Jump to content
Fiskersiden

Fiskepadde

Members
 • Posts

  24
 • Joined

 • Last visited

Fiskepadde's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Week One Done Rare
 • One Month Later Rare
 • One Year In Rare

Recent Badges

2

Reputation

 1. Om du søker litt på internetten finner du noen vann med karuss. Det er også noen sagnomsuste vann med mer spennende karpefisk men disse er det få som kjenner til.
 2. Sper du farsen nok så skal den holde til påske
 3. Fin lyr! Går nok fint å spise fisk så lenge det ikke er bunnfisk og du ikke spiser den hver dag i flere år
 4. Har håp om gjedde jeg og I år, om jeg får tid da... Grimevatnet skal være bra.
 5. To småtasser fra stranda i dag, noen som kjenner igjen disse?
 6. De små makrellene smaker best Med et pæresøkke i bunn og litt makrell på krokene på opphenget ditt kan du prøve lett bunnmeite etter ting som hvitting, berggylt osv. alt etter hvor du fisker. Vær obs på bunnforholdene, kast gjerne ut bare et søkke først for å undersøke om det er mye å henge seg fast i. Skitt fiske!
 7. Ikke noen dårlig fangst det da! Har fisket med ungene på steder vi kan sitte og se beggylten sutte på krokene, mange små for hver store. Og så er de ikke så svære i nebbet heller.
 8. Støtter denne, billige abu haspel sneller er ikke mye å skryte av. Stengene er forholdsvis bra.
 9. Mange bra tips her nå, men om du vil ha makk på kroken kan du alltids grave etter børstemark ol. meitemarken dauer fort i saltvann. Om det er rolig sjø kan du enkelt og greit bruke utstyret du har, heng på et passende pæresøkke for stanga du bruker og noen opphengsløkker med kroker over. Dette kan du knyte rett på sena fra snella om du bruker mono. Reke og albueskjell er lett tilgjengelig om du ikke har makrell.
 10. Fisker du opp mot flo? Å følge med på tidevannstabellen pleier å gi resultat. Ellers har jeg ikke fisket så nye rundt os, men har fått noen fisk rundt Ervikane/Strøno. Du kan også kikke på sjøkart for områdene du fisker og prøve å finne steder hvor det er skrår ned mot dypere vann. Eventuelt slenge på et paternostertakkel med rekne som agn og vente på napp. Så får du prøve deg på noen strømmer, der pleier det å være mer action. Skitt fiske!
 11. 2500 snella kan bli litt tung/stor for det lettere ferskvannsfiske, 4000 synes jeg er en fin størrelse på en snelle for kystfiske.
 12. Fin fangst! Makrell er bra agn til det meste, inkludert makrell.
 13. Sistnevnte shimanosett koster 599 hos XXL, et helt greit nybegynnersett til sjø om du har litt vekt på slukene. Bare husk å skylle av det etter bruk så varer det i mange mange år.
 14. Boka «Fiskelykke» er en fin nybegynnerbok med mye nyttig info
 15. Hvor tung sluk du kan kaste er veldig varierende, du merker det på stanga om sluken er for tung (ser det feil ut er det ofte det). Ja et slikt oppheng fungerer fint, kan være greit å korte de ned om de er voldsomt lange (men så spørs det jo hvor lang stanga er). Sånne oppheng er nå ofte omtalt som "Sabiki rig" eller mer tradisjonelt "mackerel feathers" om du leter etter videoer. Det skal sies at kunnskapsnivået er svært varierende selv hos større kanaler, Graeme Pullen (Totally awesome fishing) er en kar som I det minste vet hva han driver med. Kanskje viktigst er å følge med på tidevannstabellen. Tror forresten jeg aldri har fått fisk på atomsilda Et annet triks som er greit å ha med seg er å skylle av stang, snelle og sluker i ferskvann når du kommer hjem etter å ha fisket i saltvann.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.