cosworthkim

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

1 Follower

About cosworthkim

 • Rank
  Nytt medlem

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg er litt interessert i og vite hvordan dere forholder dere til deres moderne båtmotorer ? (påhengere) Jeg har nå vært i bilbransjen i x antall år og har tilhørende erfaring derfra, båtbransjen er mer en gråsone. Jeg kjøpte ifjor en Linder 460 med Suzuki DF50 ny, garantier og alt tilsier at servicer skal taes på ett autorisert verksted etc. for at dette skal gjelde og det har jeg ingen problemer med å verken forstå eller utføre. Problemet mitt dukket opp når jeg ringte forhandler og spurte om prisen på en førstegangs service da motoren har gått kanskje 7-8 timer. Vi er ganske nære 5 sifret, da stiller jeg meg jo spørsmål vedrørende verdien i servicen, har jeg service på denne hvert år i x antall år kan jeg kjøpe en helt ny motor, her antar jeg at jeg klarer dette helt elegant selv uten nevneverdig dårligere utførelse enn verksted. Samtidig dukker problemstillingen opp da jeg ved en full sommers bruk glatt overstiger leverandørens anbefalinger til intervaller og vil derfor trenge 2 servicer i året. Hva gjør dere som er i samme "garanti posisjon" ? Og hva betaler dere som kjører andre merker for servicene deres ?
 2. Det var ihvertfall min definisjon på ett grundig svar Erik Takk så mye !
 3. Hei, Jeg tenkte og høre litt hvordan dere velger og vinterkonservere deres båter / motorer ? Dette har for meg tidligere vært uproblematisk da jeg har hatt forholdsvis små båter og bærbare motorer, men av helsemessige årsaker så velger jeg rett og slett og ikke prøve og løfte min suzuki df50 Jeg har tidligere oppbevart båtene i carport som kan lukkes så det ikke kommer inn snø, etc. Mitt spørsmål er frost, hva gjør dere for og være sikre på at ikke motorene deres fryser ? Hvordan blir man sikker på at den er helt tom for vann ?
 4. Jeg har nå fått montert elmotoren min og etter og ha fisket fra båt i 7 år uten dette er det bare en ting og si, hvordan i all verden har jeg klart og gå glipp av ett så fantastisk produkt tidligere ? Kommer tilbake med bilder av montering senere. Det eneste som skal løses opp i er og flytte det ene batteriet til den andre oppbevaringskassen for og få litt bedre balanse i båten, tydeligvis ikke nok vekt i styrekonsollen til og kompensere for 2 batterier.
 5. Innlegget over var for øvrig ment som en spøk Fikk forrige uke en mail fra forhandler hvor de anså saken som henlagt siden jeg ikke så meg villig til og komme med båten til dem og prøve deres produkter. Saken er nå avsluttet for min del og mitt neste båtkjøp eller tilbehør blir gjort hos en annen forhandler..
 6. Jeg kan informere om at det definitivt ikke er samme forhandler. Forhandleren av ekkoloddet som har utvist den utmerkede servicen er villmarksbutikken. Jeg syns det høres merkelig ut Erik, for denne forhandleren hadde faktisk aldri hatt en eneste reklamasjon eller klage rettet mot ekkolodd, verken sine produkter eller montering. Ifølge det jeg antar er daglig leder. Men bra saken ble løst for dere !
 7. OPPDATERING: Jeg ønsker og komme med en liten oppdatering og en ros der ros er fortjent. Jeg har kommunisert endel med leverandøren av ekkoloddet, forsåvidt kun positive og løsningsorienterte. Til slutt visste ikke lenger noen hva vi skulle gjøre, jeg ble derfor tilbudt og bytte min hook2 mot en elite TI med totalscan svinger for 200,- mellomlegg. (frakt) Og sanne min tid for en forskjell det ble, nå har jeg ikke problemer eller utydeligheter før båten er i plan og da er jo svingeren nesten ute av vannet så det er helt OK. Nå ser jeg kun frem til og få noen flere timer på vannet og teste mer, men all ros til LOWRANCE i denne saken !
 8. Motoren har sin egen batteribank så det er ikke noe problem. Ja pratet om giveren bak, fikk montert motoren idag og lagt ferdig alt av strøm så da gjenstår bare det viktigste, testen ! Men utrolig lang stamme på den, hadde klart meg med godt under halvparten på min båt, uten at det har spesiell betydning.
