Jump to content
Fiskersiden

nordmøring

Members
 • Posts

  1034
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Community Answers

 1. nordmøring's post in Hvilken str toppring til BeastMaster 270 M 10-30 gr? was marked as the answer   
  For å få rett topp må du ta noen mål.
  Først må du måle utvendig diameter på innlegget. Om dette er borte på toppen kan du måle på første ringen etter toppen. Disse er som oftest i samme størrelse. Regner med at din er enten 8mm eller mest sansynlig 10mm.
  Dernest må du fjerne toppen fra stanga ved å forsiktig varme opp hylsa med en lighter samtidig som du drar i toppringen. Dette for at toppen skal løsne så snart limet er varmt nok uten å ødelegge stangtuppen. Rens bort gammelt lim og mål diameteren på tuppen.
  Når du nå skal bestille toppen har du de to målene du trenger, men sjansen for å bli forvirret er fremdeles til stede. Normalt brukes nemlig en 64-del av en inch som betegnelse på hylsediameteren. En 2mm diameter hylse med en 10mm ring blir da slik: 5-10. Men, skal gjøre det lettere for deg:
  Diameter stangtupp= -/64''
  1,8mm=4,5
  2,0mm=5
  2,2mm= 5,5
  2,4mm=6
  2,6mm=6,5
  2,8mm=7
 2. nordmøring's post in Reparere korkhåndtak og snellefeste som er løsna was marked as the answer   
  Og så fikk jeg en PM!
  Limet jeg bruker er laget for stangbygging og er fleksibelt og kan brukes til både snellefestene og kork. Kan kjøpes her: http://www.mudhole.com/Rod-Building/All-Epoxies/ProBond-Paste-Epoxy 2 oz er mer enn nok til flere stenger.
  @BAN har minst problem om du kan dra snellefeste og kork unna så du får dekt hele området med epoxy. Smør på og dra snellefeste og kork på plass etter at du har dekt til begge deler med maskeringstape. Når ting er på plass, og før epoxyen herder, fjern tapen og eventuelt vask bort epoxyrester med Blå Rens (sprit, ikke aceton e.l).
  @flygefisk har to muligheter. Først, leve med en stygg overgang der bruddet i korken er. Da gjør du som BAN + epoxy på ene korkenden. Andre mulighet krever mer arbeid og nye deler, og dermed mer kostbart. Nytt snellefeste og ny kork. Dette krever litt utstyr (koster kronasjer) og litt tålmodighet (medfødt).
  Når det gjelder lim, holder Araldit under snellefestet og trolig også under korken.
 3. nordmøring's post in Modifisering av shimano surfstang was marked as the answer   
  En liten advarsel når det gjelder kjemikalier på stanga. Bruk ikke kraftige løsemidler som Aceton ol. De kan løse opp bindemidlene i selve stanga og dermed svekke den så den ryker ved belastning. Bitter erfaring
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.