Alu

Members
 • Content Count

  10
 • Joined

Community Reputation

1 Neutral

About Alu

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Alu

  Smelte blytau?

  Flott, da skal jeg prøve å lage meg noen solide lodd
 2. Alu

  Smelte blytau?

  Er det noen her som har erfaring med å ta blyet ut av blytau, og smelte det? Problemet(?) er at bly-pelletsen som er inni tauet henger på en tynn tråd. Har ikke sjekket nærmere hva den tråden er laget av, men regner med den smelter før blyet. Ser for meg noe røyk...?
 3. Takk igjen! Så jeg kjørte ny hard og soft reset, og endelig ser det ut som 3-1 svingeren er "glemt" men får likevel ikke opp navnet uten å jukse litt... Fortsatt må jeg enten aktivere CH2 som er det enkleste, eller velge enkel kilde under nettverksekkolodd modus (som forøvrig er avslått) men da skjer det andre merkelige ting som på frekvensmenyen hvor alle frekvensene kommer opp som ikke er spesiellt praktisk i litt sjøgang. Er forøvrig ikke så fryktelig nøye, ekkoloddet virker ellers helt fint og jeg greier meg selvfølgelig helt fint uten navnet.
 4. Hmm, må jeg kanskje kjøre en soft reset også? Virker som at plotteren husker 3-in-1 svingeren som er fjernet for lenge siden og det er noe der som krøller seg litt til. Måtte også inn i avanserte instillinger for å aktivere temperaturen, og også der lå 3-1 svingeren som et grået ut valg i lag med Airmar'n.
 5. Takker! Var en tur ombord å klarte å få opp navnet ved å gjøre følgende: Vist jeg også haket for CH2 (som ikke er i bruk) under Ekko menyen, da kom navnet opp på CH1. Regner med det ikke gjør noe mtp strømforbruk eller datakraft om CH2 er haket på uten å være tilkoblet? Alternativt kunne jeg hake av CH2, og så av en eller annen grunn velge Nettverksekkolodd modus fra Multi-kilde til Enkel-kilde (har ingen nettverksekkolodd koblet til) da funket det også, men da skjedde noe annet rart: under frekvensvalget for svingeren (TM185M) kom alle frekvensene fra en annen svinger som var monter
 6. Har gjort det, men verken det eller default navn kommer opp på ekkoloddbildet
 7. Liten bump her, lurte på en liten ting angående 20.0 softwaren på NSS9 EVO3 La den inn her om dagen og alt virket fint, men på ekkoloddet får jeg ikke lenger opp det selvvalgte navnet på svinger øverst på ekkolodd bildet. Default var vel "Denne enheten CH1" som jeg selv endret til navnet på svinger som var greit hvis man skulle dele ekkoloddbilder på nett Men nå står det ingenting der, fjernet funksjon? Eller har jeg oversett noe?
 8. Vil tro at rur på svinger kan vaskes av med saltsyre.
 9. Legger inn et par bilder som sikkert forklarer bedre enn ord. Svinger havner ca der kapsel til målbånd er. Hadde armene mine vært ca 60 cm lengere med et ekstra ledd, så hadde jeg bare kuttet vekk litt skum og montert på andre siden av stringer, men såvidt jeg kan se, må halve båten plukkes i småbiter for å komme til der på et humant vis.
 10. Er det noen her som har brukt gjennomgående svinger på Buster båter? Da lurer jeg på hvor langt fra kjølen svinger ble montert, og hvordan resultatet ble i litt fart, 18-25 knop sånn ca? Har selv en Buster XL og hadde lyst på en Airmar SS175M. Men det er et potensiellt problem. For å ta det positive først, så har båten ingen steglister, så det forenkler jobben. Men, langs hele kjølen er det punktsveiset på en 1x2cm brei beskyttelseskinne som jeg tror er vanlig på nesten alle Buster båter. Jeg er temmelig sikker på at den skaper en del turbulens, men det jeg ikke vet er om denne turbulense