Jump to content
Fiskersiden

LarsO

Members
 • Posts

  3
 • Joined

 • Last visited

LarsO's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Dedicated Rare
 • First Post Rare
 • Conversation Starter Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare

Recent Badges

0

Reputation

 1. Tusen takk for et veldig godt og utfyllene svar Erik. Har sett igjennom utallige tråder her på forumet og det slår ikke feil at du med et par andre her inne er kilder til vanvittig mye god informasjon og villighet til å hjelpe! Det er uvurderlig for oss som er nye i gamet. Hvis jeg tolker deg riktig så vil GT51M-TM fungere godt på grunnere vann, la oss si ned til 70m for å se både fisk og bunnstruktur i standard 2D mode? Vil jeg f.eks kunne se flyndre som ligger på bunn på 30m med dette utstyret, eller kreves det noe annet da? Kjører man forresten alltid CHIRP med denne svingeren når den brukes i 2D mode? Ser den jobber innefor 80-160 kHz med konevinkel fra 13-24 grader. Er det ikke mulig på denne svingeren å kjøre med fixed frekvens og konevinkel? Kanskje dette er et dumt spørsmål, siden man vil alltid foretrekke CHIRP hvis man har muligheten. Når det blir rundt 30m og grunnere så kan jeg i tillegg benytte meg av sidevü/downvü funksjonaliteten. Har aldri prøvd denne typen teknologi før så det blir spennende. Er det situasjoner hvor det er fordelaktig å fortsatt bruke 2D mode kontra sidevü/ downvü med denne giveren fra 0-30m? Båten det er snakk om er en Askeladden P66 Pilothouse båt. Jeg har sett på Garmin motoren, men jeg er redd for at stammelengden på denne vil være for kort. Er jo et lite stykke fribord fra tuppen av båten og ned til sjøen på disse. Har til og med vært usikker på om 72" stammen til Motorguide vil bli for knapp hvis det er litt sjø? Ser Minn Kota sin Riptide Terranova kommer med 87" stamme. Men prisen på disse er jo en del over Motorguide sin og med Minn Kota er jeg vel tvunget til å benytte Humminbird plotter for å kunne styre den. For meg virker det som Humminbird ikke er helt på nivå med Lowrance og Simrad, og er mindre vanlige her på berget. Mulig jeg bommer totalt her altså Noen som har erfaring med motorguide 72" på P66 Pilothouse, vil dette være godt nok? Jeg regner med jeg benytter meg av 7412xsv en stund iallefall. Jeg har forstått det slik at jeg kan alltids kjøre opp manuelle spor med Motorguiden hvis jeg f.eks finner en bra plass jeg ønsker å fiske over og komme tilbake til flere ganger. Litt mer styr er det helt sikkert enn å bare plugge det rett inn på plotteren, men sikkert noe jeg kan leve med en stund til jeg får litt mer dreisen på ting og kanskje bedre vet hva jeg ønsker meg i et nytt ekkolodd/plotter. Ble mye spørsmål her nå så det beklager jeg! Det er som man sier, desto mer man leser seg opp på ting og finner ut av - desto mere vet man at man ikke vet
 2. Hei! Helt fersk her inne og rimelig fersk generelt på marin elektronikk. Skal gå til innkjøp av båt for å drive diverse artsfiske i Trondheimsfjorden og områdene rundt Hitra. Den båten jeg nå driver å ser på kommer med en GPSMAP 7412xsv plotter og en GT51M-TM svinger montert. Ut i fra det jeg har lest virker 7412xsv plotteren som et rimelig high end produkt og har støtte for tokanals CHIRP, som hvis jeg har forstått riktig skal være ganske effektivt i kombinasjon med riktig svinger. Hva er deres mening om den kombinasjonen som allerede er montert? Hvilke fiskesituasjoner og dybder vil svingeren som allerede er montert fungere godt til? Siden jeg skal drive med artsfiske bør jeg vel ha utstyr som fungerer godt helt fra grunna til og på dypet, Trondheimsfjorden er jo ganske dyp. Hvor dypt kan jeg forvente at GT51M vil fungere godt? Og har dere noe tips til en svinger jeg kan kjøpe i tillegg når jeg går dypt? Regner vel med at jeg bør kjøpe en Chirp svinger med to element (hvis det er det det kalles?) for å dra nytte av tokanals-funksjonaliteten til plotteren, selv om prisen ofte nærmer seg det dobbelte? Eller får man tilnærmet samme ytelse ved en god 1kw svinger som ikke har to kanaler ved fiske på dypere vann? Er vel mere interessert i fiske nært bunn på dypt vann enn pelagisk fiske, så kanskje jeg bør gå for en svinger tiltenkt dette? Kan forresten GT51M fungere godt ved pelagisk fiske? Jeg har også tenkt å gå til innkjøp av en XI5 saltwater 105lb 72" Motorguide med pinpoint GPS. Slik jeg forstår så kan man ikke styre denne motoren med Garmin-plotter. Er vel bare Lowrance og nå ganske nylig Simrad som kan styre disse motorene. Er den funksjonaliteten ekstremt viktig? Bør jeg ved kjøp av båten bare legge ut 7412xsv plotteren og Garmin svingeren for salg å gå til innkjøp av tilsvarende Lowrance eller Simrad utstyr? Hvilke alternativer fra de produsentene er i tilsvarende prisklasse som 7412xsv og som dere vil anbefale? Jeg klarer meg helt sikkert ut sesongen med Garmin montert så kanskje et bytte til neste sesong blir aktuelt. Er det noen som vet om det er lett å omsette brukt utstyr som 7412xsv plotteren og GT51M-TM svinger? Ble mye tekst her og sikkert en del som er spurt om tidligere så det beklager jeg. Har søkt en del rundt og lest mange tråder men sitter likevel igjen med en del spørsmål. Er mye å sette seg inn i her!
 3. Hei, Jeg vurderer en tur til helga for å prøve fluestanga i området rundt Tuddal. Er det noen som har erfaring fra området og kanskje har noe tips? Skal være varmt i uka framover så isen bør vel ha gått på de fleste vanna opp til 7-800m iallefall. Blir sikkert en del mygg og kanskje noe Baetis også om jeg er heldig? Noen som i det heletatt har vært der oppe for fluefiske.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.