Jump to content
Fiskersiden

Stig Helge Basnes

Members
 • Posts

  15
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stig Helge Basnes's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Ja, jeg forstår! Men med Ti2 og 3-1 giveren, så er det vel gitt at gjennomgående ikke er aktuelt. Så da får jeg prøve meg på alt 2, selv om dette blir langt fra senter på propell og høyt opp på akterspeilet. Den knekken ut mot kanten skaper vel kanskje ikke turbulens?Tusen takk! Hva tror du om skjermplassering og batteri (selge Sønnak?).
 2. Takk Erik. Da mener du liste lengst ned mot kjølen? Mener du da jeg bør prøve alt 1. (mellom steglistene) eller alt. 2 (over steglisene)?
 3. Da var båt og ekkolodd på plass. Montering står for tur og trenger noen råd (har ikke tenkt å gjøre feil eller dette 2 ganger). 1. Plassering av giver. Mener å ha lest meg til at dette bør være ca 30 cm fra senter av propell og at man må unngå alle ekstremiteter, ser derfor for meg 2 aktuelle plasser. Alternativ 1 Alternativ 2 2. Plassering av skjerm Bør skjermen være så nærme fører som mulig, eller kan vedlagte eksempel være godt nok? Har fått laget et aluminiumsfeste som jeg tenkte å benytte, burde dette vært enda nærmere (med arm mot sjåfør) for enda bedre innsyn i skjermen? 3. Batteri Kjøpte etter anbefaling AGM-95 Ah fra Biltema. Da båten kommer hjem sitter det i et batteri, nemlig Sønnak Marine Dual 80 Ah. What to do? Bytte eller beholde? Skal eg bytte til AGM-95, ja da passer ikke beholderen (karet) som Sønnak batteriet står oppi, men slike er kanskje til å bytte?
 4. Hvordan vil U-braketten som følger med Ti2 9" loddet fungere, hvis det er plass? Denne er jo i metall, mens HDS braketten jeg hadde var i plast og knakk. Hvis plass (båten har enda ikke ankommet), kan disse brukes (kvalitetsmessig)?
 5. Takker! Problemet er at båt og ekkolodd er på vei og dermed har jeg ikke de aktuelle målene enda. Hvorfor bruker mange disse "store" brakettene? Er det bare som er resultat av innstillingsmuligheter? På mitt forrige HDS 5 fikk jeg knekt noe aluminium som ekstra beskyttelse (da jeg fikk erfare at det første plastfeste til ekkoloddet knakk i bølgene).
 6. Ser jeg er litt sent ute for kjøp....... men, tror du denne: Sure-Lok Electronics Mount vil kunne passe inn med Ti2 9" i min kommende båt? Har mer tro på denne enn RAM, tar noe mindre plass også?
 7. Ok! Da gjenstår vel bare valget: 1: Lowrance Ti9 med HST-WSBL til 5500,- (med lite muligheter i nårtid og fremtid)) eller 2: Lowrance Ti2 med 3-1 til 10500,- Vil bildekvaliteten på disse 2 kombinasjonene bli den samme og er det lite "offensivt" med alt. 1 med tanke på den enorme teknologiske utviklingen som er nå om dagen, vil det ligge mer fremtidsmuligheter i alt. 2?
 8. Supre svar Erik, takk. Litt surt at 115 Ah timers batteriet forsvant med gamlebåten da :-) Et siste spørsmål i denne omgang. Jeg har som sagt aldri benyttet meg av structurescan og downscan (active scan). Hvor avhengig blir man av dette og hvilken nytte har dette for gjedde/abbor/gjørsfiske? For meg har det vært alfa omega å kjøre splittet skjerm på kart/ekko. Er det eventuelt mulig å bruke den gamle giveren (HST-WSBL) på et nyere større lodd alla 9" og hvilket lodd er dette i tilfelle? Eller er det bare Elite Ti2 m Active scan og det, var det!
 9. Fant vel ut (Mjøsservice) nå at RAM for 5" og 9" ikke lar seg kombinere.
 10. Den er grei, for et Ti2 9 lodd og Honda 50 kh, hvilket batteri (type) ville du da anbefale (74 Ah med hensyn til kapasitet og vekt)? Vil en RAM være så universell at jeg først kan montere det gamle ekkoloddet 5" på denne, for så å skifte dette ut med nytt 9" på samme RAM?
 11. Takk nok en gang for utfyllende svar. Structurescann og sidescann har jeg aldri brukt og veit ikke i hvor stor grad jeg kommer til å bruke det eller hvor mye den gjengse abbor/gjedde/gjørs fisker benytter seg av dette. 2 delt skjerm med 2D og kart er jeg blitt helt avhengig av.
 12. Da dukker snart ny båt opp og da var det over til ekkolodd. Har i dag Lowrance HDS 5 Gen2. Hvor stor forskjelle er det på dette og et nytt Lowrance Ti2 med 3-1 giver? Er det " the bigger the better" som gjelder på spørsmålet om størrelse på skjerm ( 7 eller 9)? Ekkoloddet skal benyttes i Øyeren og tilsvarende Østlandssjøer. Hvor stor skjerm tror dere at man får man plass til i tilsvarende båt som under?
 13. Et siste spm til dere elektronikkgutta, vil en rørføring fra førerplass til baugen med inspeksjonsluke ha noe for seg? Er dette lurt å ha (Kan vel styre baugmontert med Lowrance og dette er vel kabelstyrt?). Og hva med batteriplassering og strømførende kabler til baugmontert, ligger dette åpent i dagen? På forhånd takk!
 14. Takk så mye for svært utfyllende svar gutter! Da heller det mot Honda igjen ja! Da stoler jeg på at BLAST-teknologien ordner biffen mht til vannlek. Da dette var/er min største bekymring. Hondan er i allefall lettest i klassen, så dette teller nok noe ved denne båten som ikke er den største. Elektronikk skal på (om ikke i deres omfang) :-) Takk for gode råd mht stigningen på aktuell propell. Med trollingkontrollen kan man vel justere farten noe, eller er dette bare det generelle turtallet? Til slutt: Mener dere Lowrance Ti2 7 eller 9 tommer med 3 in 1 giver, vil være er fornuftig kjøp til Øyeren økter? Har i tillegg fått Hobby til å lage innvendig rørføring til baugen (baugen vil bli ekstra forsterket) m inspeksjonsluke for muligheten for baugmontert el.m. på sikt.
 15. Har gått til innkjøp av en Hobby 445 Exclusive (15ft, 310 kg). Båten må kunne kombineres med fiske og vannlek (ski/ring). Står nå i valget av motor og har falt på Honda eller Suzuki 50 hk. Er fortiden en tur i Florida og registrer bare Yamaha og Suzuki. Vår guide kunne fortelle at Honda velges bort av mange grunnet manglende motorstyrke. Går man så inn i dataene på aktuelle motorer, så ser man jo fort at dette stemmer. Honda har 808cc på 96 kg og Suzuki har 941cc på 104 kg. Sistnevte er 8 kg tyngre. Selger vil ha meg til å kjøpe Honda og argumenter for at de ofte selger Hobby 445 med 30HK og at Honda 50 dermed er mer enn nok. Jeg tenker at kanskje dette stemmer, men at Suzuki vil være en sterkere motor da denne båten som sagt vil være en kombi, fiske, vannsport, familiebåt. Hadde satt stor pris på eventuelle erfaringer, råd og tips i dette valget. Trollingmodus, reim (Honda) kjede (Suzuki), kompabillitet med ekkolodd, støy, brukt som trollingmotor osv. Takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.