Jump to content
Fiskersiden

Monitor

Members
 • Posts

  12
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by Monitor

 1. Og hvor mere man graver i den norske monopoliserte fiskeutstyrsverden, hvor verre det blir: 

  kjøper du f,eks. en Daiwa Exist i USA så er det livstidsgaranti på den. Flere europeiske land selger toppspesifiserte sneller, med et servicekort, slik at du kan sende den til nødvendig service gratis etter to år. Daiwa anbefaler f.eks. at magseald system i alle fall på de forrige modellene trenger det. Gjør du ikke det, så kan du oppleve skrapelyder på spoledelen etterhvert. 
  Hele vitsen for meg ved innkjøp av en ny snelle, er at den, forutsett alminnelig vedlikehold, ikke må sendes til Finland, etter utgått garantitid til,blodpris, men at den har så lang som mulig levetid, uten at snella forringes, og uten store ekstrakostnadene. 
  Selvom BMW eieren ( jeg kjører en MB C250), tror det har med status å gjøre, så er det primært fiskglede, levetid og kvalitet jeg er ute etter. Å betale 8000 kroner for en sveivedings er latterlig, ikke aktuelt, og forkastelig. Skal du ha en ekstra spole til en Exist så koster det rund 2000 kroner, og da sitter det ikke engang karbonwashere i den! For det får du nesten en ny oppgradert Ballistic i EU ( ikke tilgjengelig i Norge ennå, akkurat som den nye Airity Luvias). 

  Jeg rasker med meg noe utstyr neste gang jeg er i Nederland, og boikotter både Shimano og Daiwa i Norge, så lenge de legger opp til å loppe norske kjøpere for alt det er verdt.
   

 2. Den 18.5.2021 at 13.00, abbor skrev:

  Forstår ikke problemstillingen. Daiwa har kommet med ei ny haspelsnelle med magnesium stativ, den havner dermed over Cerate med aluminiumsstativ i hierarkiet. Ei haspelsnelle er ikke et statussymbol, det er en bruksgjenstand, så jeg forstår ikke hvorfor du er så fornærmet. Må vel bare være bra å få flere modeller å velge i mellom.

  For Daiwa er uansett multiplktorsneller mye viktigere enn haspel og der har de truffet innertier i år med Steez SV TW Limited Edition og ikke minst Zillion SV TW 1000, begge med den nye SV Boost spolen. Har flere Steez, men kunne ikke drømt om å bruke 7-8 tusen på ei haspelsnelle til fjellfiske. Kjøpte meg ei Daiwa Fuego 2500 LT i fjor for litt over tusenlappen, denne snella har det meste av haspelteknologi fra Daiwa. Så kan jeg heller kjøpe meg en ny oppgradert modell om noen år når denne begynner å vise tegn på slitasje. 

   

  Å være kritisk er noe helt annet enn " fornærmet". Kritikken er at Daiwa velger å ødelegge branding av sin Certate serien, som ikke er statusbefengt." Luvias Airity" er også et merkelig navnevalg når de også har en Luvias serie. Kritikken går også på en vanvittig prissetting av Shimanoprodukter i Norge, også sammenlignet med Daiwa; En stang, som er på vei ut annonseres fortsatt til rett under 10.000 kroner, mens den selges for 239 euro i EU. En Stella koster 10.000, mens den ligger rett over 500 euro i EU. Foruten det har hverken Shimano eller Daiwa en serviceavdeling i Norge, noe som gjør at det er svindyrt ( og ulønnsomt) å eie de fleste sneller. Å kjøpe en Fuego, som varer minst ut i to sesonger, slik som du gjorde, er nok en av de fornuftigste kjøpene man kan gjøre. Miljøvennlig er det ikke med et bruk og kast opplegg fra disse aktører. Jeg kjøper mine neste sneller og stenger ikke i Norge; svindyrt og ingen service noe sted.

 3. Jeg ergrer meg stadigvekk over at Shimano produkter i Norge koster nesten dobbelt så mye som i resten  av verden. 
  Verre blir det når " garantiordninger' i praksis ikke forvarer en dobbel pris: du har som regel ikke fulgt betingelsene for erstatning. 
  Foruten det så finnes det ikke vedlikeholdsservice i Norge på utstyr; De må sendes utenlandsk, og kostnadene er så høye at detvikke lønner seg: Du blir tvunget til nyinnkjøp. 
   

