Jump to content
Fiskersiden

Kontepellarn

Members
 • Posts

  11
 • Joined

 • Last visited

Kontepellarn's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputation

 1. Har funnet litt tekniske datablad mens man venter på svar fra Garmin. Det ser ut til at det skal gå bra med b265lh på echomap-en. Dette er fra Airmar B75H svingeren som skal være kompatibel: Dette er fra B265LH, H elementet: Begge elementene ser ut til å ligge på rundt 110ohm på laveste impedans. De ser ut til å ha omentrent samme resonansfrekvens, så dette ser lovende ut. Fant ikke en 600W lav chirp svinger med samme frekvens som jeg viste var kompatobel med echomap-en, men lav chirp i 265 har disse dataene: Omentrent samme impedans ved resonans, 115ohm. Hvis dette stemmer så får man kanskje prøve. Det hadde vært intressant å se hva man kan prestere med echomap-en hvis dette funker. Data hentet fra Garmin sin svingerside, og teknisk data katalog fra Airmar: Technical Data Catalog | AIRMAR
 2. Ja det stemmer, ser den ligger på rundt 100 ohm når jeg leser i impedanstabell for 265LH. L elementet ligger på 120ohm ved 50khz som er laveste, og h elementet har 110 ohm ved 140khz. Impedans på et par andre 600w jeg har sett litt på ligger på 250-350ohm, så det er jo en betydeli differanse. Skal sjekke opp med garmin om de tror senderen takler dette. Får prøve å mekke i hop en impedanstilpassningstransformator i verste fall Takk for gode innspill.
 3. Høres bra ut Skulle tro at følsomheten blir bedre selv om kanskje sendingen ikke blir optimal. Jeg skal sjekke dette med impedansen før jeg eventuelt monterer svingeren. Når svingerene har forskjellig impedans, er det selve svingerelementet som er forskjellig, eller har airmar justert impedans ved å legge til kondensator/resistans i serie eller parralell inne i giveren? Skulle jo tro det gikk helt fint å regne ut hvilken korrigerende impedans man trenger og koble inn? Hadde egentlig ikke tenkt meg så dyrt oppsett for svinger og ekkolodd, men etter å ha lest litt vel mye blandt annet på dette forumet, ble fristelsen for stor
 4. Da var valget for ekkolodd tatt. Det ble en 7410xsv enhet med tm185m svinger. Denne skal takle 2 kanaler, så jeg blir nok å skaffe meg en tm265lh etter hvert. Fikk tak i 185-en til 6500,- så da blir det den foreløpig. Men... Det jeg nå lurer på nå er om en echomap 92sv kan bruke en 265lh selv om den ikke klarer å utnytte svingerens kraft? Tenker da at man stiller inn manuelt på svingertype og omså setter frekvens på fast 50khz eller 200 khz. Dette da jeg har mulighet til å låne en båt som har en 92 sv som eieren selv bruker. Svingeren han har i dag er en dårlig 77/200khz svinger som har stått i båten, ukjent type da kabel er kappet og merkingen er borte. Han skal kjøpe ny svinger til båten, så da ble jeg nyskjerrig på om det var mulig å komme med et tilbud der man betaler mellomlegget og monterer en 265lh slik at jeg kan ta med min 7410en når jeg låner båten, men at det fungerer relativt greit med 92sv til eieren? Temperaturovervåkning vil kanskje ikke fungere, men man klarer vel ikke å koke en 1kw svinger med en ekkoloddmodul som kun klarer å levere 600W? Tenkte at man kaskje kan benytte en overgang man lager selv slik at man kun kobler jord, samt de to svinger-elementene til 92sv-en, og utelater temperatur og XIDT. Sikkert ikke mange som har kjøpt en tm265lh til en echomap, men jeg spør nå allikevel, så kanskje noen gode ideer dukker opp.
 5. Takker for gode svar. Den oversikten fra garmin i linken var bra. Airmar sin kryss referanse tabell hadde også noe info. https://www.airmar.com/xref.html Har mulighet til å få kjøpt en tm258 til 7000,- men det er kanskje verdt å gå opp til minimum tm260. tm265lh får nok vente noen år da plotter/ekkolodd blir litt i dyreste laget for øyeblikket.
 6. Tror nok 8410 blir noe i overkant av budsjett for plotter til lettbåten Nå det står 2-kanals chirp, vil det da si at den kjører begge kanaler samtidig? Trodde at man på de enklere modellene måtte velge mellom å benytte L kanalen eller H kanalen.
 7. Takk for svarene. Da blir det mest sansynlig 260, eventuelt 265 hvis man finner ut at prisen kan forsvares til mitt bruk. Så var det bare å finne ut hvilket ekkolodd som er kompatibel og vil passe greit.
 8. Kompatibiliteten mellom de ulike svingerne og ekkoloddmodul er ikke bare å bli klok på. Jeg la merke til at 258 hadde noe spesiell spesifikasjon på konevinkelen, 50kHz 14°x23° og 200kHz 3°x5°. 260 hadde 50kHz 19° og 200kHz 6°. Hvilke forskjeller opplever man i bruk fra 100m og ned?
 9. Jeg har enda ikke kommet meg til å kjøpe nytt ekkolodd med svinger. Ikke bare å bli enig med seg selv om hva man skal gå for... Hadde noen spørsmål angående svingerne, noen som kan si noe om forskjellen på tm258 og tm260 i bruk? Tror det står mellom disse når svinger skal kjøpes inn. Har ikke helt utelukket TM265LH, men da jeg har i dag panoptix ps30 og ps31 som kan brukes ned til omlag 60m, er jeg usikker på om jeg trenger TM265LH. Det er vel kanskje bare på seien midt i vannlaget jeg da vil få gleden av denne? Ekkolodd/plotter modul blir muligens en 922xs eller noe på det nivået.
 10. Takk for innspill erik. Hvis det ikke er de store fordelene med chirp på dypet tror jeg det blir 260, da den er såpass mye billigere. Fisker som oftest fra bunnen og 50m opp i vannet.
 11. Her var det mange dyktige ekkolodd eksperter. Jeg skal oppgradere ekkolodd og svingere i båten og har derfor noen spørsmål ved valget av svinger for fiske på 150 til 300 meter. Typisk i fjellskrenter. Det som var tenkt innkjøpe er den nye modellen fra Garmin , GPSMAP 723xsv med en 1kW svinger. Det er 2 svingere fra airmar jeg har vurdert: TM260 - hyggelig pris, uten chirp TM265LH - litt dyr Tenker at det er bra med smal søke-kon når jeg skal finne fisk nær bratte skrenter, og begge svingerene skal vel ha 6 graders kon. Vil jeg berges uten chirp med TM260, eller er det så store fordeler med chirp at jeg burde gå for det? Det et disse alternativene jeg har kikket på, men jeg jar aldrig hatt ordentlige ekkolodd med skikkelig effekt, så jeg er nokså fersk på dette området. Er det helt andre svingere jeg burde sett på i stedet setter jeg pris på forslag.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.