Jump to content
Fiskersiden

orjanes

Members
 • Posts

  16
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Odda, Hardangerfjorden
 • Interesser
  Havfiske

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

orjanes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Fisket store mengder makrell i Bjørnafjorden helgen som var, kunne se stimene under båten. Bet godt også, gøy å fiske med harpe når det er sånn. Mye makrell å få i hardangerfjorden nå også.
 2. Hei! Jeg bur i Odda og fisker i fjorden veldig mye. Jeg vil si det går helt fint å ete fisken i fjorden, i hvert fall makrell, lyr, og sei som er vandrefisker. Det jeg kanskje ville holdt meg unna er bunnfisk som torsk og lange, men selv eter jeg det om jeg får det på kroken. Smelteverket som er ute på den lille halvøyen produserer Zink, og i produksjonen av Zink får man svovelsyre som et biprodukt. Frem til rundt 1960-1970 ble svovelsyre dumpet rett i sjøen, men dette utslippet har opphørt fullstendig da det enten selges eller brukes til andre formål. (I 1970 ble det bygget en annen fabrikk på samme område som bruker svovelsyren til produksjon av Aluminiumsfluorid. Her jobber jeg) Svovelsyren inneholder kvikksølv og andre tungmetaller. I tillegg har ikke bedriften lovt å slippe ut nesten noe som helst lenger da Norges miljødirektorat har kommet med svært strenge lover eller licenser på utslipp. Fisken er blitt mye bedre i fjorden, men det ligger fortsatt mye bunnslam igjen fra gammelt av spesielt helt innerst i fjorden og det er derfor ikke anbefalt å spise fisken her. Derfor holder folk seg unna torsk, brosme, lange, krabber og blåskjell. Alt som lever på bunn. Men fisk som holder seg i øvre vannlag vil jeg påstå går helt fint å spise. Det er opp til hver enkelt. Visst ikke kan jeg anbefale å kjøre gjennom Folgefonnstunnellen og fiske. Det tar 10 minutter og kjøre gjennom tunnellen og på andre siden er det veldig bra fiske, kanskje også noen fine plasser å campe. Hoppas ni står ut med norsken
 3. Nei, hadde takkelet slik du forteller det skal være. Er toppringen sin feil trur eg, må ha vert ødelagt før jeg fikk den. Postet bilder over.
 4. Fant ut av det. Lagde ikke takkelet med braiden, den var tjukk mono. Det er rett og slett toppringen som må ha fått seg en smekk i posten, for den er ødelagt og stanga derfor ubrukelig. I tillegg til det jeg tipper dårlig kvalitets snøre så endte det ikke bra. Vet ikke om dere ser det så godt, men kjenner ihvertfall hakket veldig godt.
 5. Denne uken kjøpte jeg meg nytt flunkende nytt havfiskeutstyr. En Shimano Beastmaster AX Boat Slim 30-50lbs med Penn Fathom 30LD 2-speed og til slutt men ikke minst 1200 meter med Maxximus Yellow PE Braid 0.28mm som var på salg. Gikk og gledet meg hele uken til jeg skulle på hytta og prøve mitt nye havfiskeutstyr, men den gleden ble istedenfor kortvarig og røvet fra meg på brutalt vis hele TO ganger. I dag hev jeg meg ut på sjøen i en desperat jakt etter storfisken. I enden av snøret hadde jeg en klassisk 400 grams svenskepilk med to legendariske gummimakker som oppheng, helt ny og flott swivel med knuter så sterke at ikke en gang guds hender hadde klart å slite av snøret. Men SÅ, idet jeg har fått slukene uti sjøen og rundt en meter under havoverflaten så sliter snøret!! En ekstrem sterk line mot slitasje og UV lys som er produsert i 100% polyetenfiber sliter som om en eller annen antifisker sitter på andre siden av fjorden med et skarpskyttergevær og skyter den rett av. Jaja tenker jeg, det er nok min feil. Jeg reiser tilbake på land for å hente mer utstyr, gjør fiskestangen klar igjen og reiser utpå. Humøret er fortsatt på topp. Jeg ofrer litt tid og fisker et par flotte makreller som jeg kan bruke til agn på de nye slukene. SÅ, i det jeg skal til å prøve fiskelykken nok en gang, så sliter linen. IGJEN! Slukene er nesten helt oppe med båten, ikke sitter jeg fast i noe, ikke har jeg blåhval på kroken, den bare sliter rett av omtrent 5-10 cm over swivelen. Hva i alle dager er dette for et snøre? Er det tvinnet av hårstråene til tusen spedbarn? Fire hundre kroner i sluker på havets bunn. Reserveslukene på havets bunn. Lørdag. Stengte butikker. Humøret på bunn. Tomme mager som satt hjemme og ventet på at barnebarnet skulle komme hjem med middag, men som nå må legge seg sultne og bare syntes synd på barnebarnet som fikk dagen ødelagt av Maxximus Yellow PE Braid. Kan det være noe med snøret eller eg jeg bare en uforskyldt dårlig fisker?