  Som om ikke dette er nok, så selger de fleste aktører sneller til blodpris, selvom " washere" av plastikk gjør snellene verdiløse innen kort tid. Å bruke karbon- washere betyr mye lengre levetid, og øker sjansen for å lande fisk betydelig bedre, men her har aktører bevisst valgt å spare mindre enn en krone, for at du er villig til å velge en snelle som koster flere tusen kroner mer. 
  Eksempel: kjøper du en Daiwa Fuego til 80 euro ( selvsagt mye dyrere i Norge), og erstatter du washere på den, så vil den prestere minst to klasser over dets prisklasse. Her snakker vi om tusenvis av kroner. Og da har man kun tweeket den med bedre washere som koster mindre enn en krone produksjonsmessig! Den eneste grunnen er selvsagt at du skal ut med flere tusen kroner ekstra. 
   

  Det er jo bare helt vanvittig at alt du finner på nettet, er hvor bra snellene er, uten at noen er villig til å påpeke det som er bedrageri, med velsignelse fra alle kanter. 
  se selv: 

   

 4. Jeg er nederlender, men har bod lenge i Norge. I Nederland har Daiwa en langt høyre stjerne enn her, men for en som bare bruker fiskeutstyr sesongmessig, så tror jeg det ikke har så mye å, si hva man forguder. Det som dog er idioti er at Shimano priser i Norge ligger skyhøy i pris over Daiwa. En helt alminnelig stang til 1500 kroner koster dobbelt så,mye i Norge, og en Stella betaler du nesten dobbelt så mye for enn i resten av verden. 
  Verdens beste snelle i sitt segment fra Daiwa koster villedende 7000 kroner, mens Shimano Stella koster 10.000. 
  Du får den for 5.400 i resten av verden, mens Daiwa sin modell ikke er å få tak i under 7000. 
  Det er jo et betydelig misforhold her, og inntil prissettingen på Shimano er avklart, så vil jeg fraråde enhver til å kjøpe dobbel pris på Shimano produkter sammenlignet med resten av verden.

  Jeg oppfordrer til å boikotte en aktør som misbruker sin markedsmakt i en grad som er helt forkastelig. Mine mail til de svarer de ikke på.

  Det er ran de bedriver, især når Daiwa sine stenger og sneller har høyre kvalitet.

   

 5. Jeg er fornøyd med mine Certate13 sneller, men lurer på hva Daiwa skal med sin nye Daiwa Luvias Airity serie. 
  Daiwa har fra før av en Luvias, en Airity, og nå altså også en Luvias Airity serie. Forvirrende.

  Ikke bare forvirrende: Luvias Airity presser seg inn mellom Exist og Certate, og detroniserer dermed Certate. En strategisk blunder: Det er som om Mercedes plutselig sier at den nye C modellen er bedre enn E modellen. 
  Hele "branding" av Certate knust, og hvem vil kjøpe en oppgradert Luvia til en pris 1000 kroner under Exist?

  Muligens dette er den største strategiske tabben de gamle gubbene i Daiwa har gjort i nyere tid. 
  Når sluttbruker blir mistenksom og skeptisk, så er veien vekk fra Daiwa kort. Jeg er i markedet for to nye 2500 sneller, men skygger nå både Certate og Luvias Airity. Veldig synd: I Norge sverger man i motsetning til mange andre land til Shimano, som er svindyrt i Norge. Daiwa gir mer snelle for penga i Norge.

 6. Smertelig klar over det, men det må gå en grense for « lureri». Prisjakt er bygd opp slik at de ikke tar med ting som har vært solgt billig i kort tid; kjøpte f.eks en Apple TV 4K i sin tid som ble solgt for 990 kroner, og den kom ikke frem på prisjakt FØR jeg presset de, og den ble fort slettet igjen, slik at den ikke er med i prishistorikken. 

 7. 17 timer siden, erik skrev:

  Bruk av veiledende pris mot forbruker er forbudt i Norge, og begrepet førpris kan kun benyttes der den er reell. Brukes førpris skal selger kunne dokumentere at et relevant antall av varen er solgt til oppgitt førpris, noe de enkelt gjør via dagens moderne kassesystemer.

