Gå til innhold
Fiskersiden

Lettere Påvirket

Medlemmer
  • Innholdsteller

    14
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

  • Days Won

    1

Innlegg skrevet av Lettere Påvirket

  1. Den 22.9.2018 at 21.46, TT skrev:

    Vind er jo gull for harvefisket!

    Jo da, litt vind er bra. Men ekstremt mye vind + skikkelig høytrykksspyling med regn setter en liten demper på både kosen og muligheten til i det hele tatt å få kasta ut agnet.

    20 timer siden, Gjeddekake skrev:

    Satser i likhet med deg på fisking til neste helg

    Skitt fiske! Neste helg blir det fjelltur UANSETT VÆR!! hehehe.. 

    • Like 1
  2. Prøv aktivt markfiske. Dette kan du fint gjøre med ultralett utstyr, med ett lite lodd enten en bit foran kroken eller paternostertakkel. Men bare prøv dette hvis du vil ha mye moro og mye fisk, hvis du liker best å kaste og kaste til arma dovner uten napp så er spinner og sluk bedre ;)

     

  3. Den 17.8.2018 at 0.38, Rubjo skrev:

    Eneste jeg noensinne har fått på meitemark er ål....

    Eneste ålen jeg har fått tok jeg på mark og dupp i ett vann i Trøndelag for mange år siden. Sovnet ved bredden og voknet til en liten slimete tass som hadde svelget hele greia så grundig at kroken nærmest var på vei ut andre enden.

    Syns det er artigst å fiske med sluk, og tar frem marken bare hvis jeg ikke får noe på det, eller vil ha en kaffepause. Er bortimot garantert fangst på mark om en er litt tålmodig.

  4. Den 16.8.2018 at 17.51, Arctic1827 skrev:

    Vil tro at ei 1000 snelle vil virke tung på stanga du har bestilt. Okumasnella har jeg dessverre ingen formening om.

    Velger du Shimano så velg noe bedre en de aller billigste modellene, selv om de er litt tyngre.

    Den Okuma snella er bare 170 gram så skal en ha lettere Shimano sneller må en vel gå for En Stradic CI4+ 1000 på 160 gram, eller en Soare CI4+ 500 på 140 gram. Sistnevnte må bestilles fra Japan da denne serien ikke er tilgjengelig her. Begge disse er (mye) dyrere enn Okuma snella. Shimano 500 sneller som er tilgjengelige i norge er faktisk noen gram tyngre, f.eks. Symetre 500 - 173 gram, Sahara 500 176 gram.

  5. Tja, var på fjellet i juli med en kompis som sverger til spinner og mener det er det eneste som funker på ørret. Jeg fikk vel ca. 25 fisk iløpet av helga på et lite utvalg av sluker, en liten wobbler, og litt bunnmeite med mark. Kompisen min kastet spinnere til krampa tok han, og hadde ikke så mye som ett napp.

    Har prøvd litt jigging men ikke fått noe på det enda. Det som fungerer aller best og nesten kommer med fangstgaranti er jo meitemark. Mange måter å rigge det på for både aktivt og passivt fiske.

  6. Den 9.8.2018 at 7.32, Rubjo skrev:

    Rimelig haspelpakke...
    Shimano Catana 1000 FC snelle + Berkely Lightniing 5'6 2-10 gram: Ca 1100 kr fra skitt fiske

    Nå har jeg ikke prøvd denne Berkley stanga, så ta mine ord med en klype salt, men syns 2-10 grams stang blir litt for kraftige saker for UL fiske. Gikk nylig til innkjøp av haspelutstyr for tilsvarende fiske selv, siden skitt fiske har tilbud på både stenger og sneller for tiden, og har nå en Pezon & Michel Sting Rod 180cm 0,5-3,5 gram + Shimano Nexave 1000FD snelle for ca. samme prisen. (kanskje litt off-topic det her siden Volum ikke liker haspel, men... :)

    Takk Rubjo for veldig fine innlegg i denne tråden! Fikk lyst til å prøve meg på Kina-oppsett nå, for å se om multiplikator og triggerstang kan være noe for meg. Aldri brukt annet enn haspel bortsett fra noen kast med lånt utstyr.

    Den 8.6.2018 at 19.15, Volum skrev:

    Hvordan er det å spole på foreksemel 0,20/25 sene (Sufix selvfølgelig) og kaste la oss si en Toby på 7g (fordi det er verdens beste sluk) eller en Sølvkroken Spesial Classic på 4g. Er det i hele tatt mulig?

    Tror nok jeg ville valgt (mye) tynnere sene. Selv har jeg brukt 0,16 og 0, 18 mono (Sufix selvfølgelig), og har begynnt så vidt å teste nanofil (Berkley, men Sufix Nanobraid skal også testes!).

    Når det gjelder Toby så er jeg enig i at det er en veldig bra sluk i vekten 10g og oppover. Problemet med 7g utgaven er at den er like stor som den i 10g, forskjellen er at den er tynnere, og dermed har større overflate i forhold til vekten. Jeg kaster langt og godt med 10 grams Toby, og ble litt skuffet da jeg kjøpte noen på 7g og fant ut at det var omtrent som å kaste med en spinner. Med riktig utstyr regner jeg med at du vil kaste mye lengre med f.eks. en 4g Spesial eller 4g Møreungen.

×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.