Jump to content
Fiskersiden

HK75

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

HK75's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Vi skal ha oss en fiske ferie nå i slutten av juni i området rundt Karihavet, og vi har tilgjengelig en 14 foter med 10 hesters motor. Noen råd og tips til greie fiskeplasser ved bruk av båt og fra land? Vi har med oss et barn på 6 år, så det viktigste er ikke nødvendigvis kun de aller største fiskene, men at det biter ofte nok til at en seks åring ikke syntes det blir kjedelig....
 2. Heisann. Om du ikke har tatt turen over Sotra broen ennå, så vil jeg anbefale deg å legge turen over en dag du har tid. Gjerne om dette klaffer med noen timer før høyvann (og attpåtil på morgenkvist). Du er tilnærmet garantert å få fisk under Rongesundet bro, har ennå til gode å gå tomhendt derfra. Der er P plass på høyre side av hovedveien rett før broen (når du kommer fra byn). Du bør ha med deg sluk på 60 gram eller mer pga til tider sterk strøm. Siste fisketuren min der gav i snitt 1 makrell pr 4 minutt (brukte kun sluk - halve morroen er jo selve fiskingen - kjipt å sause opp en haug med fisk kjapt og effektivt på hekle når man er på fisketur for turen og opplevelsen sin del), ble plenty nok grei fangst på de 4 timene jeg stod der :-)
 3. Har en Penn 560 Slammer som jeg skulle hatt en ny kaste stang til. Bruksområde er å stå på land og kaste ut i sjø og fjord. Bør kunne ta sluk på 60gr ++ pga mye fiske gjøres i områder med sterk strøm. Bruker kun mono. Noen forslag til grei stang?
 4. Har ikke noen motforestillinger til billige fiskesett som fungerer. Omstendighetene vil ha det til at det jeg har benyttet meg av siste to-tre månedene er et billigsett (Fladen 20-60gr) fra en lokal coop butikk. Utstyret jeg en gang hadde ble liggende på en hytte hvor det dessverre ble benyttet av andre som ikke var helt hyggelige mot det. Så når interessen grep fatt i guttungen i sommer for å prøve å fiske så var det bare å raske med seg noe i farten. For egen del var det mange år siden jeg gadd å fiske, mistet rett og slett interessen for det. På den første fisketuren vår, som var i båt, hadde guttungen med seg noe som han hadde fått en tid tilbake og som nå viste seg å være skikkelig skitt utstyr. Enden på fisketuren ble at jeg måtte holde fiskestangen min mens han sveivet på snellen, for utstyret han hadde fått var bare rein fortvilelse (dette var noe han hadde før det nevnte sølvkroken settet). Så nå står nytt og mer egnet utstyr til poden på første plass. For mitt vedkommende har jo interessen blitt vekket til live igjen. I årevis har jeg jo fått høre fra madammen at jeg aldri klarer å ønske meg noe til jul, men i år har hun fått noen tips...så får vi se om hun syntes det var bedre når lommeboken skal åpnes. Tilbake til billigsettet mitt, så har det sammen med herring jig noen fiskeliv på samvittigheten disse månedene. Siste 4 fisketurene har det tatt opp et 50 talls store makrell, hestemakrell, små paler, små torsk og lyr, samt 5-6 lyr av grei middags størrelse og en akkar. Små fisk som ikke er kroket stygt slippes konsekvent ut igjen, samme var for akkaren.
 5. Tror nok vi lander på en slik shimano stang, og med en cardinal stx 40, alternativt sx40. Da skulle vi ende på under 400gr for tom snelle og stang. Disse snellene holder vel ca 130 meter med 0,35 mono. Da lander vi også på en hyggelig pris på noe som i barnehender kan få litt hard medfart.
 6. Jeg er forberedt på at et oppsett til ham kommer til å lande på mer enn hva er slikt billigsett koster. Tror fiskesnøret han bruker (sufix duraflex 0,35mm) og slukene som havet har spist har kostet mange ganger mer enn sølvkroken settet. Men det er verdt det når man hører gleden og spenning i stemmen hans når det biter på kroken. Selv så hadde jeg foreldre som aldri hadde interesse for eller som tok meg med på fisking. Egne fiskeminner fra barndommen er fra noen få utedager på leirskole/feriekolloni på 80 tallet på Skjærgardsheimen utenfor Bergen. Så den gleden han viser og har ønsker jeg å bygge oppunder.
 7. Jeg kjøper svært gjerne fiskestang/fiskesett til ham som ikke er et barnesett. Kvaliteten på disse billigste, er jo så som så. Den han fikk i sommer er allerede begynt å ramle fra hverandre (innmaten i ringene er sikkert festet med skolelim eller tyggis...)
 8. Tror ikke guttungen hadde klagd på fargen. Han er eneste gutten på avdelingen hans i barnehagen, så rosa er så langt innenfor som det går an. Han ba tanten sin spesifikt om at ønsket seg en rosa strikkegenser til jul. Så langt har han kun trent på å kaste med sluk opptil 10-15gr. Den åpne haspelen hans har han fått dreisen på. Når det gjelder stang for tyngre sluk er dette pga det ene området vi har fisket på (og hvor han har dradd opp x antall 40cm+ makrell på siste fisketur) hvor der er størst sannsynlighet for å få fisk, er til dels sterke vannstrømninger. Man kan gjerne bruke 20gr og være heldig, men da er man svært begrenset på når/om man kan fiske der med hans utstyr. Jeg har brukt 40gr på stangen hans, men det er vel over tid å be om trøbbel (krisestemning) hvis stangtuppen brekker. På slukvekter over 20gr så hjelper jeg ham med å kaste slik at han ikke kommer for nært land og setter seg fast.
 9. Den abu saken er vel opptil 20gr sluk? Er ideelt sett ute etter noe som han kan ha 40gr eller større på uten at stang/snelle blir for tungt for ham.
 10. Har en femåring hjemme som har blitt bitt av fiske basillen. Ut på sommeren fikk han et av disse gul/grønne Sølvkroken junior fiske settene, og han har allerede kommet så smått i gang med å kaste selv også. Stedet han har hatt mest fiskelykke på er i et sund hvor der til tider er sterke strømninger. Selv bruker jeg 40-60gr sluk når vi er der, men dette er i tyngste laget for stangen hans, og min fiskestang er for tung å holde for ham. Finnes der noe fiskesett eller løs stang/snelle med vettug egenvekt på som en liten krabat kan håndtere med "jeg kan selv" innstilling? Bør kunne kaste med sluk opptil 40gr, eller gjerne litt mer.
 11. Skal på hyttetur i Vats området i Ål, og tenkte å ta med guttungen på fiske i Vatsvatnet (løse fiskekort via inatur). Noen som har tips til greie utgangspunkt fra land? Får muligens tilgang til en båt, om ting klaffer.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.