  Da er det jo enda verre stilt. Hvordan kan da er produkt med en anbefalt utsalgspris på rund 600 tilbys for 900 i en butikk, mens den selges for 250 i en annen butikk. Når det gjelder shimano ( sneller og stenger) så opererer en bestemt butikk med « ordinær» pris og «kampanjepris».Den « ordinære» prisen ligger da 2-3 ganger over anbefalte utsalgspriser ellers i verden, mens det ikke er tilfelle for hovedkonkurrenten Daiwa. Jeg liker selvsagt ikke at produsenter tar fullstendig kontroll over prissetting, men enda verre er det når importøren for shimano like greit dobler eller tripler «ordinære» priser. 

 8. Jeg følger godt med på hva fiskeutstyr koster i Norge, og noen ganger kan man få gode tilbud.

  Det er dog en del ting jeg reagerer på. Så ser jeg at f.eks. en Shimano SpeedMaster DX 270MH 9' 14-42g har en « veiledende pris» på 4369 i en nettbutikk, og at en Shimano Vanquish C3000 FB har en veil.pris på 9759. Strategien er muligens å sette disse veldig høye, slik at folk kjøper til rabatterte priser ( i dette tilfelle får du kjøpt de tilsammen for 9200). Samme kombinasjon koster veiledende 160 + 440 = 600 euro i høykostnadsland Nederland. (Jeg kjøpte settet ferdig importert for 6200).

  Hos konkurrerende produkter er prissettingen ikke så avvikende som for spesielt Shimano.
  En Daiwa Certate LT 3000D ( i samme kategori som Vanquish,  har omtrent lik veiledende pris I Norge og EU.

  Det jeg prøver å illustrere er at de veiledende priser i Norge især fra Shimano Er STERK avvikende og mellom 2-3 ganger så dyre enn det som er vanlig i EU. I mine øyne er det ganske nær ulovlig markedsføring, og burde uansett vøre forbudt. Det undergraver også seriøsiteten for hele fiskeutstyrsbransjen.
   

  Jeg kjøper helst fra norske butikker, men da må det være mer seriøst enn de eksempler jeg nevner.

  At man i Norge kan få kjøpt en Gerber Controller Fillet Knife 8' et sted for 909 ( + frakt), mens den selger et annet sted for 250 ( + frakt), illustrerer i grunn den usunnheten jeg påpeker. ( Veiledende pris i Norge er forøvrig  628). 

  Jeg etterlyser større seriøsitet og mindre grådighet fra bransjen, og så lurer jeg som sagt veldig på hvorfor forbrukermyndigheter ikke setter ned foten for slikt. Rådet er uansett at man ikke må la seg lure av aktører som tyr til veiledende  priser som er villedende og suspekte.

   

   

 9. Da har jeg nettopp bestilt en shimano snelle og to shimano stenger fra https://www.angeln-shop.de.

  De sender uten moms, og 20 euro i forsendelse.

  Det hele vil koste meg 7900 kroner ferdigimportert inkl.norsk moms og fortollingsgebyr. 
  på en ledende nettside i Norge mener de at villedende pris for dette inkl. frakt er 19.216, men de er « på tilbud», og da får du det for 11976. ( stanga er utsolgt, og de har en snelle igjen).

  Jeg kan ikke forstå at det er lov å sette « veiledende » priser nær 3 ganger så høy enn i resten av Europa/ verden. 
  Dette er nær kriminell virksomhet i mine øyne, og da handler jeg ikke fiskeutstyr i Norge. 
  Jeg er veldig spent på om Shimano, som har sagt opp sine avtaler med den norske importøren fortsetter med å lure forbrukere. Gjør de det så bør forbrukermyndigheter komme inn i bildet. Jeg er ganske så forbannet på at endel importører/ produsenter har monopol på prissetting, og at myndigheter godtar slikt svineri.Det er i grunn latterlig at jeg få kjøpt utstyr i utlandet ferdigfortollet til 42% av villedende prisen i Norge. 

  • Like 1
 10. Den 20.7.2020 at 2.03, Fezken skrev:

  Takker for svar.  

