Dupp

Members
 • Content Count

  8
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Dupp

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Overførte multien til en gammel snelle med mono og startet på nytt. Satte på en skive på nysnella, da den fordelte litt skjevt. Det, pluss noen ekstra runder, gjorde susen. Kastet ikke snella tom mer, så tenker det rekker nå. Brukerfeil. (Feiret det med en sei på 150 g; ikke helt det jeg var på jakt etter...)
 2. Ok. Jeg skal forske litt hva som fungerer for meg. Men da skjøter du med en knute som tåler å passere ringene godt, som FG eller Albright (evt. med lim)?
 3. Takk for svar! La meg se om jeg forstår. Du skjøter på en stanglengdes fortom på hovedsnøret og fester bombardaen i hempesvivelen? Altså, det blir "dobbelt opp" med stanglengdes fortom.
 4. Hjemme igjen etter en tur. Stusset på at det skulle være så voldsomt stor forskjell mellom en 2000-snelle og en 2500D-snelle. Nå ser jeg at dette står på pakken: Braid: #0.8 (0.10mm) 190 m #1 (0.13mm) 140 m Jeg antar at det ikke er SÅ voldsom forskjell på Fireline og J-Braid X8. Så da gjenstår bare at undertegnede har spolt på for lite. Har jeg det, tro? På bildet over er det ca. 3 mm fra snøret til ytre/øvre kant. Nede er det ca 2 mm til nedre kant. Malertapen bygger jo litt under, men det er ett lag med litt overlapp.
 5. Takk for svarene, abbor! Du har hjulpet meg mange ganger allerede, selv om du ikke vet det. 360 m 0,12 japansk multi på 2500D. Hmm... Tror jeg satser på en snelle som ikke tar mer enn 270 m fireline i hvert fall (satser på å fylle opp snella med multi og heller snu snøret året etter). Men jfr. den strikkanalogien din, blir det vel litt bingo, da. Traff vel ikke helt på første forsøk...
 6. Hei! Jeg har begynt å prøve meg på bombardafiske, men jeg ønsker å kombinere det med slukfiske. Jeg ønsker derfor synspunkter på optimale oppsett. Kunnskapene mine er mest teoretiske til nå... Standardoppsett for bombarda: hovedline (multi) --> dupp --> perle --> svivel --> fortom (mono) 3-4 m --> flue. Standardoppsett for sluk: hovedline (multi) --> fortom (mono) 0,5-1 m --> svivel med hempe --> sluk. Det blir da mye knyting for å bytte mellom ulike bombardaer eller sluker. Flere (Roasreke m.fl.) forenkler det med at bombardaen tres på et kort stykk
 7. Ja, det er logisk og stemmer helt med virkeligheten. Det var egentlig ikke der kortslutningen var for meg da jeg bestilte den, men heller at jeg ikke klarte konvertere det oppgitte 150 m 0,16 mm mono til multi. Fant ikke info om dette. Finnes det noen kilder/metoder for å regne om monokapasiteten til multi? I samme snelleserie er oppgitte kapasiteter: 2500: 150m/0.20mm 2500D: 150m/0.28mm 3000C: 150m/0.23mm 3000DC: 150m/0.33mm Jeg får kanske øke til en av disse og bruke 2000-snella med mono eller 0,06-0,10 Fireline på fjellet.
 8. Hei! Ny her og ny i gamet med bombardafiske, multifilament og nye knuter å lære. Jeg har kjøpt en Daiwa 18 Ninja LT 2000-snelle med 0,12 mm Fireline, til bruk på sjøørret med bombarda/sluk. Jeg la en runde malertape innerst, festet snøret med uniknuten og et halvstikk og litt av klistrelappen over knuten. La på så stramt som jeg fikk til (kunne ikke trykke inn med tommel/negl) til ca. 1,5-3 mm fra kanten (avhengig av hva man regner som kanten). Har ingen begrep om hvor mye snøre det er på. Men når jeg tar vidunderet i bruk, kaster jeg nesten hele snella tom (med bombarda eller 20 g s