 6. Noen erfaringer med dette merket? https://www.komplett.no/product/1087316/hjem-fritid/sportsutstyr/utendoersaktiviteter/fisking/fiskesnoerer-og-fortommer/maxximus-yellow-pe-braid-1200m-035mm#
 7. Ja, det blir spennende. Hva er egentlig forskjellen på de to? Fordelen ved å velge Fathom 2 Speed som er en klasse dyrere foran Penn Squall. Hvor tjukt snøre fisker du? Nå bestilte jeg 0,28mm. Noen erfaring med å bestille fra ebay?
 8. Hva mente du egentlig med "legger du 100 meter 0,40 mono av billigste sort og en 500 meter med j-braid 0,28 så" Knytter man sammen sener? Hvordan setter man det opp? Har man mono innerst så spinner ikke snøret på spolen? Beklager jeg er helt ny på det her. Skal kikke litt på youtube hvordan selvfølgelig men ville bare spørre Nå har jeg bestilt beastmaster ax slim 30-50 og Penn Fathom 2 speed LD størrelse 30,
 9. Blir nok flere stenger i forskjellige størrelser ja. 300 meter er sikkert mer enn bra nok det for mitt formål. Vi får se hvilken snelle eg lander på, blir nok det jeg får mest av for pengene for Tusen takk for tips!
 10. Kanskje eg heller skal prøve meg på Beastmaster AX slim 20-30 slim da. Ser at jeg akkurat gikk glipp av Penn Fathom 2 speed lever drag størrelse 30 som nå er utsolgt, har du noen andre gode sneller å anbefale? Rundt 1000-2000 kr. Nå har jeg bestilt meg en beastmaster ax slim 30-50 lbs
 11. Ja, vet det er begrensinger, spesielt helt innerst i Hardangerfjorden i Odda hvor jeg bor. Jobber på ene fabrikken her så lokalt utslipp har jeg også snøring på, og det er ikke mye vi kan slippe ut lenger. Nærmest nulltoleranse Selv om det er blitt bra nå så ligger det fortsatt mye bunnslam igjen fra gammelt av, men fisken er blitt testet i det siste og viser tegn til stor forbedring selv om det er sterkt anbefalt å ikke spise den, spesielt bunnfisker. Selv er jeg ikke så nøye på det, spiser det jeg får uansett. Dør jeg så dør jeg. Pleier som oftest å reise litt utover og fiske, ikke helt inne innerst i fjorden.
 12. Okei, då veit eg sånn noenlunde ka det går i Ja, var det eg tenkte sjøl. Stenger er ikkje så dyre heller så bedre å investere i ei skikkelig snelle. Planen er noen turer til Lofoten også men det blir ikke i år Er Shimano 20 TLD en bra snelle?
 13. Hei! Dette var til stor hjelp, takk for svar. Er ikkje eg som satt opp det oppsettet, er automatisk. Visst jeg hadde valgt Shimano BEASTMASTER CX BOAT 20-30 LBS og med Shimano TLD snellen f.eks? ellers Hva betyr egentlig hvor mange pounds en stang er? For eksempel forskjellen på en 20-30lbs og en 30-50lbs. Ser også noen som er 20-60lbs Kunne man hatt samme snelle på disse?
 14. Takk for svar. Holder til i Odda innerst i Hardangerfjorden og det er her jeg hovedsaklig kommer til å fiske. Hele fjorden fra Odda til Jondal og mot Husnes. Men samtidig ønsker jeg en allsidig stang som jeg kan ta med meg til å fiske f.eks på kysten eller fisketurer i Lofotenområde.
 15. Hei! Ønsker å ta steget videre fra hobbyfisker som slipper uti og fisker hva enn det måtte være som biter på kroken, til hobbyfisker som er mer målrettet og går etter større fisker. Det vil si store torsker/sei/lange osv. Jeg kunne derfor trengt litt hjelp til å velge hvilket utstyr jeg må kjøpe. Ikke noe sånn veldig dyrt, men bare så jeg får komt i gang og prøvd meg. Holder det med fiske på 100-300 meters dyp eller må jeg enda dypere? Har kikket mye på utstyr men hva jeg skal velge er jeg helt grønn på. Et budsjett på 2000-4000 må vel være innenfor. Er f.eks dette settet en god start: https://www.angler.no/shimano-tilbud-14?nosto=nosto-page-product2 ? Og kanskje oppgradere til en Shimano TLD 20 og 0,36mm? Eller f.eks dette settet: https://www.xxl.no/penn-penn-proff-lever-drag-4-0-havfiskesett-svart/p/1088559_1_style ? Visst ikke hvordan velger jeg skikkelig utstyr? Hva er viktig når jeg ser etter utstyr og hvorfor? Alt annet av tips angående havfiske settes også stor pris på. Takk
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.