Jump to content
Fiskersiden

Balderae1970

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Balderae1970's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

  1. Hei. Takk for svar. Denne elven blir forpaktet av en lokal jeger og fiskeforening etter avtale med Fefo. Det står klart i fiskekortet at det ikke er tillatt med oppstrømsfiske eller fortynget redskap. Det har visst vært et styremøte i denne foreningen som på dette møtet har bestemt at disse to skal utestenges p.g.a disse rapporteringene de har fått inn. Jeg er jo av den oppfatning at det er fiskeoppsynet som må ta disse lovbryterne på fersk gjerning om det skal holde som bevis for å utestenge folk, ikke sladder og innrapportering fra andre fiskere. Nå er det visst enkelte i denne foreningen som mener at hvis du kaster høyere opp enn 45 grader så kaster du oppstrøms noe jeg mener er helt fjollete. Kaster du rett ut 90 grader så fisker du ikke oppstrøms etter min mening. Det står heller ingenting i fiskekortet om hvordan de definerer oppstrømsfiske, kun at dette ikke er lov. Disse to guttene har aldri i sitt liv fisket med hverken ulovlig redskap eller oppstrøms så de er rimelig sjokkert over disse beskyldningene. Vet du forresten om foreningen må følge forvaltningsloven i slike saker?
  2. Reglene fremgår av fiskekortet. Der står det at fiske oppstrøms ikke er tillatt uten noen nærmere definering av hva oppstrøms fiske er. Slik jeg har skjønt det så er det å kaste oppstrøms å kaste fluen oppover slik at den på tur ned synker til bunnen og du krøker fisken. Når det gjelder brudd på reglene så står det slik du har skrevet det at gjentatte eller alvorlige brudd på reglene kan medføre sanksjoner og/eller utestengelse. Det jeg vil til bunns i er hvor vidt sladder fra andre fiskere kan holde som bevis med et såpass alvorlig utfall som utestengelse. I mitt hode så vil dette bli ord mot ord og hvis ikke fiskeoppsynet i det hele tatt har vært involvert så blir denne saken enda mer merkelig. Det er jo de som har begrenset politimyndighet og er ansatt for å ta seg av lovbrytere i elven. Tvil skal bestandig komme tiltalte til gode. Hvis det er slik at du i en lakseelv kan ytre deg negativt om andre fiskere og beskylde dem for ulovlig fiske uten et eneste fnugg av bevis så er man på ville veier.
  3. Heisann. Lurer på om noen kan svare meg på hvilke bevis som holder for å utestenge laksefiskere fra en elv? Vi har 2 svigersønner som hvert år fisker i sin lokale elv med sesongkort. Begge striper ofte flua, det vil si at de kaster ut 90 grader og lar flua ligge midt i elven. Nå har de plutselig fått beskjed fra den lokale foreningen om at de begge er utestengt for resten av sesongen fordi de er innrapportert for oppstrømssfiske. De har ikke vært i kontakt med fiskeoppsynet i elven så dette må være andre fiskere som har innrapportert. De har sendt klage til forpakteren men har fått beskjed om at dette kun kan klages inn for årsmøtet neste år. Dette kan da umulig være lovlig og er det virkelig blitt slik at hvis en annen fisker ikke tåler trynet på deg så kan du innrapporteres til forpakteren og utestenges fra elven uten annet bevis??? De vurderer nå å kontakte advokat. De har bedt om dokumentasjon på disse såkalte bevisene som er lagt til grunn for utestengelsen men foreningen nekter å gi ut dette. Hva gjør man når man mener seg uskyldig dømt??
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.