Jump to content
Fiskersiden

anderstn

Members
  • Posts

    3
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by anderstn

  1. Helder seg veldig lenge i vatten om du bruker den som agn. Blir jo ikkje aktivt fiska for det grunna konserveringsstatus, men fatteren kjenner ein aktiv fisker som bruker den som agn i teiner. Då på jakt etter hummer, krabbe, kreps etc.
  2. Hei Satte et par sniksnører sammen med far min i ferien. I den forbindelse lurte vi litt på kor mange kroker det er lov og ha på en snik. Vi fant regler for liner, men var usikre på om dette var direkte overførbart og korleis man i so fall skulle tolke det. Har ikkje reglene foran meg no, men trur man kunne ha 100+ kroker på line. Hadde jo raskt blitt ganske absurd på ein snik. Tanken var at om det ikkje var begrensninger kunne vi like godt sette ein snik med 12-18 kroker når vi først skulle ned på 100m+ for å fiske oppover i vannlaget og ikkje kun gå etter djupvannsfisken. Er det noken som veit om det er regler som regulerer dette?
  3. Vil berre skyte inn at om du vil starte med noke billig og er på jakt etter ein alt-i-ett pakke so har SportOutlet masse Kinetic pakker for salg. Snellene deira er ikkje allverden, men både stang og gøtt er helt innanfor til dei områda du tenker fiske i. Drog opp ein torsk på 10.3 kg utanfor Syltøy tidligere i ferien på ein kinect pakke som kosta 1200 kr. So stanga tåler bra med juling og det er rom for å oppgradere snella seinare om du skulle ønske det. Skal du først ha merkevare på alt kan det være greit og sjekke Sotranot og Fletteriet. Dei hadde greie priser på pakker og mangen av dei som jobber der er og irvrige fiskere og hadde gode tips til ein nybegynner. Campelen er og bra, men dei hadde langt mindre havfiskeutstyr. Har forøvrig lest på fleire forum at på det billigere utstyret, spesielt om man fisker større fisker, er det greit og unngå sneller med snorfører då det gjerne er denne som ryker først. Med multifilament ville eg vel og merke kjøpt ein billig skinnhanske, a.l.a den typen du bruker i hagen og til anna gorvarbeid, og klipt av fingrene på alt bortsett frå tommelen. Då har du ein god og billig snorfører som aldri vil gi seg og heller ikkje blir kutta opp etter kver fisketur
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.