Jump to content
Fiskersiden

Lerzo

Members
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Lerzo's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Har funnet frem til følgende stenger som også kan være aktuelle: Lawson Explorer G4 11' 12-35g Shimano Beastmaster FX 10' 7-28g
 2. Skjønner. Det er jo en av egenskapene man ønsker å beholde selv om man går for "tyngre" stenger Det jeg prøver å spore opp, er jo å ha den feelinga på stanga under kast/sveiv/kjøring samt at den er sterkt nok for lange kast og tunge kroker mellom 20-30gr
 3. Gir det ikke noe særlig god feeling når du kaster eller ved kjøring av fisk? Ja tenker at rundt 10-12 fot burde passe for formålet. Nei, benytter meg ikke av monofortom.
 4. Hei! Etter fjorårets sesong på vidda, så har jeg gått over til å kun benytte 20-30gr sildesluker etter ørret og røye. Det har gitt meget pene fangster, og muligheten til å brenne ut mye line. Men jeg føler at oppsettet mitt er i grenseland når man står i 3-4 timer og hiver med 25gr kroker, og får ikke hivd såpass langt som jeg ønsker (selv om jeg kommer langt ut) og jeg føler at jeg presser utstyret til det ytterste. Stang: Savage Gear XLNT3 8' 7-25g-> Link til stang på XXL Snelle: Shimano Nasci 2500 FB-> Link til snelle på Skittfiske Line: Berkley Fireline Crystal 110m 0,15mm -> Link til Fireline på skittfiske Jeg er veldig fornøyd med oppsettet, jeg har en sensitivitet på stanga som lar meg føle de små nappa under spinnstop og den er meget god til å kjøre fisk med. Jeg fisker kun med Fireline, for å få den ekstra følingen og direktekontakten med fisken. Da jeg kjenner til dybder og stein i de vanna jeg fisker i, så har jeg ikke store utfordringer med dette (men det skjer jo fra tid til annen at man driter seg ut og ryker lina ) Benyttet tidligere 0,12 Fireline men det resulterte ofte i gitarfingre og papirkutt samt + brudd på knute ved utskytning av 25gr krok. Jeg har surfa igjennom alt av nettsider og tester for å finne noe som skulle passe mitt formål, som utelukkende er fiske på 1000moh+ etter fisk på 600gr+ Men jeg ønsker fortsatt og føle kontakten med fisken og at det skal gi en god fiskeopplevelse etter de virkelig store fiskene. Derfor ønsker jeg ikke å kjøpe en tung sjø ørret stang eller laksestang. Er det noen som har forslag til hva som skulle passe? Det jeg klarer å komme frem til er følgende: Ron Thompson Seatrout Stick 11'2" 8-32g Daiwa Airity LT 2500D Jeg hadde satt utrolig pris på om du kunne delt dine erfaringer med ditt oppsett i forskjellige situasjoner når du står på vidda (Ja, abstinensene etter å komme seg på vidda har begynt)
 5. Hei! Etter en meget varm sommer og varierende fangst i Tinnsjøen ønsker jeg nå ta i bruk Dyprigg. Etter å ha vært land fisker i noen tiår så er dette første sesongen jeg har hatt båt og benyttet dette i Tinnsjøen (fra mæl siden, Tinn) Jeg har vært ute hver eneste dag nesten siden tidlig Juni (Bitt av bassilen mildt sagt) Følgende har vært brukt: Markdrag av forskjellige sorter Sølvkroken sluker Spinnere i alle varianter Wobblere Tasmanian Devil Den klare vinneren har vært markdrag. Tidlig juni så var sluk/spinnere gode hjelpemiddler for fangst, men dabbet helt ut uansett fargevalg/størrelse. Jeg tok ny pers med en ørret på 1,3 kilo med markdrag og fått mye fin fisk mellom 400-1300gr denne sesongen på drag. August/september har vært ekstremt dårlig grunnet varmt vann. På en senkveld i August så mistet jeg en ørret som må ha vært mellom 3-5 kilo, noe som frembringte tårer og kjøp av hodelykt noen dager senere. (mistet fisken i håvingsprossen da jeg nesten ikke så noe) Ble tatt og mistet på en Rapala Scatter Rap Shad 7CM GF Det går mange store rugger i dette vannet, og den uoffisielle rekorden iår er på 12 kilo Det er flere som har dratt opp fisk på 5-7 kilo i år fra båt og land. Jeg har en 9hester liten askeladden som jeg pleier å kjøre med 2 stenger ute. Til neste år så har jeg tenkt i å invistere i ett ekolodd + trollingstang + Dyprigg. Når jeg har vært ute med venner som har ekkolodd i båten så ser vi at stor ruggene står dypere og langs renner på 10-30 meters dyp. Jeg har kikket på følgende dyprigg som jeg ønsker å montere i båten: https://www.skittfiske.no/cannon/148640/cannon-easy-troll-st Men jeg har så mange spørsmål knyttet til dette. Er det faktist verdt det? får man mere fisk med dette? Er det riktig valg av dyprigg? Hvordan skal den monteres og hvor/retning i båten skal den stå? Begrenser dette hva man kan ha på kroken eller kan man fortsatt benytte alle typer kroker/wobblere/spinnere/drag? Hvor tungt bør loddet til dypriggen være? Er det faktiskt verd det? Jeg takker så meget for alle som leser/svarer :-)
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.