Gå til innhold
Fiskersiden

KnutO

Medlemmer
  • Innholdsteller

    13
  • Ble medlem

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av KnutO

  1. Nå har jeg altså tenkt å kjøpe meg en ny fiskestang. Jeg vet omtrent hva jeg vil ha, men finner ikke noe på nettet som passer kravene, spesielt uten å ha funnet reviews om stengene. Målet er en stang jeg kan bruke til fiske etter kveite, stortorsk, feit lyr osv, som også "greit" kan brukes til blandt annet lange og brosme på større dyp. Jeg liker god bøy på stangen for å kunne holde krokfestet, ryggen ikke så alt for langt fram på stangen. Pilkevekt minst 400g, og ikke alt for kort stang, over 5'6". Vet dette garantert er en longshot å be etter tips om, men jeg finner ikke noen annen løsning. Gjerne melde ifra hvilket utstyr dere bruker, og oppside/nedside med dem om du er virkelig snill Takk på forhånd <3
  2. Tusen takk for all informasjonen, jeg skal passe på at alt er på sikkerhetens plass til dagen kommer.
  3. Jeg har lyst å gå litt lenger til havs, men jeg er veldig usikker på hva jeg skal regne som en "god dag" for det. Jeg følger med på barentswatch og yr, men jeg er alltid usikker på hvor fint det egentlig skal være for å nyte dagen uten å måtte snu pga feilregning.. Jeg bor i ålesund området, vil komme meg ut til Stadgrunnskallen vest nord-vest for godøya. Noen som har tips til dette? Takk på forhånd.
  4. Jeg har vært ute og fisket nå i det siste, fått litt skrei. gleder meg veldig til torsken kommer i store tall ja.
  5. Også da, kan en havstang bøyes med ringene nedover? Vil stangen tåle det? Det jeg vil oppnå er å kunne bruke en sterk haspelsnelle på en stang som er egnet til større vekt pilk, f.eks 400-500g. Jeg finner ingenting om dette på google, så jeg spør her.
  6. Absolutt, er ikke helt sikker på hvor jeg finner de, da. Har du noen tips?
  7. Jeg holder til omtrent rett ved steinvågen, og kan sikkert reise litt lenger til havs om været tillater. Jeg har en eldre båt som ikke går mer enn 8 knop, så jeg holder meg ganske lokalt. Er åpen for lengre turer da
  8. Tusen takk for tips, jeg skal lene meg mer på ekkoloddet når jeg skal ut neste gang. Er det å anbefale pilk med en shad som opphenger?
  9. Samme her. Fant en stim med sei på størrelse av lillefingeren, ble litt irritert da, hehe
  10. Merker at det kan være vanskelig å finne fisken, og blir litt forvirret siden når jeg som barn var ute med morfaren min, fylte vi båten med sei når vi fisket. Jeg er ikke mer enn 20 år gammel, vet ikke hvor mye fiskebestandene har gått ned i løpet av 10 år? Jeg skal spør morfaren min og håpe på brukbare svar til tross for den tradisjonelle taushetsplikten
  11. Takk for svar Jeg er ute etter det som er igjen av sei i fjordene akkurat nå, og hører om mye fisk å få her og der. Ekkoloddet er helt tomt når jeg leter rundt "hotspottene" og det biter ikke på når jeg slepper ut snøre. Jeg skal eksperimentere litt med agn og jigg neste gang. Skal jeg aktivt lete etter fisk med ekkoloddet, eller skal jeg vente til de kommer til meg rundt de "hot spots"?
  12. Hva er det jeg gjør galt?? Jeg bor i Ålesund område, og har en eldre båt jeg ikke kommer langt til sjøs med. Har fisket på alle plassene det skal være fisk, men enten så er de ikke der i det hele tatt, ellers biter de ***** ikke på. Hjelp :')
×
×
  • Opprett ny...

Important Information

By using this site, you agree to our Bruksvilkår.