Jump to content
Fiskersiden

Torskemannen

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torskemannen's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Jeg har stort sett fisket med sluk hele livet, men tenkte å prøve ut noen spinnere på grunnere vann/områder i skogen og på fjellet. Er det noen som har noen gode tips? Er det samme fargevalg (rød/kobber) som gjelder her som på sluk? Har liten erfaring når det kommer til spinnere. Regner man bare sveiver med samme gange uten noe rykking?
 2. Usikker på hvor jeg skulle plassere topicen, men tar sjansen på at jeg kan poste her selv om det ikke handler om sluk. Faktum er at jeg er godt skodd når det kommer til sluker, men jeg har nesten ingen spinnere. Spinnere er veldig greit å ha i grunnere vann, grumsete vann, bekker, elver, kulper og osv. Men er egentlig litt grønn når det kommer til spinnere. Er det samme prinsipp her som for sluk? (Blanke farger ved klare vann/sollys osv). Og hva foretrekker dere av Panter Martin, Vibrax, Abu (disse kaster vel ganske langt), Sølvkroken og Mepps? Hver av disse merkene har jo sin egen utforming på spinneren. Er flue på kroken bare en gimmick, eller har dette noe for seg? Kaster de 9-grams spinnerne langt? Kunne vært artig å prøvd på fjellet. Skal hovedsaklig fiskes etter ørret (både til skogs og fjells).
 3. Hvor er det du pleier å fiske? Jeg har aldri snakket med noen som har fått noe annet enn flyndre, sjøørret og makrell fra områdene rundt Bygdøy. Nå fisker ikke jeg etter flyndre, men har prøvd etter sjøørret uten å få noe, men kanskje jeg er for sent ute.
 4. Fra land eller båt? Jeg fisker bare fra land.
 5. Jeg har ofte fisket fra rundt 23 om kvelden til 2-3 om natta pga båttrafikk, men kanskje jeg skulle prøvd tidlig om morgen hvis jeg klarer å komme meg avgårde så tidlig.
 6. Jeg har vært noen turer rundt Bygdøy i år, og var en del ute der forrige sommer også. Hittil i år har jeg ikke fått et eneste napp, og i fjor var det også helt fullstendig dødt, med unntak av noen makrellstimer. Men med en gang stimen er borte, så er det helt dødt. Er det i det hele tatt noen vits å fiske i indre Oslofjord lengre?
 7. Er bare litt kosmetisk rust på krokene, de er fortsatt skarpe og solide (kan bøyes uten at de knekker). Ville dere allikevel byttet?
 8. Jeg har noen sluker som har sett bedre dager, og har samlet litt rust. Er det noen som vet om dette vil påvirke ørreten? Ørreten er jo kjent for å være kresen.
 9. Disse er visst helt like Kjøpte Sahara da mange anbefaler denne. Så bruker jeg pengene på mer utstyr.
 10. Skal prøve å ta båten ut engang, men er jo litt ulempe med båt når jeg skal fiske på kvelden. Regner med at båten slutter å gå på et tidspunkt.
 11. Hvor var det du stod? Var på Bygdøy jeg også men det var folk på omtrent hver odde fra frognerkilen til paradisbukta. Fant en plass som er akkurat i sunder det båtene kjører inn til frongerkilen, men er jo småirriterende å ha båter som kjører forbi støtt og stadig. Fikk 2 små makreller og et større napp som jeg ikke fikk dratt iland. Disse fikk jeg samtidig omtrent på hvert kast, så mistenker at det var en stim der akkurat da. Bortsett fra det så var det helt dødt.
 12. Sitter og vurdere å kjøpe en ny og lettere snelle også. Ser skittfiske har tilbud på både Shimano Nexave https://www.skittfiske.no/shimano/157675/shimano-nexave-1000-fd og Shimano Sahara FI https://www.skittfiske.no/shimano/184810/shimano-sahara-1000-fi Noen formening om hvilke av disse som er best?
 13. Nei, det er kanskje ikke så viktig. Jeg får sjeldent noe fisk på over kiloen, så da trenger jeg kanskje ikke beasten?
 14. Sitter og skal kjøpe ny stang, men litt usikker på hva jeg ska gå for av beastmaster eller forcemaster. Er det verdt å bruke dobbelt å mye penger for å kjøpe beastmaster (1399,-) kontra forcemaster (715,-)? Selv om det virker litt digg med beastmaster sin 5-delte stang kontra forcemaster sin 3-delte.
 15. Da høres det ut som det hvert fall er noe fisk å få. Vet du hvordan fiske er fra Bygdøy?
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.