Jump to content
Fiskersiden

Sørauren

Members
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Sørauren

 1. Hei, Jeg har en lavprofil multiplikatorsnelle som har begynt å knirke. Det er ikke mye, men nok til at det irriterer meg VELDIG. Jeg har prøvd å smøre de lett tilgjengelige stendene (spole, tilgjengelige kulelagre, spooltension osv.) med Shimano olje. Den knirker og når spolen er ute, noe som sier meg at den må åpnes og at komponenter inne i snella må smøres. Har dere noen tips på hva det kan være og hvor jeg begynner? Takker for all hjelp jeg kan få!
 2. Hei, Jeg tenker å gå til innkjøp av en rimelig fiskekajakk. Den skal i utgangspunktet bli brukt til å fiske i, men vil og gjerne ha plass til å ta med enkel oppakning til å overnatte ute (ca. 40l sekk). Den kan ikke være lengre enn 3,15 meter (med tanke på oppbevaring) og dette er en balkong i andre etasje, så om den er lett er ikke det noen ulempe. Det å kunne stå i den er ikke et krav, men en fordel om mulig. Jeg har sett på 3 forskjellige modeller: Biltema sin fiskekajakk: https://www.biltema.no/batutstyr/vannsport/kajakker/kajakk-2000043444 Northzone Sungler: https://www.kajakk-fritid.no/northzone/100008/northzone-sungler Ocean Eagle Husevåg: https://www.oceaneagle.no/products/husevag Noen som har erfaringer med noen av disse? Eventuelt kan anbefale en annen som er i ca. samme prisklasse?
 3. Takker for svar! Det gir mening og kan da skjønne at en kort stang kan fungere dårlig til laksefiske.
 4. Hei! Jeg har ikke fisket etter laks før, men i det håp om at tiden frem til juni skal gå fort har jeg i første omgang gått til innkjøp av en Piscifun Alijos 300 snelle og en Berkley lightning ht 15-55g, 10 fots stang. Nå i løpet av høsten har jeg fisket etter gjedde og en del i sjøen med det overnevnte oppsettet + et oppsett med en stang på 6 fot (kastevekt på 10-50g). Erfaringene jeg sitter igjen med er at det er mye tyngre å sveive inn fisk på 10 fots stanga enn hva det er på stanga på 6 fot. På en tur jeg nylig var på fikk jeg opp mot 25 småsei (ca. lik størrelse på alle). På den korte stanga kjente jeg nesten ikke jeg hadde på fisk, men på den andre var det mye tyngre å få fisken opp. Jeg har også dratt opp en gjedde på 4 kg på den korte stanga uten å egentlig føle at fisken jeg hadde på var spesielt stor. Dette fikk meg til å lure på om noen har erfaringer med å bruke kortere stenger til laksefiske? Kanskje ikke så kort som 6 fot, men en stiv stang på 8-9 fot for eksempel?
 5. Takk for svar! Tester nok ut gummi-variantene mer, så får jeg se om det blir binding etterhvert :-)
 6. Hei! Ser at flere som fisker etter ørret og laks i USA bruker twitching jigs (https://addicted.fishing/collections/salmon-twitching-jigs-and-setback-hootchie/products/chartreuse-green-pink-tailout-twitcher-jig). De ser i grunnen ut som tunge streamere som kan fiskes med haspel og multiplikator-oppsett. Dette er noe jeg kan tenke meg å prøve da jeg stort sett bare blir stående å kaste på de samme skje-slukene hver tur. Så spørsmålene er: * Vet noen om dette er mulig å få tak i på norske nettbutikker? * Hvis ikke, hva vil jeg minimum trenge for å binde disse selv?
 7. Takk for alle tips! Da er det nok litt som jeg har mistenkt med at farten har vært for lav.
 8. Hei! Jeg har gått til innkjøp av en packraft som hovedsakelig skal brukes til fisking. Det å sitte stille å kaste fungerer helt topp, men jeg sliter med å få fisk ved dorging. Har dere med erfaring fra dorging i packraft, kano eller båt tips til padletempo (sakte, normalt eller kjapt), hvor mye sene jeg bør ha ute, padle langs land eller midt på vannet, sluker og wobblere som kan være effektive? Pr nå vet jeg ikke om det er at jeg ikke er tålmodig nok, eller om jeg gjør det feil.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.