Jump to content
Fiskersiden

ØysteinRoksvåg

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ØysteinRoksvåg

  1. En kollega og ivrig fisker har skrytt veldig av personalet på Sport 1 Sportsdepotet på Engen i Bergen. Personalet på Campelen overbeviste også i sin formidling av erfaring. Når det gjelder steder å fiske ryktes det at fjorden mellom Osterøy, Hylkje og Breistein i Åsane finnes der laks.
  2. Jeg regner med at du bedømmer 10 til 30 gram som spinkelt fordi man like gjerne kan feste en 10 gram sluk på en 30-70 gram stang og fiske nærmest like godt? Da vil jeg legge meg litt lengre opp når jeg drar i butikken. Har du erfaring fra XXL som er hensiktsmessig å dele? Altså at det går på utstyret og ikke kundeservice, for eksempel. Når det gjelder spesifikasjoner skal jeg love å ikke få totalt oppheng på dem, men i blant blir jeg dypt engasjert i forskjellige emner :-) Takk for svar. Jeg setter stor pris på det.
  3. Hei! Jeg ønsker en fiskestang som egner seg godt til fangst av pelagisk fisk. Den må også være god å kaste med fra land ettersom jeg verken har bil eller båt. Derfor oppsøker jeg gjerne sund, brygger og broer. Derfor ønsker jeg gjerne tilbakmeldinger på hva dere synes om hva jeg har undersøkt meg frem til nå. De følgende karakteristikkene har jeg sett for meg på stang og snelle: Snelle: Hastighet 8:1 (Fordi noen av de pelagiske fiskene er raske, biter oftere på rask agn og ved fiske fra land er det ofte grunt flere titalls meter utover. Derfor vil det være lettere å holde en sluk i bevegelse før den synker og setter seg fast.) 5 kuler i kulelageret som et minimum (men uten at jeg vet hvorfor) Vanntett. Unngår at vann trenger inn og skader/ødelegger bremsemekanismen og snellen ellers. Haspelsnelle vet ikke hvorfor. Er snellene kalt Bait & Surf, som ser lik ut, også lik i funksjon som haspel sneller? Størrelse: Jeg behøver ikke mer enn 4500 eller 45 fordi 4500 er for fisk opp til 6 kg og makrellen som jeg liker best blir ikke større enn dette. Stang: Laget av kompositt, en blanding av fiberglass og karbon. Jeg forstår at stenger lages av enten glassfiber, karbon eller blandingen "kompositt". Derfor får man fordelene av fiberglass og karbon i en kompositt stang. Aksjon. Her er jeg usikker. Jeg forstår at fullaksjon (fullbøy?) er trøblete for nybegynnere fordi vansker med å kjenne når fisken biter. For meg som skal fiske fisk mellom 1-3 kg betyr dette at jeg bør legge meg på noe i midten. På en annen side har jeg sett at toppaksjon (avstivet) er godt for fiske med sluk uten at dette var grunngitt. Er det vanskelig å kjøre fisken med en avstivet stang også? Kastevekt: I mellom 10 og 30 gram. Jeg ser nemlig for meg at sluker i denne vektklassen passer best med mitt tenkte bruk og størrelsen på fisken jeg antar å få. Lengde: Jeg ønsker å kaste langt. Derfor vil jeg ha en stang over 3 meter. Hvor enkel den er å transportere er eneste ulempen med en slik lengde. Den kan deles, men da vil man få "svake punkter" på stangen har jeg lest, uten at jeg forstår på hvilken måte leddene er "svak". Kommenter gjerne på hva jeg har skrevet i dette innlegget med egne tanker og erfaringer.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.