Fiskepadde

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Fiskepadde

 • Rank
  Nytt medlem
 1. Har pleid å bruke Sno seal beeswax på mine, smør på og bruk hårføner til skinnet er mettet med voks. En kjenning sverger til minkolje. Bare sørg for å kjøpe stor nok størrelse så slipper du fryse på tærene.
 2. Spørs hvor langt du skal gå og hvor mye vekt du bærer på. Jeg kan anbefale Alfa Bever, de holder vannet ute og er gode å gå i. Men om du skal stå til anklene i vann og fiske er nok støvler bedre.
 3. Gnager bort spolen etter en stund, er i hvert fall det jeg har opplevd og hørt.
 4. Her er et tips ifbm valg av sene, finn ut hvor mye bremsen på snella klarer og spol på tilsvarende bruddstyrke sene. Pleier selv å bruke Sufix mono sene på mine. Den er av god kvalitet og har høy bruddstyrke. Når du fisker fra båt etter større fisk er det ofte lurt å knyte på en fortom med noe tykkere sene, da får ikke fisken gnagd seg gjennom, og du kan bruke tynnere sene på snella så den kaster bedre fra land. Trenger ikke kjøpe mer utstyr nå, med mindre du vil oppgradere sena. Men denne snella bør du bare spole mono på, det er ikke så gunstig med multi på plastspoler.
 5. Alt i havet biter på Jensen Pirken i sølv
 6. Hva som er tilgjengelig hvor kommer jo litt an på hvor i landet man befinner seg, men liker selv både Okuma og Shimano når det gjelder snelle så vel som stang. Abu sine stenger pleier å være ganske bra de også. Bruker nesten alltid Sufix mono snøre, enkelt og greit synes jeg da. 9 fot er jo en fin lengde på stanga, og om du kan kaste 40 grams sluk så blir det bra selv med litt motvind. Bruk mest peng på snella, stanga ryker med i bildøra før eller senere...