heller om kunsten å rigge duppoppsett skikkelig etter arten du skal ha. Lett pennedupp med lightstick er etter min erfaring grei på ørreten i høstmørket, om kompisen som er med på telttur ikke er ivrig fisker og heller vil drikke øl med deg. Jeg er ikke ekspert på dette, så evnt. andre lesere står fritt til å korrigere meg.
 10. Andersdupp har jeg aldri helt skjønt, men mange som liker den. Synes den bråker. Glidende dupper har en liten ring, hull eller åpning igjennom hele kroppen hvor snøret glir fritt. Så har man krok og bly i én ende og over duppen har man en duppstopper. Duppstopperen skyves frem og tilbake etter behov. Blyloddene over kroken må plasseres strategisk. Ett stort splitthagl som plasserer duppen med rett høyde i vannet gir dårlig følelse, floker ved kast og unødvendige bevegelser på duppen. En serie små splitthagl er bedre. Dupper er et overraskende stort område, så anbefaler mye googling og youtube.
 11. Edit: svært glad i AnglingDirect.uk for innkjøp av meiteutstyr.
 12. Om det er " statisk" duppstang du tenker på så er jeg glad i teleskopstengene til Okuma. Da har man ferdig rigget og vektet dupp m/ snøre og krok winded på forhånd med seg. Forskjellige typer dupper som glir på snøret er også praktisk og man skal fiske lenger unna enn noen få meter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.