  Ja, helt enig i at prisene her i Norge er altfor stive. For 4000 kr får man rimelig drøye stenger fra Japan, som etter det jeg kan skjønne holder en mye høyere kvalitet enn det som finnes i det europeiske markedet.

  Har nettopp gjennomført en relativt stor bestilling fra Japan, og venter nå på noen nye ultralette stenger og en Daiwa Exist LT. Kommer antageligvis til å fortsette å handle mesteparten av stenger og sneller fra Japan.  Blir hjemmeferie på meg i år, så måtte ha noe ekstra for å krydre tilværelsen. Heller noe kvalitetsutstyr som gir meg glede i mange år, enn fyllesyke og fregner etter en uke i Hellas - til mye lik pris.

  Kommer nok til å bruke blant annet waveinn og aliexpress til sluker og annet småtteri. Svært dårlig utvalg på gjelder ultralett tackle i norske (nett)butikker. 

  God sommer og skitt fiske!

  Interessant: har du en link til hvilke japanske aktører du bruker?  Har kun handlet 2 Daiwa Certate sneller der i sin tid, men er ute etter en Daiwa Excist LT selv, samt to gode haspelstenger til « fjordfiske» fra land ( stortsett makrell, torsk, lyr, sei osv.). Kronekollapsen har ødelagt noe av handelen med Japan og EU, men også jeg rister på hodet av især de villedende priser man setter i Norge. Er det importørene eller de store aktører som tar disse vanvittige avanser? At det er lov å ha veiledende priser som er nær 3 ganger så høye enn i EU. Jeg fant EN stang blant alt jeg sjekket som hadde en lavere utsalgspris i Norge ( ikke Shimano, Daiwa, Westin)...og den var utsolgt, og dermed er prisen ikke reel. Shimanopriser er helt bak mål, og når det gjelder haspelsneller, så foretrekker jeg Daiwa ( ihvertfall fra ballstic og oppover. Jevnere kvalitet, som regel bedre plass for snøret, og ellers stortsett like bra eller bedre en Shimano sine toppmodeller. ( ergonomi, vekt, brukervennlighet, kaste- og bremseegeneskaper, samt at de holder lenge, om man skylder de i ferskvann og oppbevarer de frostfritt, og er forsiktig). 

 11. En grei side er idealo.de, en slags prisjakt.no for Tyskland. Jeg sammenlignet nettopp 15 haspelsneller i øvre sjiktet ( over 1500 kroner) og 9 haspelstenger i det høyere sjiktet, og prisene der ligger BETYDELIG under norske priser. I noen tilfeller er prisene i Norge 3x så høye. Google er verdiløs når du skal finne gode priser. Mine to dyre Daiwa sneller kjøpte jeg i sin tid direkte fra Japan og betalte i Yen. Det ble godt under halv pris ferdigimportert. 
  Jeg er så heldig å ha familie i mellomeuropa, så da lønner det seg voldsomt å reise dit, kjøpe utstyr og reise tilbake. På siste handel på omtrent 14000 kroner « på tilbud» priser i Norge, sparte jeg 6949 kroner. En Shimano SpeedMaster DX 270MH 9' 14-42g har en villedende pris på 4369, men selges for 2699. Laveste pris den har vært solgt for i EU er rund 1450 kroner men nå i høysesongen selges den for rund 1600. Ille at veiledende pris på den er rund 1800 kroner i EU, mens 4369 er prisen her på berget.

  Det er helt ok å betale noe mer i Norge for å redusere risiko, men dessverre så er det ikke konkurranse og skyhøye avanser og priser. Det har blitt betydelig verre de siste årene, og det kan ikke være noe annet enn grådighet og andre lugubre faktorer som ligger bak prissetting, som lukter svidd.

  Det er ikke hver dag jeg kjøper utstyr, så neste handel blir garantert ikke fra en norsk butikk. Selvom de på høsten ofte kan tilby « avslørte» produkter til halv pris, ligger de fortsatt over vanlige utsalgspriser i resten av Europa. 
  Så er det ikke alltid slik: min kvalitetskikkert fikk jeg billigst i Norge. Fiskeutstyr er dog svindyrt og jeg kan ikke forstå at « veiledende» priser er 3 x så høyt enn ellers i Europa. Det lukter svidd

  • Like 1
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.