m4ansen

Members
 • Content Count

  4
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

m4ansen last won the day on July 31

m4ansen had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About m4ansen

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Jeg kan med glede melde om en vellykket telttur på 4(!) netter med junior! Nå ble det slik at værvinneren de siste dagene har vært Nord-Norge og turen gikk derfor til Senja - strålende vær og 20-25 grader hver dag! Jeg har vært der et par ganger og visste sånn høvelig hvor jeg skulle vende nesen. Jeg fikk ønsket mitt oppfylt og fant gode teltplasser med gode fiskemuligheter og fine områder for guttungen til å utfolde seg. På dagtid kunne vi utforske området vi var på, sjekke ut strender og åpne gårder, mens på kveldstid når han sov, akkurat som det skulle vært hjemme, så kunne jeg prøve fiskelykken! Det ble en del brunørreter, en sjøørret på 1.40 kg, mens laksen uteble, selv om den hoppet rundt flua og sluken min hele tiden - irriterende. Dette gjentar seg til neste sommer - telttur med små barn er ingen hindring så lenge man planlegger å bruke tid på det de vil gjøre også!
 2. Takk for tips, jeg skal ta kontakt med dem å høre! Dere må gjerne komme med flere slike tips!
 3. Takk for svar! Det er akkurat noe sånt jeg tenker på - guttungen er allerede glad i å være ute i naturen, og jeg ønsker å få introdusert han for teltlivet så tidlig som mulig da jeg ser for meg en god del fiske- og jaktturer fremover i livet hans. Som du nevner er det en god kjøretur ned til Vestlandet, og jeg så for meg en kort svipptur fra Lofoten til Sør-Trøndelag/Møre og Romsdal kunne være passende kjørelengde - da slipper vi å stoppe underveis for å overnatte. Jeg har prøvd å undersøke Namsenvassdraget litt, for å se om det kunne være noen plass langs elva man kunne slå opp et telt - da vil man kunne ha både natur, åpne gårder, Namsos - alt innenfor rekkevidde uten å måtte flytte teltplass, i tillegg til det luksuriøse fisket som finnes i den elva også!
 4. Jeg søker nå etter gode tips om telt- og fiskeplasser i Norge. Jeg er ikke ute etter alle de hemmelige plassene som garanterer den største ørreten eller laksen - disse plassene skal dere få beholde selv. I midten av juli er planen at jeg og min sønn på 3 år skal på et par dagers teltferie, en eller annen plass i Norge. Vi bor i Nord-Norge, så havfiske har vi hatt nok av i mars, og vi har mange gode ferskvann her oppe, men dessverre er værgudene sjeldent med oss, og derfor ser jeg også på mulighetene for å kunne kjøre litt sørover til godværet og finne en bra plass med et ferskvann hvor vi kan slå opp telt. Jeg begynte med å se på de norske lakseelvene og se om noen av disse i tillegg hadde campingplasser. Men det var ikke så lett å finne plasser hvor det var muligheter til å sette opp et telt helt nede med elvebredden - slik at jeg kan fiske i nærheten av teltet når junior har lagt seg, samtidig som vi kan dra på andre utflukter når han er våken, slik at teltet bare kunne stå mens vi var borte. Sånn sett vil det kanskje være fornuftig å finne et ferskvann hvor vi kan slå opp teltet, men kunnskapene mine om disse plassene sørover er ikke så gode, så her trenger jeg hjelp. Kravene er: mulighet for teltplass så nært som mulig "fiskeplassen" slik at jeg kan fiske på kveldstid når junior sover ferskvannsfiske (vann/elv) da vi har sett nok torsk og sei som det er - det er ørret/laks som gjelder nå det trenger ikke være premiefisk, eller fangstgaranti - om det vaker litt er jeg fornøyd, for da finnes det fisk det hadde vært et stort pluss å ha bilen lett tilgjengelig også slik at om noe skulle skje så slipper man å gå i timer ned fra fjellet campingplass hadde vært bra slik at man kan ha tilgang på lekeplass på dagtid Finnes denne plassen montro?