 9. Hei, Jeg gikk til innkjøp av en motorguide xi3 24v som jeg skal montere på min linder 460 arkip. Jeg har slitt endel med forstyrrelser på ekkoloddet mitt som jeg fortsatt ikke er helt kvitt, mine tanker rundt montering av denne motoren faller derfor med at første pri må være og montere denne motoren på motsatt side av der svingeren er monterert. Hvor mye turbulens skaper egentlig disse motorene ? Mtp vekt er det mest hensiktsmessig og montere den på høyre side, men mtp ekkolodd er venstre montering mest hensiktsmessig. Jeg ønsker gjerne litt innspill og tanker rundt dette, ikke bare for og løse ett problem men fordi jeg er nysgjerrig.
 10. Takk for supre svar ! Jeg pratet med Grefstad havfiske og han hadde dessverre ikke noe ledig for oss neste uke, noe som selvsagt er forståelig på så kort frist. Båten vi har er en linder 460 og utstyr har vi selv bortsett fra tackler og agn, så noe sjø takler vi så lenge ørepluggene er med Vi har egentlig litt utelukket guidet tur da dette ser veldig vanskelig ut på så kort frist samt at prisen på det ene stedet jeg fant gjorde seg at jeg måtte betale for 7 personer selv om vi bare var to så han fikk dekket sine kostnader. Så pr nå er status at vi ser etter ett sted og enten leie en hytte, eller sove i telt i nærheten av ett fornuftig sted med en båtrampe, skrik ut om dere har forslag spisset mot dette. Tenkt meg en tur til villmarksbutikken i løpet av uken og forberede fiskevesken litt på annen type fiske. Jeg skal legge ut en rapport etter turen, kanskje det kan hjelpe noen andre som lurer på det samme !
 11. Hei, Vi er ett par fra Østlandet som ønsker og ta en tur i ferien vår for og prøve oss på havfiske ett sted langs vårt langstrakte land. Vi er habile ferskvannsfiskere men rimelig grønne på havfiske, vi tar derfor imot alle tips med takk. Kravene våre er ikke mange annet enn at det bør være mulig og overnatte innen rimelig nærhet til havet, vi har egen båt dersom dette er mest hensiktsmessig, men kan selvsagt leie en båt dersom det er det lureste ift hvor vi skal etc. Noen kjappe google søk sier selvsagt sørøya men tittet litt på priser for båtleie ++ og det blir veldig fort veldig dyrt. Ønsket vårt med turen er og få oppleve havfiske for hva det er, med tanke på at fruen skal være med så må det også hensyntas at kvantitet kanskje må trumfe kvalitet i denne omgang uten at vi skal glemme det helt. Vi har ikke satt noen grense på hvor langt vi skal eller ikke skal dra, så da er det bare og fyre løs !
 12. Hei igjen, Etter veldig mye frem og tilbake, eller, enveis var det vel mest så ble konklusjonen at jeg fikk gjøre "hva ***** jeg ville" og at hvis jeg vil nå frem i denne saken så må jeg gå videre, noe som nesten frister kun basert på oppførselen jeg møtte i denne saken. Disse båtene er solgt i 12 år og butikken hadde aldri hørt om ett eneste lignende problem, men de brukte kvalitetsprodukter fra garmin og kunne dessverre ikke svare for hva lowrance leverte. Men jeg ble tilbudt og komme ned og kjøpe en garmin (uten rabatter selvsagt) og var da garantert problemfri bruk med samme svingerposisjon. Så her må jeg gjøre en vurdering fremover, jeg har hvertfall inntil videre bestemt meg for og avvente og flytte festet til jeg har bestemt meg for hva jeg skal gjøre i denne saken. Tusen takk for hjelpen !
 13. Hei Erik, Vi får rett og slett forsøke og gjøre det beste ut av en vanskelig situasjon. Kunne du gitt meg en pekepinn på hvor giveren skal monteres ? om den skal på høyre siden av listen for og komme lenger unna motor eller noen cm til venstre for og komme godt i mellom listene ? Har du ett tips til en alternativ svinger ? OPPDATERING: Fikk tilbakemelding fra forhandleren at disse festene er montert fra linder fabrikken på denne måten på min båt og alle andre båter de har på lager så dette var ikke grunn til reklamasjon, fikk beskjed om og vinkle svingeren mer ned.