Drømmefisken

- Vinn drømmereise til Alaska for to i Norges nye landsdekkende fiskekonkurranse! Premier for over 500.000 skal deles ut.

DU kan enkelt delta, uansett hvor i landet du bor og hvor mye du fisker. Månedlig premiering. Les mer her; https://goo.gl/3zSMUq 

Lettere Påvirket

Medlemmer
 • Innholdsteller

  8
 • Ble medlem

 • Besøkte siden sist

Mottatte likerpoeng

1 Neutral

Om Lettere Påvirket

 • Rang
  Nytt medlem

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Hovedsaklig ørretfiske, fortrinnsvis med UL-utstyr + litt matauk fra sjøen :)

Nylige profilbesøk

17 profilvisninger
 1. Lettere Påvirket

  Sølvkroken Dragon Fly

  Er disse utgått fra produksjon nå? Bortsett fra ett par stykker jeg fant på en outlet butikk så finner jeg ikke disse for salg noen steder.
 2. Lettere Påvirket

  Hva er erfaringsmessig det beste å fiske etter ørret med?

  Uten tvil meitemark. Bunnmeite eller dupp, alt etter forholdene.
 3. Lettere Påvirket

  Vil prøve litt forsjellig etter øreten

  Eneste ålen jeg har fått tok jeg på mark og dupp i ett vann i Trøndelag for mange år siden. Sovnet ved bredden og voknet til en liten slimete tass som hadde svelget hele greia så grundig at kroken nærmest var på vei ut andre enden. Syns det er artigst å fiske med sluk, og tar frem marken bare hvis jeg ikke får noe på det, eller vil ha en kaffepause. Er bortimot garantert fangst på mark om en er litt tålmodig.
 4. Lettere Påvirket

  Ny pers med kinaræl :-D

  Kjempefin fisk, gratulerer med ny pers! Artig å se at du lykkes med "kinarælet". Har vurdert å prøve ut dette selv men er litt skeptisk på multiplikator utstyr med påfølgende backlash-mareritt. Kanskje neste sesong..
 5. Lettere Påvirket

  Ultralett snelle

  Den Okuma snella er bare 170 gram så skal en ha lettere Shimano sneller må en vel gå for En Stradic CI4+ 1000 på 160 gram, eller en Soare CI4+ 500 på 140 gram. Sistnevnte må bestilles fra Japan da denne serien ikke er tilgjengelig her. Begge disse er (mye) dyrere enn Okuma snella. Shimano 500 sneller som er tilgjengelige i norge er faktisk noen gram tyngre, f.eks. Symetre 500 - 173 gram, Sahara 500 176 gram.
 6. Lettere Påvirket

  Vil prøve litt forsjellig etter øreten

  Tja, var på fjellet i juli med en kompis som sverger til spinner og mener det er det eneste som funker på ørret. Jeg fikk vel ca. 25 fisk iløpet av helga på et lite utvalg av sluker, en liten wobbler, og litt bunnmeite med mark. Kompisen min kastet spinnere til krampa tok han, og hadde ikke så mye som ett napp. Har prøvd litt jigging men ikke fått noe på det enda. Det som fungerer aller best og nesten kommer med fangstgaranti er jo meitemark. Mange måter å rigge det på for både aktivt og passivt fiske.
 7. Lettere Påvirket

  Stangholdere til fiske fra land

  Biltema har noen sammenleggbare, enkle stangholdere: https://www.biltema.no/fritid/fiske/fiskestenger/stangholder-2000035770 Vet ikke om jeg vil anbefale denne typen siden en liten tass på 170 gram klarte å dra hele stanga ut i vannet før jeg rakk å reagere nå på lørdag
 8. Lettere Påvirket

  Kaste lette sluker med lavprofil multiplikator?

  Nå har jeg ikke prøvd denne Berkley stanga, så ta mine ord med en klype salt, men syns 2-10 grams stang blir litt for kraftige saker for UL fiske. Gikk nylig til innkjøp av haspelutstyr for tilsvarende fiske selv, siden skitt fiske har tilbud på både stenger og sneller for tiden, og har nå en Pezon & Michel Sting Rod 180cm 0,5-3,5 gram + Shimano Nexave 1000FD snelle for ca. samme prisen. (kanskje litt off-topic det her siden Volum ikke liker haspel, men... Takk Rubjo for veldig fine innlegg i denne tråden! Fikk lyst til å prøve meg på Kina-oppsett nå, for å se om multiplikator og triggerstang kan være noe for meg. Aldri brukt annet enn haspel bortsett fra noen kast med lånt utstyr. Tror nok jeg ville valgt (mye) tynnere sene. Selv har jeg brukt 0,16 og 0, 18 mono (Sufix selvfølgelig), og har begynnt så vidt å teste nanofil (Berkley, men Sufix Nanobraid skal også testes!). Når det gjelder Toby så er jeg enig i at det er en veldig bra sluk i vekten 10g og oppover. Problemet med 7g utgaven er at den er like stor som den i 10g, forskjellen er at den er tynnere, og dermed har større overflate i forhold til vekten. Jeg kaster langt og godt med 10 grams Toby, og ble litt skuffet da jeg kjøpte noen på 7g og fant ut at det var omtrent som å kaste med en spinner. Med riktig utstyr regner jeg med at du vil kaste mye lengre med f.eks. en 4g Spesial eller 4g Møreungen.